МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
А зошто да нема државен канал за албанците и тие се луше има албанци во камедонија е ова е дискриминација
Јер више имаат еден приватен и доста им е :)
Башка зашто другите малцинства ондак да немаат?
И да, дај ми примери кои држави имаат вакви канали за малцинства, па ни мање-ни више 24 часа? Косово не го рачунај за држава, то ти е здружение на граѓани. :) Зборувам за сериозна држава, притоа да е унитарна!

MRT 4 pocna so emituvanje preku DVB-T signal so obicna antena no na Max tv Telekom seuste ne ja enituvaat MRT 4 momentalno ima romska muzika i coceci.
Point_X502_20200416_154029.jpg

А што е со 3ката и 5ката што сабајле ги немаше преку антена? Или за да пуштат нешто ново, неспособниве мора да заебат нешто од старото.

На Телекабел гледам уште ја нема МРТ 4. Има некој инфо кога би ја пуштиле таму? И дали некој знае, пошто најавија дека ќе биде за малцинствата освен албанското и дека ќе има документарци, дали документаците ќе бидат на македонски јазик (превод)?

Случајно ја прескенирав таа фреквенција пошто на неа веќе беа Мрт3 и Мрт5, па по логика реков дека може и Мрт4 да биде таму па ја најдов.
Фала сепак за одговорот.

Na Max tv Telekom
MRT 4 SD na broj 19
MRT 4 HD na broj 713
Za da gi imate kanalite restartirajte go resiverot MENU NAGODUVANJA RESTARTIRANJE I OK
Ili so isklucuvanje i vklucuvanje na resiverot od steker.

Vi tekuva na serijara EDNO LETO OD 1982..Kakva Fenomenalna serija.. Sekoja emisija posebna za sebe i sekoja so svoja poraka... Da naucat decata sto e drugarstvo vistinsko, za pocituvanje na roditeli, postari lugje, da se praat dobri dela,da ne se izdavaat megu sebe.. Sega e moment na povtorno prikazuvanje

На Телекабел гледам уште ја нема МРТ 4. Има некој инфо кога би ја пуштиле таму? И дали некој знае, пошто најавија дека ќе биде за малцинствата освен албанското и дека ќе има документарци, дали документаците ќе бидат на македонски јазик (превод)?

Најверојатно НЕ.
Во нормална држава програмата на малцинствата се титлува со официјалниот јазик на земјата. Но во нормална, ние не сме нормална. Во нормална држава во малцинската програма не влегуваат странски филмови, серии и спортски преноси. Но во нормална, ние не сме нормална.

Прметив на полноќ имае на МРТ 4 документарна програма и си беше македонска. Имаше едно интервју со актерката Љупка Џунџева од Фросина филмот и потоа еден документарец кој не го ни видов што точно беше исклучив и легнав да спијам.

Прметив на полноќ имае на МРТ 4 документарна програма и си беше македонска. Имаше едно интервју со актерката Љупка Џунџева од Фросина филмот и потоа еден документарец кој не го ни видов што точно беше исклучив и легнав да спијам.
Па и ние за жал станавме малцинство во сопствената држава

Не е поентата ние дали сме или не малцинство, секако дека не сме. Во нормална држава на сите државни канали главен јазик ќе беше државниот јазик, во случајов македонскиот. А се останато би одело со dual аудио на други јазици и со преводи на други јазици. Исто така, во нормална држава сите државни канали би ги имало на целата територија и на секој оператор, што не е случај кај нас, на Телекабел сеуште го нема МРТ 4 каналот, а останатите ги има. А Телекабел се користи во пола држава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom