Мобимак или Космофон?

• Креатор на темата Креатор на темата Marlboro
  • Време на започнување Време на започнување

Mobimak ili Cosmofon

• Mobimak

Гласови: 83 55,3%
  • Cosmofon

Гласови: 67 44,7%

• Вкупно гласачи
    150
џабе кога сеа у мај ќе почне ребрендирањето на мобимак у Т-mobile

cosmofon poradi ubavite hostesi

30180027.jpg

HAAHhahahah

Procitav mnogu mislenja ama sepak ke si go zadrzam moeto deka tie se ednite isti gazdi samo se bazirani na nekoj principi samo za da METAT pari sto e i mnogu logicno. Znacit tie ne se neprijateli tuku najdobri drugari ili ortacci koj ne strizat.... beeeeeeeeeeeeeee beeeeeeee beee:kez:

гледајте не мозе да се реце дека космофон е подобар од мобимак или мобимак е подобар од космофон затоа сто секој сиа сака својата фирма

a be drugari na kraj matematikata za cenite ke ispadne ista .a ako dojde drug operator togas ke ima vistinska borba i eftinarija

Нема поптолно да го тврдам мојот пост од проста причина што сеуште сум немал можност да ги тестирам услугите на Космофон. Ќе се задржам на привилегиите кои ми ги овозможува Мобимак. Да разјасниме - ги користам услугите на Мобимак Моби Елита - пост-пејд тарифниот модел. Претплатата е најскапа (800 денари, од кои 500 слободно можат да се искористат за разговори), но затоа пак можете да уживате најголеми привилегии. Цените, за разлика од другите тарифни модели, како и од при-пејд системот се значително помали, па затоа и многу ретко праќам пораки - почесто телефонирам. Сум имал можност и сум користел и при-пејд и пост-пејд пакет и слободно можам да тврдам дека пост-пејд пакетите на Мобимак се значително подобри од при-пејд. И во однос на цените, и во однос на сите дополнителни услуги и месечни попусти. За разлика од Космофон, (не сум во тек со новостите на Космофон) Мобимак поддржува голем број од можностите на мобилните телефони, што не можам да го речам за Космофон. До пред малку, не можеше да се испраќа ММС порака кон корисник од Космофон. ГПРС интернетот беше неовозможен и на корисниците на Космофон им беа скратени голем број на можности кои ги нуди Мобимак. Повторно ќе речам, не ме држете за збор оти не сум запознаен со најновите достигнувања на конкурентската компанија на Мобимак. Значи, јас сум за Мобимак.

И двата оператори се за никаде. Ниту еден не нуди пристојни услуги. Размислете само колку луѓе ги користат мобилните за титкање и за СМС, бидејќи е прескапо да се јавиш... :/ И мене во последно време SonyErricson-от ми е направа за праќање СМС пораки.

Инаку јас сум на Мобимак.

Абе ако збориме за интернет и ММС тогаш еден од сто корисници праќа порака и сурфа преку мобилен. Да го поефтинат ова се ќе биде друго!

Za mobimak zasto i tatko mi i tetka mi i cicko mi se na nego a vo osnovba i ednite i drugite treba da se podobrat.

Cosmofon zosto se e poeftino i barem koa ke kupam kredit ne se trosi kako od mobimak

Mobimak sum uste od pocetokot,nekako podobri mi izgledaat uslovite i nikogas ne planiram da se prebacam na kosmofon

Јас не планирам да се пребацам на Космофон поради тоа што не ми нудат ништо повеќе. Немојте да почнете да ме разубедувате сеа. :-)

Космофон!!!!!!!

Deutsche Telekom е еден од акционерите на OTE која е сопственик на COSMOFON, а Deutsche Telekom е сопственик на MATAV кој го купи нашиот телеком кој пак е основач на МОБИМАК! Е сега не е тешко да се види и сфати дека во мобилната телефонија во Македонија не постои конкуренција!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom