Моето прво Audio CD

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Кога моите ми го купија системот, со него им дале гратис и едно CD, Bravo Hits 23 1996 :)

Па првите цедиња кои ги имав дома ги купи сестра ми, еве уште ми стојат на рафтот, нешто од Бекстрит Бојс и Спајс грлс, после дојдоа ЕмТиВи компилациите 1998,1999 и така натаму, и така натаму.

Првото Аудио ЦД ми е од 1999 година, компилација од македонски забавни песни. Знам имаше од Дарио-Се што ќе посакаш. Времиња беа тоа:pos2:

ЕЕЕјјјј првото цд одамна беше девесе и некоја од саем го купив компилација на странски песни!Ама најголеми хитови беа блу од ајфел65 и бип од џангл брадрс:vozbud:

Првото цеде што памтам дека се пуштало дома е од Pink Floyd-The Wall,а имаше и од Bon Jovi некои.За јас што сум го купила не памтам кое е,мислам беше Skid Row-40 seasons,ама не сум сигурна.

Првите 4 диска кои беа купени и вртени дома кај нас беа:

1. Whitney Houston - The Bodygard Soundtrack
2. Grammy's Greatest Moments
3. Al Bano & Romina Power - Greatest Hits
4. Gipsy Kings - Best Hits

Човече се паднав од смеа која коинциденција. Баш истите ЦД-а беа први купени и кај нас дома (1,2 и 4тото). Во мене е останато уште Bodyguard ЦД-то, а останатите ги позајмија и не ги вратија повеќе :(

Па првите дискови ги купивме во САД: глорија естефан, саундтрекот мен ин блек, саундтрекот спејс џем, бекстрир бојс, и AC/DC ( што понатака ми го диктираше темпото):pos2:

Прв пат цд поседував дури во 2001, бев заостанат у тој поглед, со касети се замарав до тогаш. И после првото цд ми беше Nirvana Gold.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom