- Член од
- 18 септември 2005
- Мислења
- 318
- Поени од реакции
- 12
Многу долг период размислувам околу ова прашање.Понекогаш имам чувство дека тоа второ ЈАС кое го носиме сите во себе има голема улога во нашите животи.Го поистоветувам со подсвеста,но дали е подсвест не сум сигурна.Го поистоветувам со шесто сетило,но дали е тоа повторно не сум сигурна.Го поистоветувам со оние антенички кои ги има секое живо суштество кои светкаат тогаш кога се најмногу потребни и понекогаш без да знаеме ни го покажуваат патот.Има уште многу...
Јас му верувам на моето ЈАС и читајќи книги од познати психоаналитичари го спознавам уште подлабоко!До каде сте Вие со ова прашање!?Дали сте навлегле во филозофијата на сопственото живеење и потрага по подобар живот!?Дали употребувате афирмаци како онаа од познатиот ЈУ филм„Сваког дана у сваком погледу све више и више напредујем“(мислам дека беше така,не ме фаќајте за збор)!?Или постои некоја друга афирмација...
Јас му верувам на моето ЈАС и читајќи книги од познати психоаналитичари го спознавам уште подлабоко!До каде сте Вие со ова прашање!?Дали сте навлегле во филозофијата на сопственото живеење и потрага по подобар живот!?Дали употребувате афирмаци како онаа од познатиот ЈУ филм„Сваког дана у сваком погледу све више и више напредујем“(мислам дека беше така,не ме фаќајте за збор)!?Или постои некоја друга афирмација...