МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Тропски горештини го емитуваа и со албански превод ми се чини, на МТВ2:icon_mrgr: и уште некоја серија мислам, а ако започнат да ги преведуваат сите серии на турски, влашки, албански јазик, српски, кај ќе им е крајот, ќе треба една епизода на некоја серија цел ден да ја даваат, па после ќе речите па цел ден едно исто, и се така во круг.

Еве ги и пингвините од Мадагаскар, кој ги пропуштил нека ги погледне. Видеото е на Metacafe, зашто на Youtube, го забранува Viacom.
Embedded media from this media site is no longer available
две епизоди даваа една по друга , ја немаш втората епизода прикачено , јас ги имам двете ги има тука trackermk.com во торент

две епизоди даваа една по друга , ја немаш втората епизода прикачено , јас ги имам двете ги има тука trackermk.com во торент
Знам дека се 2 епизоди, ама првата случајно ја избришав и не ми се симнува сега, за да ја прикачам.

За сите серии објавија термин освен за Супернатурал, или јас недогледувам ?

Бреееј, одма ми текна на логото и се скинав барајќи, безуспешно. Тука го видов сегашното лого и не проверив надолу... :facepalm: Исто и РТС оној каналот со плаво лого има слична единица.
Untitled.jpg

Не знам дали знаете што симболизира грбот на бугарија?

250px-Coat_of_arms_of_Bulgaria.svg.png

Грб има два лава који држе штит на коме стоји лав. Изнад штита је круна бугарског цара, Ивана Асена II. Испод штита је на бугарском исписан национални мото, „Јединство даје снагу“ (буг. С'единението прави силата).

Три лава представљају три главна дела Бугарске - Мезија, Тракија и Македонија.

http://sr.wikipedia.org/sr/Грб_Бугарске

Затоа што во МРТ 2 не е мрднато со години, се дава програма снимана од други национални телевизии и тоа треба да претставува срам за една национална телевизија. Едно исто се врти цело време. Тоа се емитува на МТВ 2.
Иначе конкретно за МТВ 1, таму исто и пред неколку години имаше промена, еве сега најновата. Ако не може МТВ да обезбеди за сите, тогаш нека дозволат враќање од СРД за враќањето на националните телевизии на кабелската повторно.

• МТВ не обезбедува програма на мојот мајчин јазик.
  • СРД дури и на кабелска ги укина некој национални телевизии.
Факт: Плаќам РТД и Кабелска а ни таму, ни таму не добивам тоа што треба.

Кој ви е крив, што не барате..
Кој е тој твој јазик што го нема на МРТ, сите јазици на етничките заедници ги има на 2 канал

Не стварно ако више некој се жали немало програма на неговиот мајчин јазик, редно е да каже кој е тој јазик за да видиме дали ја кажува вистината.

Не стварно ако више некој се жали немало програма на неговиот мајчин јазик, редно е да каже кој е тој јазик за да видиме дали ја кажува вистината.
Како што го викате овде „српски јазик од ијекавското наречје“ ( црногорски јазик ) или повеќе програма на Српско-Хрватски јазик. Затоа што јас идев во македонски паралелки во школо, нигде немаше на Српско -Хрватски настава така да мајчиниот јазик не го знам толку добро колку што го знам македонскиот јазик како и што забележавте повеќемината овде. :P

Како што го викате овде „српски јазик од ијекавското наречје“ ( црногорски јазик ) или повеќе програма на Српско-Хрватски јазик. Затоа што јас идев во македонски паралелки во школо, нигде немаше на Српско -Хрватски настава така да мајчиниот јазик не го знам толку добро колку што го знам македонскиот јазик како и што забележавте повеќемината овде. :P
Имаш РТС САТ на сите оператори бе :D.. шо очекуваш мтв да ти спреми на Српски посебно
мислам дека на Влашки, Ромски, Српски, Бошњачки има по еднаш месечно програма
на Турски е од 3 до 6 и пол ако не се лажам
све друго е на Албански

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom