Мобилни оператори во Македонија

Кој мобилен оператор го користите?

• Вкупно гласачи
    94
ВИП го престигна ОНЕ по бројот на мобилни претплатници

Бројот на активните мобилни претплатници во Македонија поарсна за 6,47 отсто на годишно ниво до цифрата од 2.257.118 во третиот квартал од годинава, објави Агенцијата за електронски комуникации.
Најголем дел од овој раст е постигнат токму во третиот квартал лани, кога бројот на претплатниците пораснал за 4,13 отсто споредено со претходниот втор квартал од 2011.
„Т-Мобиле Македонија“ има најголем удел во активните мобилни претплатниците од 53,32 отсто, на второ место е ВИП со пазарен удел од 24,3 отсто, а трет е ОНЕ со 22,38 отсто.

http://www.plusinfo.mk/vest/30411/VIP-go-prestigna-ONE-po-brojot-na-mobilni-pretplatnici

ВИП се сеуште млади кај нас на нашиот пазар. Но за ова ги поздравувам. За толку кратко време ги престигна ОНЕ кои се подолго на нашиот пазар. Значи ВИП напредуваат.

незнаев кај да прашам се надевам тука ќе добијам одговор :)

т-мобиле имат промоција за 150 ден, 4 гига интернет, која трај до 29ти февруари. мене ќе ми треба да ја користам од 1ви март. е сега, дали доколку го активирам пакетот XL кој е 529 ден по редовна цена, ако го активирам на 29ти февруари ќе можам да го користам во наредните 30 дена или само дур е промоцијата т.е. до 29ти. Се јавив на 122, чупето ми даде некој глуп одговор кој не го ни разбрав, а на страницата на Т-Мобиле сум блокиран, зошто стално му пишев „пофални“ зборчиња :)

http://www.plusinfo.mk/vest/39807/Amerikanskiot-mobilen-operator-Velatel-ja-merka-Makedonija-
Американскиот мобилен оператор „Велател“ ја мерка Македонија

Американскиот „Велател“ има амбициозни планови да се прошири на целиот регион на Југоисточна Европа и со тоа десетпати да ги зголеми приходите од растечката побарувачка за мобилен интернет на 4Г мрежите.
Денешен „Пословни дневник“ од Загреб извести дека неслужбено дознава оти компанијата е особено заинтересирана за влез на македонскиот пазар, откако го доврши преземањето на меѓумурскиот оператор „Нови-Нет“ и црногорскиот „Конект.“ Весникот пишува и дека таа сега се труди, и покрај отпорот на српскиот регулатор, да го преземе и тамошниот „ВератНет“, а следна дестинација каде што ќе отвора своја фирма, би требало да биде Македонија.
„Велател“ гради панбалканската мрежа од четвртата генерација (4Г) во Wimax технологија. Работи во соработка со државната кинеска корпорација ЗТЕ, која има технологија што овозможува софтверска миграција на таа мрежа на ЛТЕ технологија (LTE - Long Term Evolution, технологија на мобилен интернет со големи брзини кои овозможувват трансфер од 50-100 мегабита во секунда). Во Хрватска, двата најголеми оператори - „Хрватски Телеком“ и Випнет, кои се ограноци на регионалните телекомуникациски џинови „Дојче Телеком“ и „Телеком Австрија“, се натпреваруваат кој прв ќе изгради ЛТЕ мрежа и со тоа ќе ја заземе лидерската позиција.
Треба да се очекува дека „Велател’ во иднина ќе се бори да го заземе лидерското место во телекомуникациите во регионот, пишува „Пословни.“ Ова го покажуваат и амбициозните развојни планови на американската компанија, според кои до 2015 година, таа планира во регионот да оствари приход од 50 милиони долари. Во прилог на овој амбициозен план на „Велател“ е намерата на сите земји од регионот да се усогласат со планот на Европската унија за ширење на брзиот интернет преку 4Г мрежите.

На 10-04-2012 заради мрежата на вип го јадев курот со блокатор на паркинг.
На едниот број договорот ми истекува во мај и се враќам во t-mobile,другиот број во декември.
Ако до тогаш не преземат нешто за подобрување на мрежата:
интернетот,во секој момент да можам да бирам и да ме бираат иако сум вклучен а не да вика претплатнилот нее достапен.
И најважно пораката што ќе ја испратиш да стигне на вистинско место па да не ми ставаат блокатор на тркало на паркинг заради технички проблем на Вип.

Да ви ебам матер (Вип) за кој кур секој месец ви плаќам 3.000,00 денари

На вип сум заради тоа што скоро сите пријатели ми се во вип и бесплатно ми е. Сепак од мрежата не сум задоволен,бидејки не е покриена насекаде и има прекини при разговорот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom