Мобимак или Космофон?

• Креатор на темата Креатор на темата Marlboro
  • Време на започнување Време на започнување

Mobimak ili Cosmofon

• Mobimak

Гласови: 83 55,3%
  • Cosmofon

Гласови: 67 44,7%

• Вкупно гласачи
    150
sekogas prvite ke ostanat prvi:)..da zivee wodafone:)

cosmofon e milion pati podobar od mobimak. jas sum na post-peid na cosmofom 60 i imam po 60 min beslpatno vreme pa sto sakas povise od toa a i + podobro zvuci COSMOFON od kolku MOBIMAK. cosmofon se najdobri!!!!:kez:

noodle напиша:
Speak Up ти е тарифен модел, исто како и Космофон 30, 60 итн., така да бесплатни пораки можеш да праќаш откога ке земеш нов број од тој тарифен модел.

Незнам од кај го прочита ова, сепак очекував информација вчера за некој што знае точно како е и што е. Али оки се снајдов. Информација еве тука се додека нема излезено рекламата нивна на нивната веб страна. Speak UP е тарифен модел за при-пејд, праќаш смс на бројот 124 со содржина " tm su " и си на тарифниот модел SPeak up каде што можеш да праќаш смс и ммс пораки преку цел викенд за беспари на било кој број на космофон. Проверено и точно зошто го искршив телефонов од пораки. А, тарифирањето на разговорите незнам како оди надвор од мојот круг, чекам официјално да прочитам деновиве на нивната веб страна да кажат точно како е.

noodle напиша:
Speak Up ти е тарифен модел, исто како и Космофон 30, 60 итн., така да бесплатни пораки можеш да праќаш откога ке земеш нов број од тој тарифен модел.

SPEAK UP....Za onie koi neznaat e nov Pre - paid paket od Cosmofon...Koj e napraven so poeftini ceni...eftinata tarifa e duri 6 den , a pred toa bese 9 den. za minuta...imate poraki koi se najeftini vo momentot samo 3.5 den preku cela nedela i kon dvata operatori, a i MMS porakite se na pola cena za razlika od Cosmocaard, a preku cel vikend imate besplatni SMS i MMS poraki...Se shto treba da napravite e da odite i da kupite Speak up limenka...i da Spikate site ...:) Znaci nema dogovor nema nishto nee post pejd tarifen model...i e so ista cena kako i Cosmokard pre-paid 690 den so 600 den razgovor za taa cena. ISto taka kako shto napisha galaxy ke moze site koi shto imaat Coskocard da preminat vo Speak up...samo mora da go znaat USERCODOT na kartickata koja ja imaat....webstranata ke bide www.speakup.com.mk ajde dosta vi e posetete nekoj salon i ke vi se objasni se...:)

Ja sum na Cosmofon, ali poise mi se svigjaat Mobimak.

Јас во принцип сум повеќе за Мобимак,ама сум на Космофон.
Кој ти дава 1ден/мин (+ДДВ) за викенд цел ден!
На мобимак го нема тоа.
Башка сега со ова Speak up имаме бесплатни пораки и смс и ммс за викенд.
Тоа му фали на Мобимак.

Jas sum za Cosmofon.Me nerviraat sto se od Grcija ama dodeka bea Mobimak samo tie,tesko na lugeto bese.Cenite ne da bea visoki,preterano visoki beja.A sega ima konkurencija i gi namalija.

Jimmy напиша:
Јас во принцип сум повеќе за Мобимак,ама сум на Космофон.
Кој ти дава 1ден/мин (+ДДВ) за викенд цел ден!
На мобимак го нема тоа.
Башка сега со ова Speak up имаме бесплатни пораки и смс и ммс за викенд.
Тоа му фали на Мобимак.
при-пејд или пост-пејд?

Jaс сум на мобимак и појма неам ни колку ми е минута, ни смс, ни тарифи преку викенди, ни мојот круг... ;)

КОСМОФОН ЗАКОН

Космофон дефинитивно се подобри од овие купчево педери Мобимак. И не го пишувам ова за џабе. Еве пример. Дедо ми е корисник на Мобимак од кога знам за него, од 95,96-та или кога и да почнаа со работа. До сега нема ни еднаш ниту закаснето со плаќање, и не им правел никакви проблеми од негова страна, иако кога ќе го исклучи роамингот во сметката стигаат, незнам, некакви минимални 100ден. али ипак, зошто. Друга интересна работа што се случи пред 2-3 месеци беше што во сметката му стигнаа плус некакви 500ден. што не ги направил(инаку корисник е на пост-пејд). И човекот си извади детална сметка и таму пишуваше дека во рок за 6 или 7 минути испратил 100 пораки на еден ист број, што не е возможно со неговиот мобилен, спор е ко к*р:icon_lol: , и тоа пишуваше дека се испраќани на секои 2,50 секунди. И отиде овој да се буни во Мобимак, али шо да се буниш, нема цел, не те слушаат, и ич не им чуе. Стварно не е некоја пара-500ден. али да беше поголема пр. 300-400евра, ќе требаше по судови да докажуваме дека не е возможно да се испратат толку пораки, ама ај. ЗАТОА КОСМОФОН ЗАКОН

ja sum na mobimak pre-paid use od pocetokot i smetam deka se super samo sto roamingot e mnogu skap, a i nekad vo stranstvo vo nekoi zemji mozam samo da dobivam i prakjam sms,a nemozam da titnam,a vo drugi mozam i da se javam...ne mi e jasno zaso e taka...ali sepak glasam za MOBIMAK!
mobimak rulz:P

па сега на космофон има бесплатни пораки цело лето за викенди 20h до 8h:je:, а преку недела како демек поевтини биле

Porano bev na mobimak sega na Cosmofon.
Cosmofon se OK za dosta raboti, gledam sega i Mobimak imaat dosta dobri dogovori.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom