Мобилни оператори во Македонија

Кој мобилен оператор го користите?

• Вкупно гласачи
    94
Мобимак (t-mobile) го користам од 1997-98,Вип го користам од 2006-07 и сум многу позадоволен од Вип.Досега со мрежата на Вип не сум имал проблеми.Кога и Вип има мрежа на Туртел тоа е повеќе од задоволувачко.Паѓањето на мрежата зависи од квалитетот на телефонот.Со претплата од 590 ден во вип +1000 бесплатни минути во мрежата на вип се заборавам во разговорите,додека со т-мобиле кратко и јасно за да искористам цена за воспоставување повик.Ако продолжи т-мобиле со ваква политика може да изгуби доста корисници.Моментално во вип има подобри услови,а договорот со т-мобиле ми завршува и не планирам да го продолжам

Може сум офтопик, но не најдов посоодветна тема. Ми стигна порака од t-mobile Честиттки 0703XXXXX ! влеговте во потесниот круг за освојување на 100.000 денари. Одговорете на следните прашања за да си ги зголемите поените за следното влечење. И ти стигаат пораки со прашања... 45денари/порака. Му стигнало на некој вакво нешто ? :)

Може сум офтопик, но не најдов посоодветна тема. Ми стигна порака од t-mobile Честиттки 0703XXXXX ! влеговте во потесниот круг за освојување на 100.000 денари. Одговорете на следните прашања за да си ги зголемите поените за следното влечење. И ти стигаат пораки со прашања... 45денари/порака. Му стигнало на некој вакво нешто ? :)
Хахаха ... оваа финта несмееш да не ја знаеш
  • нема лимит прашања !!!
Пази може и да ја префрлиш сумата од 100.000 денари :D

Хахаха ... оваа финта несмееш да не ја знаеш
  • нема лимит прашања !!!
Пази може и да ја префрлиш сумата од 100.000 денари :D
Не ја знам форава... :D Две одговорила мајка ми и ја прекинав... Некако сумљиво ми беше :) Ги знам што т-ајдуци се.. :D
Фала :)

Jas koristam One usluga duo broevi sekoj mesec besplatni 500 minuti megu duo broevite i sum prezadovolna :)
ова во припејд ??
--- надополнето: Nov 23, 2011 10:47 PM ---
Т-Мобајл единствено нудат висококвалитетна мреза и покриеност,СЕ друго е тешка превара !

гледам многу се жалат од ВИП мрежата која е значително подобрена и немам никакви проблеми освен кога пред некој месец работеа на мрежата па ја исклучија некој саат рано сабајле за што се крена страшна фама и дезинформации за кои немаше потреба од тоа

имав број од Космофон - никогаш не ми фалеше денар од сметката,на ВИП сум веќе 4 години негде исто така сум задоволен од услугата

Не ја знам форава... :D Две одговорила мајка ми и ја прекинав... Некако сумљиво ми беше :) Ги знам што т-ајдуци се.. :D
Фала :)

Истово му стигна на еден комшија. Тој дека е стар и не знае да си прати порака и јас му ја пратив. Тој готово помислил дека ќе ги освои тие 100.000 денари. Му викам џабе ти е, ова заебанција е некоја, но со стар човек да си немаш работа. :pos:

T-Mobile добива негативни критики за последниве кампањи (Мараја Кери, СМС наградната игра)... Тоа не е на арно. Репутацијата сериозно им се разнишува.
Од друга страна, One лансираше три релативно позитивно прифатени кампањи во последниве 3 месеца (Волку волку, Бесплатни СМС, Total пакет). Најдобро што можеше да им се случи годинава е спонзорството на кошаркарската репрезентација, тоа верувам дека дебело им се исплати. Од септември донеле нов маркетинг менаџмент и веднаш се забележа разлика со пристапот кон корисниците.
Vip некако се неприметливи во последно време, едно време агресивно напаѓаа, сега некако послабо.

One моментално и се најдобри. Како со понуда на телефони така и со маркетинг. Т-Мобајл многу се зезнаа со пораките. 40 и нешто денари беше пораката, којзнае колку луѓе излажале. Но може и не било намерно..кој ги знае.

Некаде прочитав дека во награднава игра со SMS пораки на T-Mobile максималниот број прашања бил 80 и некој имаше напишано дека ги одговорил сите и дека сега очекува 100.000 денари (Се надевам ги доби).

Инаку за тоа со Мараја Кери, за споредба со хрватскиот T-Mobile, тие барем организираа наградна игра на истиот ден кадешто требаше да се испраќаат слики од настанот па најдобрата ќе добиела некаков мобилен телефон.

Резултати за 2. квартал од 2011-та година:

T-Mobile 53,15%
One 23,56%
Vip 23,29%

Претпоставувам дека во 3. квартал One ќе падне под Vip, но во зависност дали „Волку, волку“ кампањата на One им е успешна, типувам на повраток на One во 4. квартал.

Еве го тоа што го очекував, One во третиот квартал падна на третото место. Едвај чекам резултати за четвртиот квартал каде што треба да биде интересно.

4CF081948D9C624185B6C4BC03E4ED84.jpg

Еве го тоа што го очекував, One во третиот квартал падна на третото место. Едвај чекам резултати за четвртиот квартал каде што треба да биде интересно.

4CF081948D9C624185B6C4BC03E4ED84.jpg
One се дефиитивно ем најскапи ем нај неиновативни ем најлоши со давањето услуги. залошно е што вип има проблем со мрежата. да ја опраат мрежата еднаш засекогаш ја сум сигурен дека и т мобиле ке ги поминат. 100%

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom