Мито - да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата Дивајн
  • Време на започнување Време на започнување
Абе неам ништо против мито ама ипак ја поише би корупција.
:)

Иам подмитувано на граница, за да не ми земат 3 дискмени шо ги купив од Бугарија. Полесно и поевтино него да се царинат. И јас задоволен, и цариникот ќе си купи нешто убаво, мераци.

Da! Iljadarka za dogovoreno kafence so 'drugarka mi' -
ova e najnovo od nekni. Ama sum gi namestil dvajcata ej! Cirkuzi beshe sluchkata, paaa vidish ubavo se potsetiv: Zaboraviv da gi prasham dali se 'shtraknale'. Aj da se javam.....i....... samo so muvanje pominalo! Pfff Stoka!:pos2:

да земам мито да ама да дадам никако....ха ха се шалам
СТОП за Мито........а да и жена му Корупција да си ја земит со него

Мито прес се има на повисоки нивоа. Не ми понудиле но ако ми понудат хмм...? Секој човек си има своја цена.

Ние тука можеме да глумиме политички коректни но реалноста е нешто сосема трето.

Мито прес се има на повисоки нивоа. Не ми понудиле но ако ми понудат хмм...? Секој човек си има своја цена.

Ние тука можеме да глумиме политички коректни но реалноста е нешто сосема трето.
е да.......додуша така е

Ми било понудено,да...и тоа повеќе пати.Никогаш не сум прифатил,знаеш кога нудат мито се добива некое чувство на подреденост,на омалуважување,на не-респектираност.
А наградата за добро завршена работа секогаш ми била добредојдена:baeh:
Инаку не сум бил во сутуација да нудам мито,а впрочем и немам со шо:pos:

Секако зависи за што се мисли. Ова е релативно. Барем за нашиот менталитет.

Колку имало порано и подобри теми и подобри муабети.
Еве нешто за Мито (барање -давање пари за нешто)
И нам ни е побарано,и тоа не било каде туку во владата на оваа држава.
Ќерками конкурираше таму и доби одговор во едно „цедулче“.
Пишував порано дека таа е со диплома за најдобар студент во 2005 година(УКИМ).
На цедулчето имаше жиро сметка каде требаше да уплатиме 4.000 ЕВРА,за да ја стават на некаков список,незнам точно како се викаше,демек за примање на работа.
Усмено и рекле треба 5.000 ама еве ти попуштаме,бидеиќи сме „никој и ништо“, и дека со тие пари се помага „партијата“ а не се МИТО.
НЕ дадовме и ќерками се уште е без работа,ама затоа некој полуписмени планинари се примени и тогаш и многу пати од тогаш наваму.

Усмено и рекле треба 5.000 ама еве ти попуштаме,бидеиќи сме „никој и ништо“, и дека со тие пари се помага „партијата“ а не се МИТО.
НЕ дадовме и ќерками се уште е без работа,ама затоа некој полуписмени планинари се примени и тогаш и многу пати од тогаш наваму.

А пријавивте ли некаде? Овде ги има ги броевите за пријавување

А пријавивте ли некаде? Овде ги има ги броевите за пријавување
А каде тоа има да се пријави,кој броеви,кога тоа е се нивно и ним попознато.
Нивна држава,нивно судство,нивна полиција.
Жал мие што сега го немам „цедулчето“ и овде да го постирам.
Ама и да се жалиш и пријавиш се е џабе во оваа држава. Па земи пример со инвалидските пензии,такви „цедулчиња“ со телефонски броеви за контакт се делеа јавно пред повеќе години и по организациите и по улица.(цена од 3-5,ооо Е ) и многу така отидоа во пензија,а оние правите инвалиди не можеа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom