Младите и нивните луди години...

• Креатор на темата Креатор на темата sankerce
  • Време на започнување Време на започнување
Муабетов од сексуално необразовани млади, дојде до осудување на девојчињата и натегање дали се курви или не. И ова е пишано од рацете на млади и „прогресивни“ луѓе. Браво!

Моралот кај поголем дел од машката и женската популација е горе-доле изедначен. Затоа не јадете крастави жаби за тоа како девојчињата не чинеле, кога и самите сакате што поголем број на сексуални партнерки и го сметате тоа за нормално.

Ништо не е сменето, само тогаш имаше поголема морална осуда од светците кои за неполни 3 години станаа најголеми бештии.

Мојата баба не давала ни рака пред свадба ( Незнам колку е точно :) ). Прво ќе ме земиш , па после се друго :) Ауу колку сум се смеел кога ми кажуваше :D
Точно и така било.Иако и тогаш си постоело и штрафче и
мутерче ама завртување само со диплома (таа од матично)
Еве овој пример сум го пишувал и многу пати.И тогаш се имаше симпатии,девојки и љубови.Која радост беше само да ја видиш на корзо,или и таа ако те погледне еднаш,или пак во вториот круг и веќе дава знак дека е заинтересирана.Да не пак кажувам како беше по селата,ќе одиш неколку пати на бунар или чешма,само да ја видиш иако вода и не ти треба.
И тогаш се случуваа „врски“ се разбира,и тоа не можеше да се сокрие,(цело село) а овдека цело друштво тоа го знаеше,дека на Трпе сипатија-девојка му е Велика.А тие најчесто се гледаа на јавни места кои ги набројав погоре.Тие љубови и најчесто први, често завршуваа и со брак.
Се случува да машкото оди во таа обавезна ЈНА тогаш,и момата за сето време го чека. Не ни мисли на друг а камоли пак на некој активности Е“““““е, што сте го набројале.
Дури и другарите негови не ни помислуваат на такво нешто кон неа,иако таа останува во друштвото за сето време.
А сега ова што се прави е или од заостанатост-или пак од напредна технологија.Поточно зошто таа да може а не и јас, или таа има сакам и јас.
(еве и во потписот,содржина за оваа тема)

Умовите им се премногу сиромашни со информации со кои располагаат,менталитет и опкружувањето си го прават своето.Дали добри 4-5 % од денешниве девојки навистина ке размислат пред да се најдат пред таков чин,тоа би била научна фантастика.Медиите си го прават своето,не вложуваат време во своите деца па се чудиме после.
Секоја чест за исклучоците,отсекогаш постоеле.

Ништо не е сменето, само тогаш имаше поголема морална осуда од светците кои за неполни 3 години станаа најголеми бештии.
Што е најако, најчесто женските меѓу себе си кажуваат дека се бештии.
И скоро секогаш погрдите го кажуваат тоа за поатрактивните од нив:X3:
--- надополнето: 6 март 2013 во 10:26 ---
Точно и така било.Иако и тогаш си постоело и штрафче и
мутерче ама завртување само со диплома (таа од матично)
Еве овој пример сум го пишувал и многу пати.И тогаш се имаше симпатии,девојки и љубови.Која радост беше само да ја видиш на корзо,или и таа ако те погледне еднаш,или пак во вториот круг и веќе дава знак дека е заинтересирана.Да не пак кажувам како беше по селата,ќе одиш неколку пати на бунар или чешма,само да ја видиш иако вода и не ти треба.
И тогаш се случуваа „врски“ се разбира,и тоа не можеше да се сокрие,(цело село) а овдека цело друштво тоа го знаеше,дека на Трпе сипатија-девојка му е Велика.А тие најчесто се гледаа на јавни места кои ги набројав погоре.Тие љубови и најчесто први, често завршуваа и со брак.
Се случува да машкото оди во таа обавезна ЈНА тогаш,и момата за сето време го чека. Не ни мисли на друг а камоли пак на некој активности Е“““““е, што сте го набројале.
Дури и другарите негови не ни помислуваат на такво нешто кон неа,иако таа останува во друштвото за сето време.
А сега ова што се прави е или од заостанатост-или пак од напредна технологија.Поточно зошто таа да може а не и јас, или таа има сакам и јас.
(еве и во потписот,содржина за оваа тема)

Напротив. Јас мислам дека феномените кои се јавуваат во денешницата од секогаш биле такви. Почнувајќи од причите за албанките кои под облеката не носеле ништо и биле познати по својот бештилук и завршувајќи со комшијата Митре што ќе ја опнел Станка дур сопругот и е на нива. Феноменот на неверство и имање повеќе сексуални партнери не е нешто што е нус производ на денешницата. Отсекогаш било и ќе остане така.

Тоа е у природата на самиот човек. Не верувам дека момата обавезно го чекала да се врати од ЈНА ако не го сакала а ако го сака и сега ќе го чека. И озбилно мислиш дека по селана не се дупеле по грмушки без никој да знае? Да можат да зборат тие планини ќе ти раскажуваат приказни за неверство и секс со векови. Најлошо нешто е првата љубов да заврши со брак. Послем секоја втора што ќе помине ќе ти биде јака. Боље да се изнаживееш убаво па да се ожениш неголи на 17 години да ти заврши младоста. Плус, кај луѓето важи правилото на "забранетото овошје е најслатко", за што се сведоци нашите католици, педофили. Најлошо нешто што можеш да го направиш е да им забраниш на луѓето да имаат секс пред брак што патем е измислена институција напишана на папир.

Остај ги нека уживаат дур можат. Не убиваат луѓе бе пријателе, се клецаат како што би рекол лет3:X3:

Главниот проблем кај прераниот секс, покрај тоа што децата се комплетно психички незрели на 14-15 години за тоа, е што се и физички незрели. Да ја тргнеме на страна бременоста која сѐ почесто ја има кај малолетните, туку не знам дали некој воопшто им кажал дека со имање сексуални односи пред телото да биде доволно созреано (созрева околу 17-18 година) значајно си го зголемуваат ризикот за рак на грлото на матката и матката. И тоа не се бабини приказни, туку е медицински докажано дека е така. Има еден куп млади (сега) жени кои имале односи прерано и сега се на хемо или оперирани од малигни тумори. И не сум од оние со конзервативни мислења, мислам дека секој треба да си прави што сака, но не по цена да си го загрози животот. Секс на 14 или 15 години е едноставно прерано, а сѐ повеќе девојчиња го прават тоа. Родителите се посебна приказна и треба да се млатнат со нешто по глава за да се освестат. За жал се претвораме во многу проста, недоделкана нација како последица на "брзиот" живот.

За се е крива америка, сите се у кардашијан филм кај што океј е да се дупиш на 15 години. Знам неколку што идат по шушки и партал се прават со 25+ годишни, а имаат по 15-16.
Телевизијата и интернетот си го прават своете, превише информации се добиваат што не треба да ги знаат.
Мада и родителите имаат поголема одговорност и ова се паѓа на нивни грб, али шо ќе прајш кога и они се дел од оваа ера на медиумите.

Пф..ти да чекаш до 20 години ..:D

Tаа мајка на 15 години, по 15 години ќеркаи или син и има дете, на 30 години баба, внучето на 15 години оп дете пак, и на 45 години прабаба, по 10 години ( оти како шо тргнало вака, децата уште од 10 надолу ќе почнат да имаат секс, и етеја таа истата на 50 години прапрабаба.
И сеа шо праиме?

Да беа толку луди, немаше да бидат толку дебели. Слабо спортов, слабо.......телото ги издава, многу закрмени суштества гледам.

Мекдоналдс е крив !!! :)
--- надополнето: 6 март 2013 во 13:08 ---
Не е курва, туку си го бара калапот. Порано немале избор и башка биле затупени максимално, голем кур ако седнала на 5-6 кура. Тебе тоа не те занима ама ич... Динамиката си го праи своето, убаво ти е да пецнеш 10тина пичиња а сакаш да ти дојде некоја невина. Да ми дојде некоја 15 годишна напалена да видиш дали ќе му ја мислам 2 пати. Не јадете трици ако треба од инсепшн ќе станете да ви покаже младо газе...

Во врска со ова првово што ти го болдирав , на пример да ти е тебе керќа , и како што велиш да си го бара " калапот " што ќе превземеш ? Ќе и ги посочиш оние причини според кои би и го сменил мислењето како на пример дека би можела да се зарази ( сида/хив ) ако нема заштитен секс , или ќе и речеш сине сакаш со дечко ти да легнеш ? Оди шо има врска, убаво е тоа. Не ти одам контра, да не помислиш , чисто само дискутираме.
Што доколку ти би бил родител на тоа девојче кое е невино на пример ? Дали ќе го дозволиш тоа некој да ја " сефтоса " на 15 години ? :)
--- надополнето: 6 март 2013 во 13:17 ---
Незнам како клецаат со толку мали куриња. :)
Иначе немора да плетат, барем некој гоблен да извезат :)

Замисли само пред сексуалниот чин како детето го лаже девојчето , уу мене да знаеш колкав ми е , 80cm, а како што девојчето е неискусно , нема видено нормална должина ( да не должам понатака ) одма ќе се напали, но тоа по мене е глупаво , што ли ќе си мисли утре мајка и ко ќе разбере дека она се расчепатила. Јас лично да сум родител на тоа дете , и да дознаам што направила ќерка ми јас лично ќе и одржам една доооообра лекција. :D
--- надополнето: 6 март 2013 во 13:20 ---
Муабетов од сексуално необразовани млади, дојде до осудување на девојчињата и натегање дали се курви или не. И ова е пишано од рацете на млади и „прогресивни“ луѓе. Браво!

Моралот кај поголем дел од машката и женската популација е горе-доле изедначен. Затоа не јадете крастави жаби за тоа како девојчињата не чинеле, кога и самите сакате што поголем број на сексуални партнерки и го сметате тоа за нормално.

Таман си е , чат пат некој забегува од темата, али видиш , едно друго пак некој ќе се задржи на она што го имав пишано на почетокот :) Без гајле :D

Не е проблемот што имаат секс многу мали, проблемот е што не ги знаат последиците од тоа, не знаат да се заштитат, девојките не знаат да кажат „не“, машките не разбираат кога им се кажува „не“.

Од друга страна, децата јадат храна полна со хормони, па уште на 8 години на девојчињата им растат гради.

Неопходно е сексуално образование. И систематски прегледи кај гинеколог уште од пубертет, за да сфатат дека одењето на гинеколог е како одење на забар.

Секс на 14 или 15 години е едноставно прерано, а сѐ повеќе девојчиња го прават тоа. Родителите се посебна приказна и треба да се млатнат со нешто по глава за да се освестат. За жал се претвораме во многу проста, недоделкана нација како последица на "брзиот" живот.

Според некои сексолози, женските се зрели за романтични односи на 15 до 18 години, што е индивидуално (некои созреваат побрзо некои поспоро). Машките мислам дека беа на 14 до 16 години но не сум сигурен.

Според мене, ако не постои незадоволство, ако имаат позитивни искуства и внимаваат на тоа да не забремени дотичната, неам ништо против двајца 15-16 годишни тинејџери да имаат сексуални односи се додека уживаат и го прават тоа своеволно.

Чујем да кумановке рокају се ко фоке, пет милијарде паре ли су...:icon_lol:

Ја почнав пред 1 година т.е 17-18 т.е 18 наполнив мислам,а девојка ми за 1 месец пунеше 17.Не сме многу сексуално активни,досега 4 пати сме го праеле ова све на све.

Проблемот е во хормонски третираната храна каде животното има забрзан раст и развој со цел помали трошоци за храна,побрзо растење и развивање на животното и побрзо колење. Истите тие хормони остануваат во месото како производ и се внесуваат, влијанието може да се забележи од поновите генерации родени од 98 па нагоре. Иако незнаат како изгледа пенисот, сепак им се дига, иако девојките незнаат што е клиторис, веќе имаат потреба да го тријат а прашањето им останува што всушност е тоа? Нешто слично како бебиња зависници од дрога што се раѓаат., незнаат што е и како се прави дрогата а имаат потреба од неа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom