Минато или иднина?

• Креатор на темата Креатор на темата Димитар
  • Време на започнување Време на започнување

Каде би заминале?

• Вкупно гласачи
    206
јас би се вратил во минатото и сега би знаел како сечат работите и би ги избегнуал лошите моменти

Добро ми е сега не мрдам, многу подобро од минатото, а за иднината колку и да сонувам, сепак не знам дали тоа што го замислувам за понатаму би ми се остварило (ама ај хоуп соу)...

Zlatna idnina :)

za samo 4 godini da ne se macam na fakultet :)

не сакам да знам ништо од иднината...што биде нека биде
...
така да би отишла во минатото и би поправила некој работи, кои влијаеле на мојата сегашност, а кои не ми се допагаат........

пример - еден типац кој ми се пушташе долго време, а кој го откачив за едно ѓубре...... чисто информативно би отишла сега со него да видам како ќе стојат работите............:baeh:

ајубаво ми е сега ми се свиѓа периодов..а башка сакам се да ми се случува спонтано не сакам да знам шо ке се случи за 10 15 20год...Најубаво ми е сега уживкам

Не ми треба ништо во моментов добро ми е не мрдам никаде. Ниту сакам да се вратам во минатото, ме интересира што ке биде во иднина, но тоа само ке си дојде не треба да се избрзува...

Минатото било и поминало, кога не можам да изменам некои работи не гледам зошто би се враќала пак таму.
Би отишла во иднината само затоа што ме интересира каков ќе биде светот после многу години. Ме интересира каков современ напредок ќе има и каков ќе биде животот тогаш.
А не би сменила ништо во мојот живот и би останала во сегашноста зашто сега ги живеам најубавите години.

минатото...кога би можела да се вратам би изменила некои работи кои мислам дека можеа да завршат на друг начин..ааали сакам и во иднината онака само дзе да направам да видам дали тоа што го планирам ке се исполни...

Нит едното, нит другото, арно ми е сега кај што сум моментално. Би се вратила во минатото само и исклучиво за да видам некои драги луѓе или повторно да доживем некои убави работи, но ништо од тоа што се случило не би променила. Иднината, и да има кој да ми ја каже ич нејќум да ја знам, нека биде изненадување, така е поинтересно.

I live for the moment!!
И ако си ја знам иднината и што се ме очекува, нема да ми биде интересен животот.... :):)

Па во минатото да поправам некои грешки.После ке си имам мнооогу поубава иднина....Можда и ке имам пари да си купам друга временска машина....:vozbud:

Би се вратила во минатото, ДЕФИНИТИВНО! Сакам да сменам некои работи, ама не би идела заради тоа, туку заради спомените.....

Sakam da ostanam vo segasnosta,nejkam vo minatoto zoso veke pominalo,a za idninata ne brzam zoso doaga!

Имам многу работи од минатото за кои често знам да кажам дека се` би дала за да можам да го вратам времето и пак да ги доживеам. Но, тоа ако постои само машина за минатото.
А вака кога веќе морам да бирам, дефинитивно би одбрала за во иднина, тоа што било-било, веќе еднаш се случило и вака повеќе сум радознала што и како ќе ми се случи, каде ќе бидам за одреден период, што ќе постигнам во животот.... колку работи има само што сакам да ги знам
Штета што таква работа не постои

Не би се вратила во минатото. Не сакам ништо да менувам од она што сум го рекла или направила некогаш. Не сакам затоа што знам дека гледањето на некои личности ќе ми врати многу спомени поради кои ќе ми биде уште потешко кога ќе се вратам.
Би останала тука каде што сум. Не сакам да ја видам иднината зошто сакам самата да ја доживеам и осознаам. Сегашноста каква таква сама си ја создавам и креирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom