Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лечи сеnadigran da si od wannabe buskets faca ... loso.
koga bea tie pobedi , pred kolku godini ( so Marej go imam gledano , Marej na toj mech ke izgubeshe i od Grabul) a sigurno i na Nadal ne mu bil denot , a vprochem i koj mu e najdobar rezultat na beton .Abe klasichen zemjash , tri metra pozadi base line i samo vrakja , e sega ke ima chat pat i nekoj blesok na beton , ama toa e ednash vo tri godini. Podlogata e rabota na vkusovi , sme si kazale mislenja na taa tema , nema prostor pak da ja razvlekuvame .Не знам дали знаеш ама Гарсија игра добро и на тврда подлога, има победи над Надал и Мареј на тврда. А за подлогите ствар на вкусови е тоа, јас лично немам омилена подлога, го сакам тенисот низ целата година, почетокот на сезоната се спорите бетони, потоа доаѓа земјата, па следи магијата на тревата, и на крај се брзите бетони и салите. Сегде ми е убав тенисот.
ako Garsija ne e defanzivec ,ne znam koj e , sekoj vtor udar mu e slajs ili forhend so otvorena glava , bara agli i vineri posle sekoj deseti udar , vo teren ne se ni obiduva da vleze , minimum dva metri e pozadi base line . Zboram za na zemja , so vakov stil na beton i treva nama shto da bara . A shto go spomnuvash Almagro , neshto kako demek reper za ofanziven igrach ti e pa analogno i Garsija ti lichi na nego pa i on e agresiven , kao vicot za cajkanot , logikata i akvariumot ili pogreshno te razbrav . Osven shto imat ednorachen bekhend i se shpanci jas druga slicnost ne gledam[DOUBLEPOST=1397859473][/DOUBLEPOST]ramen udar ne znachi ofanziven udar , istoto vazi i za brz udar .Po taa logika top spinot na Nadal treba da e defanziven , neli , a ustvari forhend paralelata na Nadal e eden od poofanzivnite udari Topchinjata shto pagjaat blisku do base linot , baranjeto agli , paraleli do aut linijata , dijagonali vo kjosh , so eden zbor site udari vo koi ima rizik a ne bezbedno prefrlanje po sredina i chekanje greshkaAko ne ti se sviga stilot na Garsija,znaci ne ti se sviga stilot na Almagro.Mnogu slicna igra imaat obajcata.Ne znam od kade Garsija defanzivec.Igra ramni udari,no precizni i brzi..Ne igra brzo kako Dolgopolov,ama ne e ni defanzivec.Mozebi kontra napagacki stil,za mene toj i Almagro mi se mnogu slicni,samo sto Almagro e klasa iako posledno vreme tuka negde bi bile.