badluckguy
Оган под ѕвездите
- Член од
- 8 октомври 2007
- Мислења
- 2.925
- Поени од реакции
- 131
Јaс, многу сакам да гласаме како луѓе...ама некои меѓу нас не се луѓе, а и поголемиот дел се овци (за жал)...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
A Bilali sto e?!!!бидејчи некои од колегиве форумџии албанци ми викаа дека во ``партија на мрши`` интелектуалци немале место????
Повторно иста песна, Албанците на големо се спремат, мирни избори изгледа ќе сонуваме...
Goran,ajde kazhi vo koja politika ne se spomnuvaat politichki partii? Ili mozhe taka mu odgovara na Grujo,da nema partii na Makedonskata politichka scena.
[/B]
Уште од сега сум 99,9% сигурен дека гореспоменатите пак ќе направат проблем на претстојните избори.
Но,друго и не може да се очекува од нив,нели?
Но,сепак,нека да ги оставиме да си ја докажат ,,културата,, ,,социјализираноста,, и ,,цивилизираноста,,

не е во прашање култура, социјализираност или цивилизираност , во прашање е ПРОЦЕС во одвивање, кој ЕУропјаниве го подгоруваат овде подолго време ...со цел на бришење на Македонска Македонија ..
До сега ептен успешно....

Условите што ги поставува ЕУ се однапред пресметани ризици каде што и поголеми демократии од нас не можат да се справат. Позадината на таквите услови се знае. Зошто кога гореше „татковината на демократијата“ гејлада не и рекоа услов за да останете во ЕУ е мирно да ги смирите протестите.

човече ти и во чек дис аут ќе го плукаш грујоGoran,ajde kazhi vo koja politika ne se spomnuvaat politichki partii? Ili mozhe taka mu odgovara na Grujo,da nema partii na Makedonskata politichka scena.
Сите па вие го научивтечовече ти и во чек дис аут ќе го плукаш грујо
се плашам дека си опседнат со него
кажи искрено - го сонуваш ли? имаш ли сексуални фантазии со него?
Пак бе Грујо и Б.Ц., доста е бе човеку.
Ти кажи ми што сакаш, сакаш добар претседател, сакаш добра иднина за Македонија, сакаш мир , слобода, и тн...и сакаш мирни избори или не ? Ако на сето ова твојот одговор е да, тогаш имаме исти желби, што не спречува да постапуваме исто?
Нашата цел не е меѓусебно умаловажување по било која цена и двајцата сакаме напред, а обвинуваме трети што не не носат таму. Јас и ти треба да се однесеме, ама не со вакви ставови , базирани на симпатизерство или членство на партија.
Еве да ти дадам пример и прв пат кажувам пред било кого, предходните избори гласав за Б.Ц. за претседател, зашто го сметав за интелегентен човек и политичар кои без разлика на што ќе се бори за својата земја. Мене не ме интересираше партиската припадност негова. За жал тој својата интелегенција и квалитети ги насочи во многу погрешна насока и се посрамоти самиот, својата партија и политика и својата земја. Ама јас не мразам пак ниту еден од СДС заради Б.Ц. ниту пак ги сакам сите од ВМРО или спротивно.
Ако се тепаме и караме самите меѓусебе за овие банални глупости, ние сме за жалење, не треба грција да не уништи или бугарија да не прави глупи, сами си ги обавуваме тие работи, тие само ќе си седат и гледаат. Партиската поделеност и омраза треба конечно да заврши кај нас човеку.