МРТВ - Македонска радио телевизија

• Креатор на темата Креатор на темата MARCELLO
  • Време на започнување Време на започнување
Auuu koj triler, Goran Petreski go stavile Glaven i odgovoren urednik na Informativnata prorgrama na MTV i so samoto negovo doaganje pukina Aferata "Samardziev" direktno od vestite na MTV so koja vest se kreva cela Grcija Makedonija pa Grcija ne pravi lazgovci Makedonija se izvinuva
Izvinete decki ama neli MTV bese pro-vladina televizija, od kade pocnaa da izlagaat neprovereni informacii od javen servis koj direktno i stetat na Makedonija.

536527_472775246078826_1985867250_n.jpg

А дали некој ја гледаше онаа серија што е за учење англиски јазик , Word on the street се викаше секој вторник во 11 часот се емитува ,интересна е и оди со се студиска емисија со водителки едни од Ѕвон :D кој на крај од епизодата на серијата објаснуваат што треба да се научи од таа епизода

Супер им е потегот на МТВ за учење англиски јазик, но мислам дека треба да направат и една за македонскиот литературен јазик ,овде народот доволно не си го знае својот јазик употребува србизми и разни турски зборови кој не се од нашиот литературен јазик

А дали некој ја гледаше онаа серија што е за учење англиски јазик , Word on the street се викаше секој вторник во 11 часот се емитува ,интересна е и оди со се студиска емисија со водителки едни од Ѕвон :D кој на крај од епизодата на серијата објаснуваат што треба да се научи од таа епизода

Супер им е потегот на МТВ за учење англиски јазик, но мислам дека треба да направат и една за македонскиот литературен јазик ,овде народот доволно не си го знае својот јазик употребува србизми и разни турски зборови кој не се од нашиот литературен јазик
Ima repriza emisijava? :)

Од МТВ најавуваат нов квиз, „Круг на знаење“, водител ќе е Дамјан од Тротоар, се е тоа убаво што ќе има квиз повторно на некоја наша телевизија, ама ова со Дамјан како водител е малце промашено, но сфаќам, Томато продукција стои позади ова, па јасно е..

Од МТВ најавуваат нов квиз, „Круг на знаење“, водител ќе е Дамјан од Тротоар, се е тоа убаво што ќе има квиз повторно на некоја наша телевизија, ама ова со Дамјан како водител е малце промашено, но сфаќам, Томато продукција стои позади ова, па јасно е..
Зошто промашено?,да не е подобра опција Лила Филиповска??...дечкото си е на место...

Sent from my HTC Hero using Tapatalk 2

Па редно беше да пуштат повторно некој квиз каде што треба знаење да се покаже
Незнам кога последен пат имавме ваков квиз...
Се надевам дека ќе биде интересен :)

Најавата...

Kвизот е во продукција на Томато што значи ќе биде сниман сигурно во HD :) и во добро наместено студио (y)

а се погоди ова Лила и овој Дамјан двајцата пријателчиња да водат квизови :)

Многу добра емисија и јас имам гледано една епизода. Ќе се потрудам да не останам на една. А иначе има и за Македоснкиот јазик емисија, јас баш вчера ја гледав. Обработуваа граматика (пишување, изговарање итн) Малку водителите се чкљ, ама битно корисни работи кажуваат и не е лошо да се гледа. Ја даваа емисијава околу 11 така да изгледа секој ден тоа време од сабајле имат одлична прогарама од која ќе научиме нешто плус. Thumbs up за МРТ.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom