♛ Monte - Carlo Rolex Masters 2014 ♛

Статус
Затворена за нови мислења.
osven 5-6 poeni se drugo e aktivna miroljubiva koegzistencija .Blag rizik i chekanje greshki.Kaj gledate tenisishte ne znam

Се мачи Рафа, ќе треба да се препороди ако сака победа тука.[DOUBLEPOST=1397825672][/DOUBLEPOST]Ај баш да видиме дали Ноле ќе успее да си го искористи ждребот, формата и отпаѓањето на Рафа за да стигне до уште една титула во Монако.

Во секој случа заслужена победа за Давид, ја проучил играта на Рафа и максимално бил мотивиран да стигне до победава. Се надевам дека до крај на турниров ќе прикаже квалитетна игра како што знаеме дека може, а Рафа ќе треба да смени некои работи пошто сезонава до сега.. (n) :(

Последно уредено:
браво ферер го пикна во едно ќоше рафа па овај не можеше да се размавне како што знае........честитки за големата победа.

Леле кој ќе го слуша Ставро сега. :facepalm:

Заслужено Давид, многу беше подобар! Надал ужасен, мизерен, не знам кога направил волку неизнудени грешки за два сета. Секако тоа не ја намалува победата на Ферер кој изигра страшен меч без никакви осцилации, освен на почетокот на првиот сет.

Али страшно е што прави Надал сезонава. Вавринка прва победа над него во кариера, Ферер прва победа во кариера на земја, прв пат пораз од Долгополов. :facepalm: Не е никако добар знак ова за понатамошниот дел од сезоната, место да игра подобро он тоне ли тоне.

Не е 1, втора е :D

Штутгарт 2004

Сосема заслужено за Ферер, браво. Тоа е тоа. Не можам ни да се мачам повеќе да коментирам.

Изгледа толку беше од Надал и неговата непобедлива форма на земја и константноста како добар играч. Ферер денес се надмина себе, али и Надал се надмина во неизнудени грешки. Оваа форма на Надал не е ни за во топ 3.

Да, али тогаш Надал имаше 17 години. Секако се брои и таа победа, ја заборавив ненамерно. :D
Фали уште од Федерер да изгуби на Ролан Гарос. :icon_mrgr:

Да, али тогаш Надал имаше 17 години. Секако се брои и таа победа, ја заборавив ненамерно. :D
Фали уште од Федерер да изгуби на Ролан Гарос. :icon_mrgr:
Со една нога да игра ми се чини нема да се деси то, Федерер ќе изнајди начин да изгуби пак. :unsure:

Со една нога да игра ми се чини нема да се деси то, Федерер ќе изнајди начин да изгуби пак. :unsure:
Не знам јас не зборам ништо, чим од Вавринка и од Ферер изгуби ништо нема да ме чуди. :D
BTW честито титула Новаковци. :)

Се случи тоа што реално и требаше. Ако не си доволно добар едноставно нема да играш во финале, не треба да играш. И да се вратеше и да го добиеше мечот, немаше да промени нешто многу во неговата моментална форма која е очајна. Во Мајами требаше нешто слично да се случи (изигра само 2 добри меча таму), наместо тоа стигна до финале и беше посрамотен од Џокович. Не сакам да замислам што ќе се случеше доколку противникот денеска се викаше Новак Џокович а не Ферер. После минатата, една од најдобрите негови сезони, годинава изгледа дека ќе ја гледаме една од неговите најслаби... се надевам дека грешам. Реалноста е дека шпанецот во моментов е една класа послаб од себеси, со тоа и од Џокович и Федерер. Со оваа форма нема да го победи Џокович ни на РоландГарос, макар вториот играл и со една заврзана рака. Губење во четврт-финале на неговиот најосвојуван Мастерс, како се случува толкав пад во формата едноставно не ми е јасно, после US Open човеков не може да се соземе.

Ја стандард не го отпишувам федекс макар играл и со една рака, али не за друго, оваа титула му фали у кариера, а и реално кога Ноле беше у врв на кариера и ја имаше онаа серија на победи памтиме сите многу добро од кого го забележа првиот пораз и каде се издеси тоа. Муабетот ми е дека ова е исто така огромна шанса и за Федерер и сигурно ќе запне ко да нема утре па не смееме туку така да го отпишеме.

Цонга ќе му земе сет. Страшно

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom