Е пријатели мои гледајте и учете, еден ден ние ќе бидеме тие што треба да одлучуваме за народот... Памтете како не сакате да биде и борете за подобро утре.. Знам дека звучи како партиска кампања, али бар е кажано од срце
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Тоа е еден голем сон. Земај книшка на време, и продолжи си по патот.Е пријатели мои гледајте и учете, еден ден ние ќе бидеме тие што треба да одлучуваме за народот... Памтете како не сакате да биде и борете за подобро утре.. Знам дека звучи како партиска кампања, али бар е кажано од срце
Тоа е еден голем сон. Земај книшка на време, и продолжи си по патот.
Нема строга граница меѓу преживување, достоинствен живот и луксуз. Доста зависи од човекот но, не велам дека нема 3 категории како што убаво напиша ти само што границата е матна. Јас лично незнам за мене каде е границата...што да ти кажам. Колку имам толку имам. Некогаш штедам многу некогаш трошам не ми зависи толку од платата колку од расположението и филмот во кој сум влезен а според тоа и што е луксуз а што не е. Во последно време немам ич желба да трошам ме очекуваат поголеми трошоци а и работава ич не ми е сигурна иако плата е солидна и сум задоволен од неа. Има корелација меѓу парите и среќата само е многу слаба има други многу побитни фактори...Se e relativno drugarce, od covek do covek postojat ogromni razliki !!!
Nikogas nemoze da se generaliziraat rabotite vo smisol nemas nesrekjen si, imas srekjen si, apsolutno ne e tocno, iako finansiite se eden od glavnite stozeri vo zivotot na sekoj poedinec/semejstvo !!!
Poznavam lugje sto imaat malku pa pak se srekjni, a poznavam i lugje sto imaat i prosecno, pa i povekje od prosecno, pa pak nesto gi maci i gi kopka t.e. mozebi nestradaat od nemastija, no si imaat drugi vrsti na problemi !!!
Pak kje kazam se e relativno, nekoj e nesrekjen i nezadovolen, bidejkji nema pari za osnovni potrebi: hrana, struja, voda, sloluvanje i sl. no od druga strana ite-kako ima i lugje koi ne se zadovolni poradi banalni raboti, na pr. za nekogo nemastija e ako nemoze da odi sekoe leto na odmor vo nekoja stranska zemja ili pak nemoze da si napravi svadba so 200 dusi, pa mora da se pozajmuva samo kolku da si go napravi merakot ili pak nevozi skap/luksuzen avtomobil i.t.n. se si e relativno, sekoj si ima razlicni potrebi .............. osnovnite potrebi si se osnovni za sekoj eden poedinec i za sekoe edno semejstvo, no konkretno zboram za dopolnitelni raboti !!!
Za nekogo srekja e da ima redovna ishrana, cvrst krov nad glava, topol dom, obleka i sl. no nekoj ne se zadovoluva so tie raboti, tuku se zadovoluva so mobilen od 500 evra, luksuzen avtomobil, palata, setanje po stranstvo, modiranje, spienje po kafici, alkohol, droga, kocka i.t.n.
Treba da se napravi stroga granica pomegju prezivuvanje(zivurkanje), dostoinstven zivot(prosek/sredina) i luksuzen zivot !!! Minimum Optimum Maximum !!! A tie 8 iljadarcinja duri ni za minimumot ne stasuvaat da bideme realni !!!
Here we go again... Како латас да го слушам...Нема строга граница меѓу преживување, достоинствен живот и луксуз.
Само поради што си заљубен во Латас...за ваш кеифHere we go again... Како латас да го слушам...![]()
Земи стани од пред мониторот, прошетај низ град и кога ке наидеш на првиот бездомник или питач пријди му и потапшај го по рамо и кажи му дека неговата состојба и не е така лоша, дека тој всушност е на граница помегу преживувањето и достоинствен живот, па дури и луксузен живот. Дека неговата ситуација и луксузниот живот имаат тенка и не така строга граница, но тој уште не е свесен за тоа.Само поради што си заљубен во Латас...за ваш кеиф
10000 денари-преживување
30000 ден- досто.
60000 ден- луксуз
happy???
Jас си стојам на своето дека нема строга граница меѓу 3те категории но, сепак постојат не негирам. Ако за тебе има строга граница слободно кажи ја не се страми. И да имаш поздави од ЛатасЗеми стани од пред мониторот, прошетај низ град и кога ке наидеш на првиот бездомник или питач пријди му и потапшај го по рамо и кажи му дека неговата состојба и не е така лоша, дека тој всушност е на граница помегу преживувањето и достоинствен живот, па дури и луксузен живот. Дека неговата ситуација и луксузниот живот имаат тенка и не така строга граница, но тој уште не е свесен за тоа.![]()
Како што кажав и предходно, излишно е да се прави муабет со тебе, али на вакви екстремно зелени глупости мора да се реплицира.Jас си стојам на своето дека нема строга граница меѓу 3те категории но, сепак постојат не негирам. Ако за тебе има строга граница слободно кажи ја не се страми. И да имаш поздави од Латас![]()
Нема строга граница меѓу преживување, достоинствен живот и луксуз. Доста зависи од човекот но, не велам дека нема 3 категории како што убаво напиша ти само што границата е матна. Јас лично незнам за мене каде е границата...што да ти кажам. Колку имам толку имам. Некогаш штедам многу некогаш трошам не ми зависи толку од платата колку од расположението и филмот во кој сум влезен а според тоа и што е луксуз а што не е. Во последно време немам ич желба да трошам ме очекуваат поголеми трошоци а и работава ич не ми е сигурна иако плата е солидна и сум задоволен од неа. Има корелација меѓу парите и среќата само е многу слаба има други многу побитни фактори...
Али сепак да признаеме дека е далеку покомотно срцевиот удар да ја стрефи личноста Х во луксузниот брод (слика2) (е тоа е луксуз, а не кафето), отколку на жешкото сонце на полето (слика1).Нема јасна граница, тоа е само илузија...
Се е тоа флуктуирачки процес, ако хеликоптерот закасни 5 минути, газдата ќе има сериозни болки во желудникот, аритмија, покачен притисок кој може ќе резултира со срцев удар.
Али сепак да признаеме дека е далеку покомотно срцевиот удар да ја стрефи личноста Х во луксузниот брод (слика2) (е тоа е луксуз, а не кафето), отколку на жешкото сонце на полето (слика1).![]()