Mockumentaries

• Креатор на темата Креатор на темата Pluh
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобра mockumentary серија?

• Вкупно гласачи
    42
За мене број 1 од овој жанр.
curb_your_enthusiasm_poster-23988.jpg

И на второ место:
600full-the-office-(uk)-poster.jpg

Ми остана Arrested Development, ја скинав прва сезона пред малку и мислам дека ми го продолжи животот за 10 години.

Мене баш и не ми се допаѓа ваков стил на серии. Не знам зошто ама не сум навикнат на ваков стил на серии.Во вакви серии има некои епизоди што ќе те скинат од смеење ама има и некои (бар мене) што те досадуваат.

Нова mockumentary на Ricky Gervais, "Derek". Се работи за вработени middle aged аnd mildly depressive луѓе во старски дом, каде покрај Рики, глуми и легендарниот Карл Пилкингтон, кој ме изненади позитивно со својата глума. Рики глуми чуден лик за него, а тоа е добар, мил, и „посебен“ човек по име Дерек, кој обожава реални шоуа, youtube и сл :LOL:.

Има излезено само пилотот, но добра вест е што Channel 4 ја откупи 1 сезона и се очекува да почни да емитува на почетокот од 2013. Can't wait.

^Баш мислев и за оваа да напишам нешто, вчера ја гледав

Кај ме нервира англискиот акцент, па уште и ретардирано зборува и сега ќе мора секој збор да го читам во титловите. Инаку исто баеѓи смешна серија, но кога веќе би споредувал од „пресниве“ серии што ги изгледав, life's too short би ја одбрал наместо оваа

И Рики има супер фаца за ретардиран човек, ова го забележав уште пред да излезе серијава (me being a hipster) :D

Јас после овој жанр + Sunny драстично изгубив ќеф за стандардните ситкоми за кои многумина филмски експерти сметаат дека се во изумирање, не од аспект на гледаност, туку од аспект на вредност и critical reception. Пример Два и пол мажи не би глеал повеќе да ми држиш пиштол над глава. :unsure:

Луѓе, англиската Офис е алфа и омега во жанров, не драпајте ма*иња, симнете си англиски преводи и изгледајте 12 епизоди + Christmas Special.
Рики има кажувано дека врз The Office(10-ка) големо влијание има од the larry sanders show(10,2-ка), за да сме на чисто за ова алфа и омега:) , а и да се врати темава на прва страна кај што и заслужуе:). Иначе трејлер парк бојс од дамна ми е симната само никако да ја почнам, драмиве во последно време го имаат завземено просторот... И да ја спомнам и тука The Peep Show, и таа е некој вид мокјументари, пресмешна серија(y).

ги поминав сите уште по еднаш (овие што се на анкета) и најмногу се поврзувам со ликовите на AD... значи нема баш ни еден лик што ме нервира или иритира, сите имаат моменти што ме пресмеале за разлика од другиве... Gob е звер омилен ми е... едвај чекам нова сезона во мај

инаку Дерек само 6 епизоди се, греота да не ги изгледате... многу моќно склопено драма и комедија... последната епизода е :cuc:, инаку ќе има уште најавено е...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom