Мојот најчест проблем?

• Креатор на темата Креатор на темата Lady
  • Време на започнување Време на започнување
Станувам емотивна кога ќе се напијам - ПРЕемотивна - и редовно ми е криво следниот ден. Али.. Ко што би се рекло.. Боље да се срамам во Недела сабајле, него да се досадувам во Сабота вечер :)

Преувеличувам премногу, премногу размислуваш што ќе биде ако биде и што ќе биде ако не биде.. знам да залутам далеку и од ништо да ископам некој проблем, најчесто не постои ама мене ќе ми се уврти во глава дека е така и готово после се туфкам се мачам да најдам решение а проблемот не ни го има :facepalm:
Премногу мислам што мислат другите, да не ме сфатат погрешно.. не сакам да оставам криви впечатоци кога се работи за моето мислење или постапки.. Не умеам да изразувам чувства и најчесто луѓето ме гледаат како ладна некомуникатнивна личност а всушност тоа ми е маска од која се бранам од повреди.
Имам многу нерасчистени сметки со самата јас.. променливо расположение, променливи чувства.
I'm so messed up :confused:

Самодовербата е мојот најчест проблем, (не)ретко парите, променливото расположение и гледањето на некои работи од различен агол.

Седам до касно навечер и после каснам за на работа.
Веќе не се врзувам емотивно кон никого.
Кога кивам ми доаѓа да прднам.

Ако може да се каже дека е проблем темпото под кое живеам, секојдневно си ставам на дневен ред обврски колку за во 48 саати, ме нервира кога не оди се по планот што сум го имал, кога гледам дека луѓето не функционираат така, се влечкаат, за обични ситници треба да изгубам многу време и енергија, едноставно некој би рекол дека незнам да уживам во животот бидејќи незнам за одмор.
Тоа што неможам да сменам некои работи, посакувам секојдневно да може да се вратам со ова размислување неколку години назад и да поправам некои работи. Премногу се замарам, секоја работа мора да ја расцепкам, проанализирам детално и во јајцето влакно да најдам што се вика се со цел се да е совршено. Ме нервира државата, дволичните луѓе, луѓе кои незнаат да се борат за правата и не ебаваат и останатите со тоа што прифаќаат да живеат како што му диригираат, за ебани 200евра месечно му ги бацуваат нозете на претпоставените и му викаат амин. Едноставно тоа што се имам родено без влакна на јазикот и бунтовник досега ми донесе многу проблеми, но и многу придобивки. Најчест проблем во глобала ми се парите, греота е да се жалам барем за живот колку што ми фаќа црпката се снаоѓам на било кој начин, но немам колку што посакувам, втор проблем приврзувањето кон луѓето и уште потешкото преболување на оние кои ги губам....
Уствари проблем е се што не е проблем :)

е во гаќите - веројатно поради годините.

Проблем ми е што касно легнувам и тешко ми е на сабајле да станам , затоа каснам речиси секогаш каде и да одам, дури и да станам на време пак ми излегува нешто и мора да каснам. Секој ден ми е во брзање и трчање, брзам да фатам автобус и на крај пак ќе ми побегне. Многу пати сум пробала да го решам ова, да почнам поодговорно да се однесувам ама никако не успевам.

секогаш ги одложувам работите за утре , утре , утре .....

Во моментов парите, ама кај и да е треба да се смени тоа
А во глобала, мрзата. Дефинитивно најголема мрза сум. И го мразам тоа. Тешко е да се искорени мајката....:(
И ептен сум спанка. Тоа на мајка ми. Можам да седам будна цела вечер ноу проблем, ама колку рано и да легнам, тешко ми е да станам сабајле. Уствари тешко ми е да станам точка. Било сабајле, било попладне. Ама работам на тој случај. Не е лесно, али имам надеж :D

Тоа што едноставното го правам сложено...:eek:

Mojot najgolem zivoten problem(barem dodeka ne stanam samostoen i si kupam palata vo koja ke ziveam sam) e kako da zapalam cigara doma a moite da ne me fanat?imam razraboteno bezbroj taktiki za vo razlicni situacii no nikogas nemozam da go dostignam ona dusevno spokojstvo i naa raat da ja dokrajcam do filterot tuku postojano sum pod strek :-(

Mojot najgolem zivoten problem(barem dodeka ne stanam samostoen i si kupam palata vo koja ke ziveam sam) e kako da zapalam cigara doma a moite da ne me fanat?imam razraboteno bezbroj taktiki za vo razlicni situacii no nikogas nemozam da go dostignam ona dusevno spokojstvo i naa raat da ja dokrajcam do filterot tuku postojano sum pod strek :-(
Ако живееш у куќа, ќе си седнеш на шоља во ВЦ, ќе си отвориш прозор и на раат ќе си испушиш цигарче. Е ако живееш во стан, нема раат. :D
Туку веќе кога пушиш, зошто не си кажеш дома декa си пушач?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom