Mi (Xiaomi) телефони и техничка поддршка !

• Креатор на темата Креатор на темата the_maker
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е 16гб ром верзија,иначе за плаќање јас за редми 4х 3г 32гб на цена од 7.800 платив 1.574 денари ддв и останати давачки(порачано од голд веј)си пишуваше андроид тел на лепенката и одма на царина.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

Ова е 16гб ром верзија,иначе за плаќање јас за редми 4х 3г 32гб на цена од 7.800 платив 1.574 денари ддв и останати давачки(порачано од голд веј)си пишуваше андроид тел на лепенката и одма на царина.

Па вајда по пресметкава само ддв 18% си платил, а царина плус не?

Па вајда по пресметкава само ддв 18% си платил, а царина плус не?
Само ддв,отварање на пакет и уште нешто ситно плус за вирманот провизија(ддв беше 1.411,00)се вкупно 1.574,00,царина нема за телефони

Само ддв,отварање на пакет и уште нешто ситно плус за вирманот провизија(ддв беше 1.411,00)се вкупно 1.574,00,царина нема за телефони

За колку време ти стигна?

Го земав денеска Redmi Note 4x и на прв поглед многу сум задоволен. Бев скептичен но излезе супер. За тие пари супер. Збориме за телефон што е во среден ранг со средни можности да не претеруваме за некои барања.

Јас исто така порачав note 4x па кај и да е го чекам да стигне. Искуството ќе го споделам, ме плашеше самп царина да не е многу ама дека пишувате околу 1.500денари не е многу. Телефонот го платив 7.035денари инаку.

Sent from my SM-N920C using Tapatalk

Јас исто така порачав note 4x па кај и да е го чекам да стигне. Искуството ќе го споделам, ме плашеше самп царина да не е многу ама дека пишувате околу 1.500денари не е многу. Телефонот го платив 7.035денари инаку.

За секој случај спреми си принт скрин од порачката од али експрес и од картицата од трансакцијата,овие две ги бараат за да пресметаат ддв.

Може ништо нема да бараа дека е од Xiomi Mi Store, а како што зборев со нив нема да пишува android phone а само адресата. Јас си спремив се па ќе видиме. Во секој случај фала ти

Може ништо нема да бараа дека е од Xiomi Mi Store, а како што зборев со нив нема да пишува android phone а само адресата. Јас си спремив се па ќе видиме. Во секој случај фала ти

Аха, спреми се :D :D

ima nekakvo ogranucuvanje kolku telefoni moze da kupis preku internet kako fizicko lice? moze li npr 100 telefoni da naracas da si platis ddv i da ne te cepkaat?

Мислам дека како физичко лице неможеш толкава количина да купиш. Немаш основ како би ѓи користел тие 100 телефони да се за лична употреба

koga ce naracas telefon najubavo da se dogovoris da ti go ispratat kako powerbank ili ruter i sl so deklarirana cena 10-20e moze i da projde bez danok.
za eu drzavi provereno od goldway ima dhl tax free shipping, telefonot plus 17e postarina i potoa ne plakas carina i danok. zasega nazalost za mk ja nema ovaa opcija.

Дечки сакам да земам еден од Redmi 4а или Redmi 4х, (што мислите кој е подобар) само дајте препорака од каде да земам, зошто само можам на рати да земам, па дали од Сетек, Анхоч или други. Знам дека од hi.mk е најдобро ама нема рати тамо.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom