МИРКА ВЕЛИНОВСКА ЗА ПРЕЦЕДАТЕЛ НА Р.МАКЕДОНИЈА

• Креатор на темата Креатор на темата BuSarCe
  • Време на започнување Време на започнување
Мушко ли е или што ли е ова суштество:kesa: и нема ли Миленко други гости освен оваа ,само неја ја вика како да е платена на Канал 5 да ја има секој петок

прв пат оваа година
тријте очи плачковци :vozbud:
не се плашете де :smir:

Геровски измисли ропство по пат на демократски избори

Го стигнавме ли небескиот лимит или да чекаме некој бистар креативец да измисли таканаречени ротирачки „Спартакови избори“ на кои, во држави што се поробени од сопствениот народ, на секои следни избори би гласале државјани на некоја друга европска држава

mirka[62].jpg

Мене по триесет години пишување сé уште не ми успеало во десет реда да изнесам нова теорија, да напишам нова историја, да извршам суштинска ревизија на досегашната, да креирам нов вредносен систем со чија помош довчерашните критериуми ќе ги заменам со комплетно нови. Немам таков интелектуален капацитет. На Бранко Геровски тоа во петок, 13 август 2010, му појде од рака. Му честитам! Прво зашто и со овој потфат докажува дека е глодур, па и корифеј на македонското „мислечко“ новинарство. Потоа и зашто самостојно изведе таква преродба во еден еленски скок со која ги збриша разликите на Македонија со нациите што на човештвото му ги подарија еден Никола Тесла и Михаило Пупин, Ајнштајн, Дарвин.

Човеков се занимава со категоријата ропство и ослободување и тврди дека од сите ропства (ги спомнува турското, српското, бугарското и фашистичкото ропство), најтешко по своите последици било ова сегашново, кое тој го нарекува вмровско ропство. Значи, не ме чуди што Геровски не прави разлика помеѓу ропство и окупација, зашто е жртва на нашиот образовен систем, но никако не можам да се досетам каде ги надградил своите стекнати основни знаења за да измисли политичко моделче на ропство по пат на демократски избори. Досега живеев во уверување дека ропството не е прашање на слободен избор. А видиш, ти се молам, тоа да не ти било точно. Туку, еден убав ден, на избори ќе си заокружиш кандидат или партиска листа, и цап - си паднал во ропство.

Башка, Геровски утврдил дека денешново е најтешко во ропската историја на Македонија. Потешко по последиците од фашистичкото!? Никому досега со една реченица не му успеало да изврши ваква сеопфатна и темелна рехабилитација на Хитлер, Мане Мачков, Џемо, на српската и грчката асимилаторска политика, и тоа компарирани со најобично менување на власт по пат на избори. Никој досега не се осмелил вака апла да го обвини слободниот граѓанин за неговиот политички избор, односно досега од никого немам слушнато дека мнозинството што на избори ја изразува слободно својата политичка волја е бесовесна стока, па наместо слобода, избира најстрашно ропство. Никому досега, колку и да е идеолошки близок со некоја политичка партија, не му текнало избирачкото тело од една генерација (животен век) и да го пофали за мудрост и да го обвини за идиотизам. И што е најинтересно, според изложената теорија, а како слатко финале, следува констатацијата дека оваа независна и демократска држава, која се насочила кон ЕУ, е всушност поробена од нејзиниот народ (лековерниот плебс) со шака комплетни идиоти и медиокритети. А кои се робовите? Па, се знае! Тоа се оние робови што имаат толкава политичка сила да можат да повлечат национална енциклопедија, да фабрикуваат шпекулации, да водат паралелна државна политика, да се дружат со амбасадори од слободољубиви држави, слободно да навредуваат, етикетираат, диференцираат, омаловажуваат секого што размислува различно од „слободњаците“. Сега, штом сé ни е разјаснето со новата теорија за ропството, остануваат уште две безначајни прашања. Кој и како ќе ги ослободи робовите од вмровското ропство ако плебсот запне и на следните избори да си тера вмровско ропство? Оти, нели, во демократија, плебсот е гласачот.

