МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Каков народ еејјјјјјјјјјјјјјј, си ги барам моите загарантирани права.. ;)

Како што реков, си ги имаш правата, а ако не ти се исполнети обрати се до редакцијата на МТВ 2, таа ја уредува програмата за малцинства. Буни се таму, што да ти кажам...;);););)

Ти ако си пуштил МТВ 2 да глеаш и да видиш што емисии има, ја глава сечам.
А овие сериите само за нас се, за тебе не се?
--- надополнето: 24 септември 2012 во 16:57 ---

Го мењаат, прееска беше на десна, зависи..

Ама преводот ќе биде на македонски. Срамота бе срамота, како смее во Република Македонија на националниот сервис на првата програма да има превод на македонски, а? :icon_lol:

Како што реков, си ги имаш правата, а ако не ти се исполнети обрати се до редакцијата на МТВ 2, таа ја уредува програмата за малцинства. Буни се таму, што да ти кажам...;);););)
Не знам што ме цитираш по втор пат, кога во предходниот пост ти објаснив дека е побарано.

Не знам што ме цитираш по втор пат, кога во предходниот пост ти објаснив дека е побарано.

Е па ондак што мрчиш за МТВ 1, кога МТВ 2 е таа која “треба да ти ги исполни загарантираните права“?

што се трсеш бе,не глеам у други држави да имаат за секое малцинство емисија на негов јазик,ме боли кур што плаќаш сите плаќаме..прилагоди се кон околинате нема само за тебе да ставаат нешто.Глеам на Хрт се утепаа емисии на ромски јазик да даваат.

Е па ондак што мрчиш за МТВ 1, кога МТВ 2 е таа која “треба да ти ги исполни загарантираните права“?
Затоа што во МРТ 2 не е мрднато со години, се дава програма снимана од други национални телевизии и тоа треба да претставува срам за една национална телевизија. Едно исто се врти цело време. Тоа се емитува на МТВ 2.
Иначе конкретно за МТВ 1, таму исто и пред неколку години имаше промена, еве сега најновата. Ако не може МТВ да обезбеди за сите, тогаш нека дозволат враќање од СРД за враќањето на националните телевизии на кабелската повторно.

• МТВ не обезбедува програма на мојот мајчин јазик.
  • СРД дури и на кабелска ги укина некој национални телевизии.
Факт: Плаќам РТД и Кабелска а ни таму, ни таму не добивам тоа што треба.

што се трсеш бе,не глеам у други држави да имаат за секое малцинство емисија на негов јазик,ме боли кур што плаќаш сите плаќаме..прилагоди се кон околинате нема само за тебе да ставаат нешто.Глеам на Хрт се утепаа емисии на ромски јазик да даваат.
Кој ви е крив, што не барате..

Па да. Во Грција и Бугарија имаат специјален канал специјално за Македонци со македонски вести,спортски преноси со македонски коментатори итн.

Го гледав видеото на youtube и се наежив. Сега само во стари македонски филмови може да се слушне ова... :(
Дај го видеото...

п.с. И мене не ми се допаѓа логото, не ради боите, ради кецот кој не се познава всушност дека е кец... левиот дел е добар...

Затоа што во МРТ 2 не е мрднато со години, се дава програма снимана од други национални телевизии и тоа треба да претставува срам за една национална телевизија. Едно исто се врти цело време. Тоа се емитува на МТВ 2.
Иначе конкретно за МТВ 1, таму исто и пред неколку години имаше промена, еве сега најновата. Ако не може МТВ да обезбеди за сите, тогаш нека дозволат враќање од СРД за враќањето на националните телевизии на кабелската повторно.

Факт: Плаќам РТД и Кабелска а ни таму, ни таму не добивам тоа што треба.

Кој ви е крив, што не барате..
Нема што да барам,имам национална телевизија која има програма на националниот јазик.Што има како македонец да се бунам ја:)
МТВ не ни треба да ти обезбедува програма на твојот мајчин јазик.Ти ако плаќаш такса плаќаат и сите македонци и нема што да имаме програма на јазик кој не го разбираме па макар и 1 саат да е.Мнозинството одлучува,македонска радио телевизија гет ит:)

Нема што да барам,имам национална телевизија која има програма на националниот јазик.Што има како македонец да се бунам ја:)
МТВ не ни треба да ти обезбедува програма на твојот мајчин јазик.Ти ако плаќаш такса плаќаат и сите македонци и нема што да имаме програма на јазик кој не го разбираме па макар и 1 саат да е.Мнозинството одлучува,македонска радио телевизија гет ит:)
ОК, така нека нека ви биде. Ама нека се укине и програмата на албански јазик на МТВ 2 и на сите да се емитува само на македонски јазик кој и што е официјален во државава.

Auu Goran Petreski vo MTV? Pola A1 zamina tamu.
...btw sto bidna so Velija? Uste mu tece pritvor?:rolleyes:

Poddrska za MTV so novive programski shemi. I pokraj toa sto vestite im se pristrasni sepak imaat najdobra ponuda. Se plasam samo deka ova ke bide prolazno. Eden talas na nova programa koja ke bide reciklirana vo narednive 5 godini....
Znaete sto sakam da kazam I Am Legend na sekoj 2 nedeli vo 20 casot premiera. I CSI New York 2 sezona i vo 2016 godina

Еве ги и пингвините од Мадагаскар, кој ги пропуштил нека ги погледне. Видеото е на Metacafe, зашто на Youtube, го забранува Viacom.
Embedded media from this media site is no longer available

..

Зашто срам? МТВ 2 си има посебна редакција која ги уредува програмите. Се работи за национална телевизија, но за две различни редакции, соодветно на тоа нема што да се бунтуваш тука против МТВ 1, пошто како што гледам македонскиот јазик ти е одличен, па можеш да ја гледаш МТВ 1 без проблеми. Не можеш тука да се вадиш на муабети за дискриминација, пошто дискриминација ќе беше ако само Македонците имаат пристап до МТВ 1, што не е точно, сите имаат пристап, така да жалбиве и поплакиве не ти држат вода.

ОК, така нека нека ви биде. Ама нека се укине и програмата на албански јазик на МТВ 2 и на сите да се емитува само на македонски јазик кој и што е официјален во државава.

Јас немам проблем со тоа МТВ 2 да си биде телевизија на малцинствата, како што отсекогаш било. Паметам ко мала имало и на албански, турски, српски и на останати јазици и никогаш не било проблем и не ни треба да биде, проблемот е што ти плукаш неосновано и тука нешто бараш правдини без никаква основа. МТВ 2 си ја уредува програмата според свои утврдени стандарди, тоа што не ти реагирале на жалбата не знам што да ти кажам освен - јебига не може во животот се да се добие.

• Ми се допаѓа
Reactions: `V`

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom