Metallica, Slayer, Anthrax и Megadeth на Sonisphere 2010 во Бугариja - 22.06.2010

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Сабајле се вратив, уште средувам импресии...

Беше најбоље!
Првиот ден, имаше проблеми со тоа што не задржаа на граница и ги пропуштивме Антракс. Стигнавме на Мегадет во најголемиот дожд.
Мегадет, како група, ми се свиѓале само неколку песни и никогаш не ми биле нешто посебно. Откако ги слушнав во живо, премногу ми се промени мислењето. Незнам дали се должеше на дождот или пак на тоа што сеуште беше рано и не беше стадионот полн немањето на атмосфера. Битно е што добро се покажаа затоа што беше најавувано Сонисфер да биде битка меѓу големата четворка.
Немаше голема пауза додека настапија Слеер. Ако треба тој настап да го опишам со еден збор, тоа би било КРВОПРОЛЕВАЊЕ! Направија одлична атмосфера, свиреа прилично долго, Angel of Death, War Ensemble, World Painted Blood, и South of Heaven и Raining Blood каде што ја имаше најголемата шутка во тие 2 дена. Луѓе летаа во воздух, во буквална смисла, мислам дека да не беше тоа сега ќе можев да одам. Ја имам евидентирано таа шутка, покасно ќе ја постирам.
Металика. Првпат ги гледам и си поминав одлично, ми се свиѓаше како се покажаа, затоа што сепак, само да се појават на сцена и да речат: Не свириме, ќе бидат тема на разговор долго време. Критиката што ја добија беше дека концертот пред 2 години бил идентичен со настапот на Сонисфер. Публиката беше расположена, имаше пиротехника, се на се, добар настап со тоа што свиреа песни на кои публиката збесна: Harvester of Sorrow, Fade To Black, Sanatorium, Master of Puppets, Sad But True и на барање на публиката завршија со Seek And Destroy.
За крај, сите настапија со Am I Evil, и тоа го имам снимано, но сепак мислам дека требаше да му оддадат чест на Дио со нешто од Сабат.

Следниот ден, први настапија Стоун Соур. Просечен бенд, ништо посебно. Не се лоши, ама не се ни нешто вау, атмосфера скоро и да не направија со оглед на тоа дека 80% од публиката им ја знаеше само Те Мањачам Кроз Стакло, но сепак, интересна група, промовираа нов албум.
Елис Ин Чеинс беа повеќе од добри, само беше многу лошо тоа што свиреа најмалку, нецел саат.
Меновр, лејм бенд, направија таква атмосфера што цел стадион пееше заедно со нив. Мене лично не ми оставија некаков впечаток, но му посветија песна на Дио кој требаше да настапи со Хевн енд Хел првата вечер (исто како и Антракс) што е за почит.
Рамштајн.
Рамштајн не направија концерт, направија пиротехничко-самозапалувачко шоу. Можеби и најдобриот настап на Сонисфер оваа година, настапија со Rammlied, Sonne, Du Hast, Benzin, завршија со Ich Will, прскаа розева пена и не испратија со инструменталката на Ohne Dich.

Се на се, одличен концерт, за успомен си купив и од маиците што ги продаваа, публиката буквално се бањаше во пиво (спонзорот Каменица со паролата Да се лее рок), организацијата беше на ниво, само имаше и истрипани проверувачи на карти кои даваа гага Фан Пит влез.

Fak

Член од
30 октомври 2009
Мислења
72
Поени од реакции
1
Најбоље концерт некад направен!!!!Мене лично најмомент ми беше Megadeth кога отворија so Holy Wars и наеднаш град почиња да истура сите мокри се дерат шутки нај епик момент беше тоа и на крај сите кога сите 4 бенда ја свиреа Am i Evil освен Kerry King пошо нели он е најголема фаца од 4ката.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Ајдеее овие дури и ги пропуштиле Антракс.
Значи ние од кецот ич да не се жалиме :)
Снимка кој ќе излезе ДВД-то.

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
концертов не го коментирам се е кажано =] уште сум во бунило ненаспан али и презадоволен со се, едино антракс што ги пропуштив... :\

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Успут да апдејтирам со слики од апарат

HPIM6205.jpg HPIM6202.jpg HPIM6203.jpg HPIM6245.jpg HPIM6244.jpg HPIM6242.jpg HPIM6218.jpg HPIM6226.jpg HPIM6211.jpg HPIM6208.jpg

Desire

Refuse,Resist
Член од
25 декември 2007
Мислења
1.823
Поени од реакции
284
Морам у посебни постови пошто нешто или заебава кај мене или не може повеќе слики да се прикачуваат.

HPIM6254.jpg HPIM6255.jpg HPIM6279.jpg HPIM6257.jpg HPIM6299.jpg HPIM6256.jpg HPIM6313.jpg HPIM6264.jpg HPIM6304.jpg HPIM6259.jpg

Член од
7 октомври 2008
Мислења
163
Поени од реакции
23
Леее браво за настанов бев само првиот ден и беше лудница, ме фати паника малку кога се движев накај Стадионот и ја слушнав Madhouse ама некако успеав да влезам и да ги фатам на Antisocial и понатаму... како и да е малце педерски од Anthrax што почнаа да свират 20минути порано али нивната изведба и трибјутот на ДИО беше 10ка. На Megadeth имаше попара атмосвера со Ellefson и Dave, а да не го спомнувам Broderick што ги мава солажите како од CD. Slayer беа Slayer малце листата на песни ми беше тиња имаше многу нови али ако кажам дека не беше нај јако на свет ке лажам. За Metallica немам што многу да зборам затоа што останав само на Creeping Death и FHTBT... а за организацијата од Македонска страна бесење на плоштад.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.745
Поени од реакции
18.495
Блгодарност до сите! за споделувањето на атмосферата колку толку :)

Kajgana Shop

На врв Bottom