Што да чекаме како следно епохално откритие? Го стигнавме ли небескиот лимит или да чекаме некој бистар креативец да измисли таканаречени ротирачки „Спартакови избори“ на кои, во држави што се поробени од сопствениот народ, на секои следни избори би гласале државјани на некоја друга европска држава.

Автор: Мирка Велиновска

http://www.novamakedonija.com.mk/NewsDetal.asp?vest=8201010606&id=13&prilog=0&setIzdanie=22064

Браво за Мирка. Овој заедно со Велија во иста тиква дуваат...па да, исти им је газда :)
Случајно а1 го напаѓа канал5, случајно Геровски го напаѓа канал5

Мирка за прецедател
пардон за ПреЦедник, ПоздраФФ :)

Некој можел да каже и „председател“, не морало сите „прецедател“ да користите.

таа е за на насловна у остен со миленко заедно али не за претседател....

А да не е Мирко? :nesum:
Искрено оваа личи на оние управнички што малтретираат по домови за деца :icon_conf

не е битно на што личи битно е што изиграва... ку*ац ипол, скоро два, море 15 до 2 е....:tapp:

А да не е Мирко? :nesum:
Искрено оваа личи на оние управнички што малтретираат по домови за деца :icon_conf

треба да ја стават управничка во поправнички дом во кој ќе престојуваат политичари и самопрогласени експерутки

не е битно на што личи битно е што изиграва... ку*ац ипол, скоро два, море 15 до 2 е....:tapp:

со што изиграва?
со нејзините ставови за политичарите, дел од новинарите..?
или?

треба да ја стават управничка во поправнички дом во кој ќе престојуваат политичари и самопрогласени експерутки

со што изиграва?
со нејзините ставови за политичарите, дел од новинарите..?
или?

со демек нејзиниот неутрален и македонски и незнам каков возвишен и исправен став, што сите ние неписмените неможеме да разбереме а она просветлената со миленко заедно не исправаат.
па дај молимте и мало бебе гледа дека продава муда за бубрези платено од Грујо да јаде бурек за комуњариве а ги величи другиво ко светињи, она што ниеден популист на грујо несакаше да го прави го прави она
срамота е што прави слепи од народов, што она просветлената знае а ние смртниците незнаеме, алоо кој уопште ја перцепира незнам?
иде на емисија кај миленко у кој аосим името и нло главна тема се пирамидите у македонија... аххх да заборавив и конуси имаме од пилав тепе коа ке погледнеш некоја си планина...
немој да ми кажеш дек аја поддржуваш жити се?

п.с. и ја ги мрзам комуњарите али да беа толку способни колку што она ги напраи немаше сила што ке ги симне од власт, она е за мене едно бедно створење ништо поише кое шири туќа пропаганда а дали за тоа е самата свесна или не незнам и ненавлегувам

п.п.с. сите се прљави на никого неможе да му се верува сите се платени.. а она?????? говното исто смреди па дури и кога ти го кажува она што сакаш да го чуеш

со демек нејзиниот неутрален и македонски и незнам каков возвишен и исправен став, што сите ние неписмените неможеме да разбереме а она просветлената со миленко заедно не исправаат.
па дај молимте и мало бебе гледа дека продава муда за бубрези платено од Грујо да јаде бурек за комуњариве а ги величи другиво ко светињи, она што ниеден популист на грујо несакаше да го прави го прави она
срамота е што прави слепи од народов, што она просветлената знае а ние смртниците незнаеме, алоо кој уопште ја перцепира незнам?
иде на емисија кај миленко у кој аосим името и нло главна тема се пирамидите у македонија... аххх да заборавив и конуси имаме од пилав тепе коа ке погледнеш некоја си планина...
немој да ми кажеш дек аја поддржуваш жити се?

п.с. и ја ги мрзам комуњарите али да беа толку способни колку што она ги напраи немаше сила што ке ги симне од власт, она е за мене едно бедно створење ништо поише кое шири туќа пропаганда а дали за тоа е самата свесна или не незнам и ненавлегувам

п.п.с. сите се прљави на никого неможе да му се верува сите се платени.. а она?????? говното исто смреди па дури и кога ти го кажува она што сакаш да го чуеш

Не ми гледаш ко да ги мразиш, туку како да реагираме на оние новинари кои цело време трубат со антимакедонски црни сценарија?
Што да кажеме за Велија ни неговиот медиум, за Геро и компанија???
Емисиите во кои готува се со одредена политичка тема и не се забегува од неа, тоа што ти си имаш комплекс од двајцата си е друго
Мирка за разлика од многу останати новинари знае да ги искритикува и власт и опозиција, тоа што морала да трпи тортура од една друга власт најмалку 5 години си ја оправдува нејзината нова антикомуњарска идеја
И да ја поддржувам што е една што вака јавно им се смее на глупостите како оваа на Геровски, што знае на таквите да им плесне
додека сите останати се зафатени со тоа кој поголемо црно сценарио за земјава ќе напише
Во ситуација кога поголемиот дел новинари серат против државата ти најде да кажеш дека нечинат баш оние кои искажуваат став со кој ја поддржуваат земјата па дури тоа било пропаганда
а каква е онаа другата пропаганда?
сите сме живееле и за време на едните и за време на другите, сите знаеме кој колку направил кој што направил, и кој што прави
многу други смрдат многу повеќе, нити па сакам да им го чујам ставот па секаде сме преплавени со нивните изјави

Нејќат да ја постираат репликата предмалце што ја напишав. Демек право на слободно изразување, демек слободна мисла. Пффф...
И мојата на А1 нејќеа, демек право на изразување, демек слободна мисла...

Не ми гледаш ко да ги мразиш, туку како да реагираме на оние новинари кои цело време трубат со антимакедонски црни сценарија?
Што да кажеме за Велија ни неговиот медиум, за Геро и компанија???
Емисиите во кои готува се со одредена политичка тема и не се забегува од неа, тоа што ти си имаш комплекс од двајцата си е друго
Мирка за разлика од многу останати новинари знае да ги искритикува и власт и опозиција, тоа што морала да трпи тортура од една друга власт најмалку 5 години си ја оправдува нејзината нова антикомуњарска идеја
И да ја поддржувам што е една што вака јавно им се смее на глупостите како оваа на Геровски, што знае на таквите да им плесне
додека сите останати се зафатени со тоа кој поголемо црно сценарио за земјава ќе напише
Во ситуација кога поголемиот дел новинари серат против државата ти најде да кажеш дека нечинат баш оние кои искажуваат став со кој ја поддржуваат земјата па дури тоа било пропаганда
а каква е онаа другата пропаганда?
сите сме живееле и за време на едните и за време на другите, сите знаеме кој колку направил кој што направил, и кој што прави
многу други смрдат многу повеќе, нити па сакам да им го чујам ставот па секаде сме преплавени со нивните изјави

и што дека едните смрделе поише другиве шо смрдат помалку се добри?
не ме дупи брат, македонија стално патела и ке пати од идиоти како геровски како велија како бранко љубчо миленко мирка латас и милиони кои не ги набројав нека ми простат...
нечинат брат ни едни ни други веруј ми а македонска кауза не ја брани ни мирка ни грујо нити пак бранко нити отворениот бугарофил у кој цело вмро се крстеше... веруј си у себе и својот народ, немој у новинари и у политичари, сите до еден бараат свој гз да си покријат, да напунат џеб и да ги снема... мирка не е ништо поразлична од геровски или велија, оние кои беа со срце и душа за македонија се сега горе на поубаво место, пратени од издајници и шпиуни, оние кои сеуште се со срце и душа за македонија не се на функција и не се во јавност не дека се плашат туку зашто никој несака да застане и да и погледне на вистината во очи,политичарите и новинарите се плашат од нив, паместо за нивна афирмација нема. Зошто за она што се пишува тука по форуми нема на ниедна телевизија за iGENEA или за вистинското потекло на македонците? зошто никој не се прашува како може десетици милиони жители на овој простор да се претопат од десетици иљади словени кои дошле тука у 4 век? зошто светот сака да не снема? јас сум за македонија, една македонија, не за голем амакедонија туку за наша македонија ( вардар, пирин, егеј, подградец ) и додека сум жив ке се борам за тоа и за исправање на неправдите али мирка брате е далеку од таа идеа веруј ми .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom