Моето второ ЈАС

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување

Моето второ ЈАС

• Го чувствувам,постои

Гласови: 86 79,6%
  • Не,нема такво нешто

Гласови: 22 20,4%

• Вкупно гласачи
    108
~ThE_VaMpIrE~ напиша:
Jas mislam deka sekoj ima vtoro JAS vo sebe dlaboko...moze ne go izrazuva...imam citano i jas za toa!!! Moze tvoeto vtoro jas e nesto sto ti posakuvas da bides a ne si!!!

Se soglasuvam so ova. I jas mislam deka tvoeto vtoro jas e ona sto ti posakuvas da bides, a ne si. Toa "vtoro jas" ni e potisnato dlaboko vo sebe, smetajki deka podobro izgleda da se odnesuvame vaka(kako prvoto jas), iako toa vo celost i ne sme nie. ZNaci gi pravime rabotite koi smetame deka se podobri, a ona sto navistina go sakame ostanuva potisnato vo nas. Normalno deka ne e ova postojano vaka, samo vo odredeni slucaevi vtoroto jas ostanuva potisnato. Ponekogas izleguva na povrsina koga nie sme sigurni vo ona sto go sakame i smetame deka toa e dobro.
Sepak ova e moja teorija i ne tvrdam deka e navistina vaka.

Samo ke kazam deka kaj mene postoi vtoro jas, bidejki toa vistinskoto samo jas go znam i go cuvam dlaboku vo mene, samo jas...

Второ ЈАС? Тоа можеби е нешто што се појавува кога не си одлучен за нешто, кога се двоумиш и кога не си сигурен што треба. Па во моменти на несигурност „разговараш” со себе си и се прашуваш дали ќе е правилно вака или онака. Што знам.

kLiNkA напиша:
vtoroto jas,da... nekad mozno e i da se ima duri i poveke jas... smetam deka toa vtoroto jas e vsusnost nekoja licnost "dlaboko vo nas" koja ni pomaga da sfatime, resime, razjasnime nekoi raboti... ne za dzabe nekogas se ponasame kako edna osoba a po nekoe vreme ko sosema druga... ali ustvari mnogu od lugeto toa ne go sfakaat kao nivno vtoro jas, zatoa i vikaat deka toa ne postoi (sto voopsto ne e taka)

И ја мислам вака!!!Потпуно се слагам со kLiNkA:bravo:

Naseto "vtoro Jas" e naseto EGO. Zavisi od coveka kolku moze da skroti svoeto ego ili pak dali znae pravilno da go upotrebi.

Второто ЈАС кое го има секој од нас е огледало на нашите размислувања и убедувања.Доколку сме доволно силни да размислуваме позитивно и убедливо токму тоа второ ЈАС кое сите ние го поседуваме може да ни помогне многу во одредени одлуки.Така да ,Дарк Ангел,многу блиску и едноставно го опишува нашето второ ЈАС!

моето ВТОРО ЈАС , го чуствувам во себе , ама некако е , како да кажам .... премногу различно од она што сум дури можам да кажам многу ме фаќа страв некој да не го искуси тоа . мислам дека се разбираме а?

Да дефинитивно се разбираме ,тоа и треба да е поразлично за да постои баланс ,а стравот од она што понекогаш излага од нас ...,а дури и самите нас не изненадува е нормално присутен.Кој колку умее да го исконтролира...

да, во секој човек постои неговото второ јас, тешко е да се дефинира тоа второ јас, но за мене не мора тоа ЈАС да е во мене, мислам дека нашето второ јас може да биде и човекот во чии очи го гледаме одразот на нашите, и во тие очи гледаме како да го живееме нашиот живот, зашто можеби и секогаш тие го можат она што ние самите не го можеме.

:helou: Naseto vistinsko jas e licnosta koja ne ja poznavame koja e vo nasata dusa ,cista dobra humana .Onaa koja ja znaeme e nasiot um ,telo strastite ,zelbite . Ima momenti koga se doblizuvame do naseto vistinsko jas ,go prepoznavame preku neprijatno cuvstvo posle nekoja rabota ,grc vo stomakot ,i najcesto ja identifikuvame so sovesta ,no toa e naseto prekrasno vistinsko jas na koe barem jas taka mislam mu se priblizuvame so stareenjeto:smir: :smir: :smir:

Сите имаме второ јас,а тоа се чувствува најмногу кога се двоумиме мегу некоја работа.Второто јас не почитува норми и правила на однесување,ама повекето знаат како да го скротат во себе,да не излезе на површина.

Definitivno postoi nekoe vtoro jas ama skoro sekogas e negde dlaboko sokrieno vo nas i retko izleguva na povrsina. Jas mislam deka toa nase vtoro jas e sostaveno od nasi iskreni stavovi, zelbi, mislenja od koi se sramime ili pak se plasime da gi otkrieme pred drugite. No sepak sekogas toa vtoro jas izleguva na povrsina.

Дефинитивно постои моето второ јас.Т.е. реално кажано во мене постојат две личности кои од време на време доаѓаат до некој внатрешен судир, но уште почесто „соработуваат“ меѓу себе и ми помагаат да сфатам многу работи и да се изградам како една личност.

Не знам дали е прво или второ ама кај мене (и кај сите верувам) има едно ,,јас,, кое им го презентираме на околината (тоа е социјалното ,,јас ,, изградено врз основа на она што опфаќа учење, осознавање, перцепирање на надворешниот свет и соодветно презентирање на ,,заклучоците до кои сме дошле,,) и она другото јас кое го претставува сето она што е сокриено во потсвеста... кое поретко доаѓа на површина потиснато од свесното или социјалното јас. Умешноста на освестување на второто јас е индивидуална способност.

Најискрено , во одредени моменти , не само што имам второ јас , туку имам и трето и четврто и и и така натаму ..
Зависи од ситуацијата кое најмногу доминира.
Ај ем сик. :lud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom