МПЦ не благословува бебе од епрувета!

• Креатор на темата Креатор на темата bobi2008
  • Време на започнување Време на започнување
Да....и Гоце Делчев е жив...и за тоа не лажат комунистите....

Мислев на скечот со момците од К-15 а без да го навредам Гоцета Делчев, разбира се.

Кон болтуваното:
- другар, јас сум 100% православен и член во МПЦ
- а во кој бог веруваш ти?
- знаеш ТИ ЛИЧНО некој таков поп или тресеш зелени од умот!?
- кога ти би ВЕРУВАЛ, би знаел и што е улогата од попот

- повеќе шти имам напишано дека прв во Рајот влегол разбојникот, кој бил истовремено распнат со Христа. Христос му вели на разбојникот:„ .. вистина, вистина ти велам, уште денес заедно со Мене ќе бидеш во рајот....„ А разбојникот заслужил Рај затоа што се ПОКАЈАЛ непосредно пред својата смрт а не затоа што се правел многу паметен...Светите луѓе влегуваат во Рајот во сабота а овој, багабонтов, влегол во петок! Ги испреварил дури и Светите!

drugar jas veruvam vo gospod i veruvam vo sveta rabota ne plukam na toa
a dali poznavam takvi luge heheheheee:pos2: pa aj da nabrojam nekolku ne gi znam na ime site bidejki ne se zamaram so gadni luge i glupi raboti.
1.vranisovki onoj pop ili so bese vo veles orgii so pravel so devojcinja od 15 god posle kolku gledaci na magii imame vo makedonija sto im gi zimaat parite na narodot.nekoj maka ima nekoj go laze .popovi pedofili manijaci.
ne rekov deka se site takvi.ima mnogu dobri luge ne se site losi neli.jas samo kazav komentar deka ne go prifakam mislenjeto na mpc ne se oni tie sto bi go resile toa prasanje neli.crkvata gi palela naucnicite porano za nivnoto razmisluvanje koe bilo gresno neli ne zaebavaj bidi realen i kazi dali crkvata nema greseno.sepak e nauka i e golema pomos na civilizacijata. EVOLUIRAME i toa mnogu
za samo 100god kade sme a kade ke bideme po 100god

drugar jas veruvam vo gospod i veruvam vo sveta rabota ne plukam na toa
a dali poznavam takvi luge heheheheee:pos2: pa aj da nabrojam nekolku ne gi znam na ime site bidejki ne se zamaram so gadni luge i glupi raboti.
1.vranisovki onoj pop ili so bese vo veles orgii so pravel so devojcinja od 15 god posle kolku gledaci na magii imame vo makedonija sto im gi zimaat parite na narodot.nekoj maka ima nekoj go laze .popovi pedofili manijaci.
ne rekov deka se site takvi.ima mnogu dobri luge ne se site losi neli.jas samo kazav komentar deka ne go prifakam mislenjeto na mpc ne se oni tie sto bi go resile toa prasanje neli.crkvata gi palela naucnicite porano za nivnoto razmisluvanje koe bilo gresno neli ne zaebavaj bidi realen i kazi dali crkvata nema greseno.sepak e nauka i e golema pomos na civilizacijata. EVOLUIRAME i toa mnogu
za samo 100god kade sme a kade ke bideme po 100god

Тешко нам ако вака ЕВОЛУИРАМЕ. Каде што сме за никаде не сме. Ај погоди па какви ќе сме за твоите 100 години?

Луѓето се грешни и затоа прават грешки. Погрешно е кога ќе се каже ЦРКВАТА правела ова или она. ВИСТИНСКАТА ЦРКВА тоа не го прави. Вистинската Црква е составена од живи луѓе кои му веруваат на Господ Исус и кои одат по неговиот пат.

Црквата има право да го даде своето мислење за делата на науката. Црквата не ја негира науката, но е против ако науката прави нешто кое што е против Божјите стандарди.

Пишува некаде во Библијата дека се забранети "луѓе од епрувета"?

Јас стварно не знам што се карате. На крај краева што ќе ви е благословот на МПЦ. Господ(ако постои) ги знае твоите маки и те благословува. (не знам како одат овие работи зашто не верувам во Господ ;)

Ups, mislam deka togas nemale poima sto e toa epruveta :uvo: :smir:
Па тогаш не знаеле како ни се лечи и рак, ни како се оперираат тумори, ни како се олеснуваат породилните болки со царски рез итн., итн.
Зошто сега да се расправаме на ваква глупост? Мислите ли вие на паровите кои толку многу сакаат да имаат деца а неможат да ги имаат?
Лично знам 2-3 брачни пара кои не можат да имаат деца. Тоа се најдобрите луѓе на светот, и кога сум во нивно друштво и ќе ми текне на нивната болка, солзите сами ми потекуваат.
Не сфаќам зошто се оди контра. Никогаш не се знае што ќе ни предодреди судбината. Нема веројатно некои забрадени, кои се сомневам и дека се чисти во совеста да одлучуваат во име на Господ.

Христијанин: Луѓето се грешни и затоа прават грешки. Погрешно е кога ќе се каже ЦРКВАТА правела ова или она. ВИСТИНСКАТА ЦРКВА тоа не го прави. Вистинската Црква е составена од живи луѓе кои му веруваат на Господ Исус и кои одат по неговиот пат.

Црквата има право да го даде своето мислење за делата на науката. Црквата не ја негира науката, но е против ако науката прави нешто кое што е против Божјите стандарди.

Која е таа вистинска црква?!? Има ли таква?!? МПЦ сигурно не е, Ватикан да не (оние педофилине) или некоја друга, дај просветли не, стварно ме интересира која е вистинската црква...... СПЦ?!?

Христијанин: Луѓето се грешни и затоа прават грешки. Погрешно е кога ќе се каже ЦРКВАТА правела ова или она. ВИСТИНСКАТА ЦРКВА тоа не го прави. Вистинската Црква е составена од живи луѓе кои му веруваат на Господ Исус и кои одат по неговиот пат.

Која е таа вистинска црква?!? Има ли таква?!? МПЦ сигурно не е, Ватикан да не (оние педофилине) или некоја друга, дај просветли не, стварно ме интересира која е вистинската црква...... СПЦ?!?

ВИСТИНСКАТА ЦРКВА во себе ги вклучува СИТЕ луѓе од СЕКАДЕ кои искрено му веруваат на Господ Исус Христос или тоа се луѓе кои се покајале за своите гревови и поверувале дека Исус умрел за нив на крстот на Голгота. Веруваат дека Христос воскреснал на 3 ден , сега е на Небото (Рајот) и го чекаат повторно да дојде за да ги земе во Небото. Во меѓувреме овие луѓе ја читаат Библијата, му се молат на Господ, им зборуваат на другите луѓе за Господ и си ја работат секојдневата работа како и сите други луѓе. (Значи немаат ореоли на главите, големи крстови на градите или некои други обележја)

Таа не е ниту МПЦ, ниту СПЦ, ниту ВАТИКАН, ниту ПРОТЕСТАНТСКА.

ВИСТИНСКАТА ЦРКВА е ХРИСТОВА!

За себе, по милоста Господова можам со понизност да речам дека сум дел од ВИСТИНСКАТА ЦРКВА.
А што е со тебе?:helou:

Пишува некаде во Библијата дека се забранети "луѓе од епрувета"?

Форумџии, помагајте...Навистина, каде во Писмото пишува деka е забрането но и каде пишува дека е дозволено?

A da go prasam jas HRISTIJANINOT za nego koja e taa vistinska Crkva po muabetot mi se cini deka e od kaj OHRIDSKATA ARHIEPISKOPIJA, mozebi gresam neka mi proste bratot.

Грешка си..сигурен сум дека ќе ти прости..:smir:

Ok, samo me iznenadi pristapo kon vistinskata Crkva.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom