Падна форумов голем период и малку изгубив конзистентност со бележење, но да ажурирам сега. Се приближив опасно до таргетот од 30:Годинава добро ми тргна
1. Jarhead - 7 Мислам ќе одеше за нијанса повисоко оцената да ми беше меѓу првите гледани воени филмови, ми се допадна, ама како да ми фалеше нешто плус.
2. Central Station - 10 Прекрасен филм, форум Кајгана беше местото од каде што го дознав филмов пред неколку години, благодарен сум на форумот и топло го препорачувам на сите
3. Rear Window - 7 За тоа време заслужува може и највисока оцена, но од сегашна перспектива 7 е максимумот.
4. Changeling - 10 Феноменален филм, според вистински настан, после филмот правев паралела и со вистинскиот настан, истражував за него. Ова е еден од тие филмови во кои ќе се внесете во приказната, па дејствијата од филмот ќе предизвикуваат кај вас чувства на нервоза/агонија/среќа/очекување, во зависност до која сцена сте. Нема да остави никого рамнодушен.
5. Sin City - 7 Искрено меѓу послабите од Тарантино ми е, Inglourious Basterds, True Romance ми се ептен по мерак, овој и Kill Bill некако послабо допреа до мене.
6. The Curious Case of Benjamin Button - 10 Ме здрма тотално, лудило од филм, ме разниша емотивно. Ја немам претходно читано приказната од Фицџерланд може и затоа впечатокот ми беше таков.
7. The Social Network - 6 Имав поголеми очекувања, не ми држеше нешто внимание.
8. Memories of Murder - 8 Супер филмче по вистински настан.
9. Munich - 7 Ок филм, по вистински настан, но не ми држеше претерано внимание.
10. Blow - 8.5 Супер ми беше, на крајот доста ме здрма за ќерката муабетот, се израдував кога прочитав дека во вистинскиот живот дочекал да си ја види и да поминат време заедно.
11. 12 Angry Men - 7.5 Добар колку што може да биде за тоа време, патем супер приказна и поента, оценката е само overall искуство.
12. Nobody - 6 Мех, многу врева за ништо.
13. Hacksaw Ridge - 9 Меѓу подобрите понови воени филмови, буквално раце ми се препотуваа кога гледав како викаше ајде уште еден да спасам.
14. The Others - 8.5 Зезнат филм доста, ме здрма на крај кога се сфати разврската.
15. 25th Hour - 8 Крајот ми беше супер интересен, вака на моменти може и досаден.
16. To Kill a Mockingbird - 8 Супер филм за тоа време, но книгата ми е во топ3 ever, нема споредба.
17. Jojo Rabbit - 8.5 Убаво и тажно филмче, сцената со мајката и обувките нема да можам да ја избришам од глава.
18. The Da Vinci Code - 6.5 Овој и досаден беше на моменти, генерално ок, но книгата ми беше многу поинтересна.
19. The Great Gatsby - 7 Ок филм, ама книгата ми беше многу подобра.
20. Mad Max: Fury Road - 7 Добра поента, ама што да правам кога не ми се доживљај филмовиве со фантастични елементи
21. Blood Simple - 8 Класичен филм од 80тите, налин на оние од Брајан де Палма, испревртени.
22. Before the Rain - 9 Најдобар македонски филм досега гледан, фантастична музика, “Времето никогаш не умира. Кругот не е тркалезен“