Why?
Самострел да зеам, да истепам тоа племе
- Член од
- 3 мај 2009
- Мислења
- 2.726
- Поени од реакции
- 2.940
Изгледа има штом народов има доволно пари да фрла по кафичи , за 1 Мај скара ова-она , за летен одмор во Грчка и сл.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Изгледа има штом народов има доволно пари да фрла по кафичи , за 1 Мај скара ова-она , за летен одмор во Грчка и сл.
Куќата не можеш да ја изгубиш, акциите можеш...
ОбразложиKoj ti go kaza ova !!!![]()
достоинство нема со ништо полку од 20 000 ден а не со 8000 али ајде
Poznavam nekolkumina koi si gi izgubija domovite(kukjite) ili poradi dolg/ovi kon drzavata ili kon bankite ili kon nekoi drugi lica !!!Образложи
Ти си неук.Poznavam nekolkumina koi si gi izgubija domovite(kukjite) ili poradi dolg/ovi kon drzavata ili kon bankite ili kon nekoi drugi lica !!!
Taka da navistina neznam koj(neuk) ti go kaza toa !!!
Ako ne vnimavas se mozes da izgubis drugarce, ne zboram samo za akcii(berza) ili za pari/zasteda vo banka, tuku zboram i za dvizen... ili nedvizen... imot, ednostavno ako napravis golem dolg, konfiskacija i ciao !!!
Ima vakvi slucai i toa mnogu !!! PuPu skraja neka e !!!
Ти си неук.
Скара за 1.мај...Изгледа има штом народов има доволно пари да фрла по кафичи , за 1 Мај скара ова-она , за летен одмор во Грчка и сл.
Gledam deka temava koja se odnesuva na tie mocani 8 iljadarcinja, ste ja pretvorile vo bojno pole Socijalizam VS Kapitalizam !!! ccccccc
Videte vaka, se e relativno vo zavisnost od mestoto/drzavata na ziveenje !!!
Eve na pr. prethodnovo leto kaj mene doma imav rodnini od Avstralija i mi vikaat vakva kukja vo Avstralija kje ti vredi sigurno povekje od 1 milion avstraliski dolari, no tuka ti vredi pomegju 50.000 i 100.000 evra !!!
Na pr. oni tamu zimaat okolu 5 000 dolari plata mesecno, so tie 5 000 dolari da se tuka bi ziveele kako kralevi, no tamu toa e prosek, nisto posebno !!!
Na pr. 1000 dolari kaj nas(vo MKD) se racunaat za golema para, no tamu se veter i magla !!!
Imam rodnini i po zapadna Evropa, istoto go velat, nie zemame tamu po 3-4000 evra vo mesecot plata, so tie pari tuka bi bile teski gospoda, no tamu tie pari ni stignuvaat samo za prosecen semeen zivot !!!
Sto sakam da kazam, se e relativno, na pr. nasiot standard e smesen vo sporedba so standardot na Zapad, no pak e pojak od standardot vo nekoi Africki, Aziski ili Latino-Amerikanski drzavi na pr. !!!
Kaj nas covek sto zima plata preku 500 evra ili pak 1000 evra, se racuna za bogatas, no istiot toj covek so taa plata da otide vo Germanija na pr. kje moze samo da si kupi leb vo mesecot !
Se e relativno, kaj nas se racuna avtomobil na pr. od desetina iljadi evra za luksuz, a na zapad toa e smesna suma na pari za eden nov avtomobil !!!
Malce ja zabegavme temava ali nema veze, vo sekoj slucaj 8 iljadarcinja(den.) plata mesecno se premalku, duri i za vo Makedonija, no za vo Bangladesh se taman !!!