A, ustvari aj nekoj neka kaze sto e toa Speak UP, gledam reklami za besplatni MMS i SMS ama od koga e toa? ZOsto prakam poraki denovive a na site poraki mi zema pari. Ima nekoj informacija sto i kako e toa potocno zosto na sajtot nisto nema zasega objaveno. Inaku bev na Mobimak porano i epten me nerviraat uste na pocetok deka se prae glavni fraeri, vakva usluga onakva usluga, nemase sms poraki pa posle toa pustija da mozis da prakas i preku pre paid i imaat eden kup tarifi, vakva, takva, onakva, neznam od 3-6 evtino pa posle skapo abe bezveza. Daj dva tri tarifni modeli i tocka. A, ne tie milion imaat i site im se isti kako da gledas, sto i da napravat sepak za isto vreme ja trosis kartickata sto ja imas dali si na onaj ili ovaj model. Katastrofa mi se Mobimak. Najprvo Kosmofon pocnaa so kampanjite prvo 2 denari munita za vikend, za celo leto pa sega 1 denar preku vikendi. A, toa Mobimak go napravija pred izvesno vreme 1 denar vo krugot da bide. I zatoa veke dolgo vreme sum si na Kosmofon, kredit 100denari si stavas i tolku imas otposle na razgovorot ti zema ddv, a ne vo Mobimak stavas 100 a kolku ke imas minus 18% ddv. Mislam za mene licno toa mi e poubavo.