Милчо Манчевски ги направил лом...

• Креатор на темата Креатор на темата Borg_Drone
  • Време на започнување Време на започнување
Леле Дорчо Бакојани сеа има болна да падне.
Секоја чест за Милчо, браво.

Ова нека си го земат и нашите политичари да го прочитаат и вака да преговараат.
Браво !!!

Секоја чест на Манчевски, голем респект.
вистински МАКЕДОНЕЦ!!!!!!!!

па па па... :) Пуздери ги напраил:devil3:

Човеков треба да сними едно филмче во стилот на Црно Семе ама понова верзија или Црно Семе 2ка.Филмот може да биде засниван врз вистински настани од 48мата,а финансиите треба да ги обезбеди Македонската власт не да ми снима реклами колку ни било убаво да си живееме овде.

Човеков треба да сними едно филмче во стилот на Црно Семе ама понова верзија или Црно Семе 2ка.Филмот може да биде засниван врз вистински настани од 48мата,а финансиите треба да ги обезбеди Македонската власт не да ми снима реклами колку ни било убаво да си живееме овде.
Потпишувам.:helou:

Филмот може да биде засниван врз вистински настани од 48мата,а финансиите треба да ги обезбеди Македонската власт не да ми снима реклами колку ни било убаво да си живееме овде :icon_excl:icon_excl

во еден ден Манчевски два пати ме остава без зборови, прво преку неговото интервју а вторпат преку неговата колумна во Дневник (тука). Огромна почит за најголемиот македонски амбасадор

Тажно е што во Грција етничкото чистење на Егејските Македонци не е јавно познат податок“, вели Манчевски.
Запрашан зошто во филмот „Сенки“ тој се занимава со „контроверзната тема на Егејските Македонци во ваков момент, во кој тоа може да биде сфатено како националистички пристап“..........

Човеков е ЦАР,секоја чест!
ќе додадам само- доколку прогонот на Евреите од страна на нацистите е најодвратното нешто во историјата на човештвото и може да се спореди со прогонот на Македонците од Егејска Македонија ,тогаш зошто човештвото секоја година се потсетува на холокаустот?! Па, нели пожелно е што повеќе да се зборува за него, да се осудува , за да никогаш повеќе не се повтори.

ТОГАШ ЗОШТО ДА СЕ МОЛЧИ ЗА ПРОГОНОТ НА МАКЕДОНЦИТЕ ОД ЕГЕЈСКА МАКЕДОНИЈА???

Многу реална изјава на Манчевски. Факт е дека вистината најмногу боли.
А оваа изјава е екстра јак шамар за грците.Одличен пример на патриот.
Ех, да имаше повеќе такви.....Ај, можеби некој од политичариве сега ќе собере храброст да даде слична изјава.
Браво Милчо Манчевски.......

Браво, мора и преку културата да се влијаеме зашто само со политика ништо не се добива....треба многу наши истакнати имиња на сличен начин да допринесат за дознавање на вистината.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom