МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Да, но не е океј да има македонско аудио на Спорт Клуб. Единственото аудио т.е. коментар треба да е на македонски јазик. Исто и со титловите на Дискавери и сличните, само македонски титл без можност за друг титл. А кај детските канали кои се малку специфични (особено Никелодион или Картон Нетворк или Дизни), ако неможат да овозможат на македонски тогаш оригинал на англиски. Барем децата од мали ќе учат англиски, а не некои други јазици.
Исто и со МТВ. Се сеќаваш кога преговорите се водеа во Пржино. Преговараа едните и другите. Браќата седеа на страна едниве и другиве се обвинуваа, но мораше Аљи да стави амин на договорот, а луѓето преговараат за обвинителства, обвинители, правна држава, а Аљи: мора да има 24 часовен канал на албански! И би МТВ 2 албански. Двајца се караат, третиот користи.
Сите малцинства имаат минимум информирање, а ова што се прави е премногу.
Јас не сум го гледал новиот канал за деца МТВ 5, или пак спрортскиот (за кој е сеуште рано) и сенадевам дека нема аудиопции на други јазици, осоено не на шип!
Проблемите може да ги решат само од Агенцијата за медиуми, ама они сите се на копче.
Автоматски споено мислење:

Баш пријатно се изненадив, незнаев за ова. Одлично.
Е па тоа де, се сложуваме за странските канали профа. Само сме имале недоразбирање...
За со Пржинските решенија, остај, како политиколог ич не ми се збори на таа тема, бидејќи од а до ш си во право... двајцата се караа, а мудриот си искористи.

Странска програма НИКАКО. Ако сакаат да гледаат спорт ќе гледаат на македонски јазик, ако сакаат да гледаат Евровизија ќе ја гледаат со македонски коментар (на Каролина, која патем воопшто не ми се допаѓа како коментира), ако сакаат да гледаат филм или серија, ќе читаат македонски превод, ако сакаат да учествуваат на квиз ќе учествуваат на квиз кој е секако на македонски јазик, а не да си прават свои (како што имавме пред некоја година). Извини, ама така е во секоја нормална земја.

Ова болдираното, кога имале квиз? И како се викал тој квиз и на која тв одел тој квиз?
Автоматски споено мислење:

РТС во Србија со вести на албански јазик.

Еве вест од 2018. Не знам дали сеуште имаат вести на албански јазик ама сум видел програмска шема РТС и на радио и на телевизиија вести на албански јазик.

Да ги има тие вести од 10-тина минути на РТС 2 попладне накај 19 часот.
И во Бугарија на БНТ 1 има секој ден вести на Турски јазик во траење од 20 минути, терминот беше некаде околу 16:30 часот.

Ова болдираното, кога имале квиз? И како се викал тој квиз и на која тв одел тој квиз?
Ако не грешам смета на Кој сака да биде милионер... Наместо да си има македонска верзија, брачата си имаа нивна верзија шо одеше на косово, албанија и кај нас во Македонија.

Имаше на МТВ 2 пред година или две. Немам појма како се викаше, но знам дека го водеше спикерката која им ги чита вестите, онаа нивна најпозната.

Промовирање тероризам на МТВ 2 (згрешив TVM 2):
https://www.facebook.com/al.mrt.com.mk/photos/a.293880250663013/2821626324555047/?type=3&theater

Последно уредено:
Квизот мислам дека се викаше Круг на знаење ако е тој квиз во прашање. Беше сниман во Томато продукција и имаше и македонска верзија кој ја водеше некој од тие Димитар, Дамјан или Марко.

Квизот мислам дека се викаше Круг на знаење ако е тој квиз во прашање. Беше сниман во Томато продукција и имаше и македонска верзија кој ја водеше некој од тие Димитар, Дамјан или Марко.
Jas ucestvuvav..... Kvizot go vodese 2013 damjan a od 2015 do 2016 go vodese Spirovska... Koga zbori te za kvizovi da se zasramat site televizii vo drzavava..ne im se isplati na sponzori da vlozat vo intelektualno znaeje....a im se isplati da davaat nagradi kaj lila i vucic... Kako se zarabotuva na covekova gluposti..... Cudesna drzava... Haos totalen i erozija na moralni vrednosti

Емитувањето на Трст виа Скопје :cuc:. Очекувам да ги емитуваат и Белото циганче , Втора смена , Големи и мали. Дај боже да изненадат со Девојките на Марко , Малиот одред , Чудовишта од нашиот град... Абе златна продукција имавме со златни актери кај ја згрешивме..

Од петок почнува Викенд на Мртовци како серија.

Овие од МРТ спортска редакција зошто не си ја признаат реалноста? Реалноста дека немат снимено и сочувано во архива одредени спортски настани од минатото?
На фејсбук оној Драган Николовски пишува дека МРТ немаат право да емитуваат постари спортски настани како финалиња од Лига на шампиони и од постарите Светски првенства во фудбал.

А како во Хрватска ХРТ 2 има право да емитува постари финалиња од лига на шампиони?
Пример во Сабота на ХРТ 2 од 14:00 оди финале од 2013 ЛШ Баерн- Борусија, а во Недела оди финале ЛШ од 2013 Баерн - Челси. Вчера ХРТ 2 даваа квалификациски натпревар за ЛШ Партизан- Динамо Загреб, денес ХРТ 2 ќе даваат натпревар од 2003 Уефа куп Хајдук - Рома.

Во Вторник на ХРТ 2 ќе даваат финале од СП 1994 Бразил - Италија, во Среда финале од СП 1998 Франција - Бразил.

Како тие имаат право тоа да репризираат а МРТ немаат право?
Едноставно во МРТ ги немаат во архива снимено и сочувано овие спортски настани. Или им е тоа сочувано со никаков квалитет и тоа денес не може да се емитува.

Овие од МРТ спортска редакција зошто не си ја признаат реалноста? Реалноста дека немат снимено и сочувано во архива одредени спортски настани од минатото?
На фејсбук оној Драган Николовски пишува дека МРТ немаат право да емитуваат постари спортски настани како финалиња од Лига на шампиони и од постарите Светски првенства во фудбал.

А како во Хрватска ХРТ 2 има право да емитува постари финалиња од лига на шампиони?
Пример во Сабота на ХРТ 2 од 14:00 оди финале од 2013 ЛШ Баерн- Борусија, а во Недела оди финале ЛШ од 2013 Баерн - Челси. Вчера ХРТ 2 даваа квалификациски натпревар за ЛШ Партизан- Динамо Загреб, денес ХРТ 2 ќе даваат натпревар од 2003 Уефа куп Хајдук - Рома.

Во Вторник на ХРТ 2 ќе даваат финале од СП 1994 Бразил - Италија, во Среда финале од СП 1998 Франција - Бразил.

Како тие имаат право тоа да репризираат а МРТ немаат право?
Едноставно во МРТ ги немаат во архива снимено и сочувано овие спортски настани. Или им е тоа сочувано со никаков квалитет и тоа денес не може да се емитува.
Ne znam so te cudi Hamere, gledas deka e raspad sistem...... Vo cel svet vladite pomagaat na gragjani te da preziveat, samo kaj nas kratat,....moze na primer da dadat i kosarkarski derbi... Rabotnicki so Mzt, prepolna sala, ljubov i strast kon kosarka na primer...

Зошто оваа тема постои?
Зар некој гледа МРТВ?

Sent from my YAL-L21 using Tapatalk

Зошто оваа тема постои?
Зар некој гледа МРТВ?

А зошто да не се гледа? Која е причината да постои телевизијата ако никој нема да ја гледа?

Зошто оваа тема постои?
Зар некој гледа МРТВ?

Ајде без глумење, каква и да е програмата, пак им е подобра од Канал 5, Алфа и Сител заедно.

На МРТ 5 архива ретро серии за деца
Опстанот
Ајде да се дружиме
Случки од животот
Бушава Азбука

Тука се и Народни приказни само мислам дека понови епизоди даваат

Кога нема ново засега за деца и ова е добро само што децата денес не ти гледаат телевизија освен доста помалите ако не ги натера некој од родителите барем колку толку да погледнат нешто.

Zosto nitu edna od televiziive vo Mk ne prodolzija so snimanje na kvizot Кој сака да биде Милионер ovoj kviz se emituvase na A1 Televizija no po zgasnuvanje na A1 Televizija nitu edna televizija ne prodolzi so snimanje i emituvanje na kvizot Zosto ???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom