Микробранова

• Креатор на темата Креатор на темата Rollo Tomassi
  • Време на започнување Време на започнување
Може и на рингла
Може и да ја напуштиш темава, кога веќе одиш оф-топик со глупи идеи. Може и оган да запалиме од дрво и камен и да си го загрееме јадењето, ама тоа не е предмет на дискусија тука, нели? Сериозно бе, дај не пишувајте на сите теми на кои немате што да пишете. Некогаш е подобро да се преќути, отколку да се уништи дискусијата со непотребен коментар. Шпорет, микробранова, миксер, соковник - сите имаат различна функција.

-Готвење кремвишли (ме мрзи да ги варам, ги печам у микро)
-Печење кикирики/сончоглед/семки било шо такво.
Де кажи како ги праиш овие работи :D

Де кажи како ги праиш овие работи :D
Некои микробранови имаат и функција за „печење“... Не знам, може е само маркетинг, а може стварно пече.
Нашиве (ист модел имаме) не верувам дека го можат тоа со кикириките, сончогледот и тн. А виршлите само стави ги во тањир и „спржи ги“. Ќе се зготват ваљда, ама нема да нараснат како со варењето...

Бај д веј, КРЕМВИШЛИ! Од кога го немам чуено зборов... :pos:

Некои микробранови имаат и функција за „печење“... Не знам, може е само маркетинг, а може стварно пече.
Нашиве (ист модел имаме) не верувам дека го можат тоа со кикириките, сончогледот и тн. А виршлити само стави ги во тањир и „спржи ги“. Ќе се зготват ваљда, ама нема да нараснат како со варењето...

Бај д веј, КРЕМВИШЛИ! Од кога го немам чуено зборов... :pos:
Aj да видиме шо ќе каже Isak Keyten како ги праи, пошо јас сум чула дека у микро без функција за печење се праат компири :pipi:

Едно питањце, дали и како може да се пече лиснато печиво во микробранова?

Микробрановата или нагалено само Микро, си ја користам редовно (да не речам секојдневно).
Пуканките, затоплување, одмрзнување и сл,
Печени виршли, колбаси(y) Има опција за печење, на специјална решетка се ставаат виршлите, се засекуваат, ги попрскувам со малку масло и ги ставам да се печат. За кратко време се добиваат вкусни и крцкави виршли.
Опцијата за печење користи црвена светлина, а опцијата за топлење, одмрзнување користи жолта светлина.
Пробав да печам пилешки стек на истиот начин како виршлите, го испече, ама крајниот резултат беше сув пилешки стек(n)

Ја користам кога сум го преспал денот, а јадењето е ептен ладно. Ставеш, згрееш и за 5 минути си како господар.

Никако не можам да испукам добро пуканки или ги горам или се пола не допукани.

На рингла е сосема друг вкус... и сосема други работи
На пример: Тенко сечен леп се остава да подгори на рингла, па се мачка маргарин и се ренда сирење
Истово може и во микро, но е сосема друг вкус - на рингла има вкус од подгорено
А тек да го осетиш вкусот на шпорет на дрва кога ќе потпечеш кришки леб во недела сабајле, со маргарин и чај... :)

Микрото ја користам често со оглед на тоа дека треба да ја преместувам поради тоа што немам приклучок во близина. Инаку најчесто ја користам за подгревање на јадење, пуканки, кришки-пица.

Инаку некои дебатираа и дали се готви во микро, се готви, има во упатството, само вкусот и подготвеното сигурно нема да биде исто како во шпорет.

Никако не можам да испукам добро пуканки или ги горам или се пола не допукани.
Се ставаат на максимум температура(кај мене е 750) и чекаш додека пукањето на пуканките не биде на размак од 2-3 секунди, али не одма при првиот размак, пример по 15тина секунди. Ако имаш при тебе ќеса пробај.

Јас не купувам од готовите кеси туку си правам homemade :D

А тек да го осетиш вкусот на шпорет на дрва кога ќе потпечеш кришки леб во недела сабајле, со маргарин и чај... :)

Микрото ја користам често со оглед на тоа дека треба да ја преместувам поради тоа што немам приклучок во близина. Инаку најчесто ја користам за подгревање на јадење, пуканки, кришки-пица.

Инаку некои дебатираа и дали се готви во микро, се готви, има во упатството, само вкусот и подготвеното сигурно нема да биде исто како во шпорет.

Се ставаат на максимум температура(кај мене е 750) и чекаш додека пукањето на пуканките не биде на размак од 2-3 секунди, али не одма при првиот размак, пример по 15тина секунди. Ако имаш при тебе ќеса пробај.

Како правиш хоум мејд во што ги ставаш?

Како правиш хоум мејд во што ги ставаш?
Во истата кеса од пуканките што ги купуваш, или пак во слична хартиена кеса од леб или било која друга хартиена кеса. Ќе си најдеш соодветна мерка на пуканки со малце масло и сол по желба, ги ставаш во кесата, ја хефташ(не пуштаат искри), и другото е како што ти кажав претходно. За 30 денари се прејадуваме за време на фудбал, али па цела соба мириса.

Во истата кеса од пуканките што ги купуваш, или пак во слична хартиена кеса од леб или било која друга хартиена кеса. Ќе си најдеш соодветна мерка на пуканки со малце масло и сол по желба, ги ставаш во кесата, ја хефташ(не пуштаат искри), и другото е како што ти кажав претходно. За 30 денари се прејадуваме за време на фудбал, али па цела соба мириса.
Аха фала. Иначе ја овие ги купувам вкусни се и евтини од кам.

Аха фала. Иначе ја овие ги купувам вкусни се и евтини од кам.

И јас вакви користам. Али вчера во Кам немаше, имаше едни други исто три во едно, ама со цена од четириесет и нешто денари. Купивме, па ќе видиме што ќе испадне.

Ја користам кога сум го преспал денот, а јадењето е ептен ладно. Ставеш, згрееш и за 5 минути си како господар.
Де бре, не е многу 5 минути? Јас за загревање јадење максимум на минута и пол ја ставам. За пуканки само 3 и пол минути.
затоа ќе си земеш едни такви пуканки од амерички систем и кога ќе ги испукаш вреќичката чувај ја. после тоа си купуваш обични за 20 ден. мнооооооогу повеќе имаш и многу се поефтини. само ги ставаш во вреќичката, ја затвораш убаво ја виткаш и пак имаш здрави пуканки :D

Хмм го немам пробано ова. Ама не ми излага поевтино. Пуканкиве од Кам се 3 паковања за 50 денари, така да ипак не се исплаќа да купуваш од обичните.
--- надополнето: 28 април 2013 во 08:46 ---
И уште нешто заборавив. ве читам на темава, сите правите пицички, кроасани, лебче со кашкавал. Јас еднаш пробав во микробранова да ставам парче леб (само по себе) и на 15 секунди ми се чини, и ич не излезе убаво. Меко едно, абе мислам ќе се растопеше. Има некоја финта или не смее да биде само леб, мора уште нешто?

И уште нешто заборавив. ве читам на темава, сите правите пицички, кроасани, лебче со кашкавал. Јас еднаш пробав во микробранова да ставам парче леб (само по себе) и на 15 секунди ми се чини, и ич не излезе убаво. Меко едно, абе мислам ќе се растопеше. Има некоја финта или не смее да биде само леб, мора уште нешто?

И јас имам пробано така со парче леб од оние што се расечените, а бе стана ко со вода да го топеле. Пробај вака купи си леб и стави го во ладилник и после 2-3 дена стави го во микробранова таму на 2-3 минути и ќе ти биди како нов (купен од продавница), често вака правам јас.

Де бре, не е многу 5 минути? Јас за загревање јадење максимум на минута и пол ја ставам. За пуканки само 3 и пол минути.

Толку де, сепак зависи колку е ладно. Го ставеш на 2-3 минути и не го пипаш уште 2-3 да се олади малку и јадеш. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom