MoneyBookers (официјална тема)

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
После легално регистрирање на гејмин акаунт, отвораш друг акаунт на PayPal на пример или пак на некој чист - не-гејминг акаунт од пријател на Skrill врзуваш eBay продажба на било што ... на пример на гајди, зурли и тапани. Со гејминг акаунтот купуваш од не-гејминг акаунтот и од него најчисто на свет си ги влечеш. Е да, ќе се истопи малку сметката поради дополнителни провизии ама парите ќе влезат кај нас „најлегално“.

Не дека е пробано, ама гарант ќе пројде по цена на изгубени провизии.
Епа баш тоа другар се вика перење пари сигурен сум дека знаеш и малку веројатно ама ако правиш трговија со големи пари и тоа како ризикуваш да те сетат :)

Инаку јас имам вадено 2 пати од МБ гејминг пари директно на картичка (провизија 1.80 EUR)

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Не е без причина, за да можеш да префрлаш пари од покер на moneybookers треба да ти биде регистрран како гејминг акаунт. Ама пак ако го регистрираш како гејминг акаунт неможеш да си ги повлечеш парите кај нас затоа што забрането е префрлање пари од покер и слични игри.
Ако е така како што збориш зошто мене ме банираа? Odesk е гејминг сајт? 1 година го користев акаунттот без проблем.. среќа што немав поголема сума на пари.. Кат Тад ќе ви најдат причина.. Смешното беше тоа што во емаилот не ми ја пишаа причината заради која сум баниран.. Туку само е спротивно од нивните правила.. Што е спротивно? да примаш пари? не ме јеби не си играјте со нив..

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Ако е така како што збориш зошто мене ме банираа? Odesk е гејминг сајт? 1 година го користев акаунттот без проблем.. среќа што немав поголема сума на пари.. Кат Тад ќе ви најдат причина.. Смешното беше тоа што во емаилот не ми ја пишаа причината заради која сум баниран.. Туку само е спротивно од нивните правила.. Што е спротивно? да примаш пари? не ме јеби не си играјте со нив..
Колку ти бил лимитот? Да не било заради лимит? Мене ми е одамна верифициран можеби 6-7 години сите можни верификации ги имам направено и до сега не сум имал никаков проблем со нив.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Колку ти бил лимитот? Да не било заради лимит? Мене ми е одамна верифициран можеби 6-7 години сите можни верификации ги имам направено и до сега не сум имал никаков проблем со нив.
4500 евра ми беше... а тој период кога ми го банираа имав уште 4.000 на располагање.. Стварно незнам зашо.. Да сум играл на лото коцкање нешто ова она не ми е гајле.. Барем да знаев зошто.. Пишав на еден мој клиент ми рече неа со 2.000 долари и го затвориле.. Се крстев..

Член од
9 април 2011
Мислења
814
Поени од реакции
1.055
За колку време стигаат парите од МБ на картица???

Тетекс фан ^

100% МАКЕДОНЕЦ
Член од
24 јануари 2009
Мислења
2.396
Поени од реакции
883
Колку минимум пари може да се извадат од МБ на картица? :)

Член од
12 февруари 2013
Мислења
3
Поени од реакции
0
Пробав да верифицирам виза картица од ттк банка на монибукерс и ми се појави следниов проблем :
  • Transaction rejected by your bank - We recommend you to contact your bank directly and communicate the issue with them to check the reasons for their restriction.​
  • Incorrect credit/debit card details submitted – we recommend you to double check your card data entered in our system.
  • Insufficient funds – we can advise you to check with your bank whether your available balance is sufficient to cover the amount due.​
Дали некој друг имал проблем со верифицирање на виза од ттк на монибукерс ? Дали треба името и презимето да ти бидат исти ко на картицата кога верифицирасш? И ако може некој да ми го објасни првиот проблем "Transaction rejected by your bank"..
(За третиот проблем е моја грешка зашто мислев дека од 1 до 3 долари треба за верификација ама тоа да ти било евра.. нема веза ќе го решам тоа ама другиве проблеми не ги сваќам..)

Broda

Ijackhammer.
Член од
6 февруари 2013
Мислења
259
Поени од реакции
141
Мене за потвра, ми пратиле и писмо на адресата, му се има случено на некој друг ова, акода за колку време пристигна писмото?

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Пробав да верифицирам виза картица од ттк банка на монибукерс и ми се појави следниов проблем :
  • Transaction rejected by your bank - We recommend you to contact your bank directly and communicate the issue with them to check the reasons for their restriction.​
  • Incorrect credit/debit card details submitted – we recommend you to double check your card data entered in our system.
  • Insufficient funds – we can advise you to check with your bank whether your available balance is sufficient to cover the amount due.​
Дали некој друг имал проблем со верифицирање на виза од ттк на монибукерс ? Дали треба името и презимето да ти бидат исти ко на картицата кога верифицирасш? И ако може некој да ми го објасни првиот проблем "Transaction rejected by your bank"..
(За третиот проблем е моја грешка зашто мислев дека од 1 до 3 долари треба за верификација ама тоа да ти било евра.. нема веза ќе го решам тоа ама другиве проблеми не ги сваќам..)
За првото навистина ќе мораш да прашаш во банка. Второто - да, мора да се идентични податоци за и ако по грешка помине утре не ти ја блокираат сметката, а третото и сам си знаеш :)

Н

на мајка ти љубовникот

Гостин
Може ли со картица од Тутунска да се отвори акаунт на Манибукерс и Пејпал истовремено?

Член од
29 август 2008
Мислења
2.646
Поени од реакции
931

Kajgana Shop

На врв Bottom