Metalcore - Металкор

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
ok, ај само ќе ја цитирам википедиа,шо не мора да е точно али у нашиот случај мислам дека е ''Hatebreed sound can be classified as metallic hardcore-era metalcore, taking influences from death metal[2] and groove metal.''
Хардкор е тоа со можеби мало влијание на металот ... Сепак не би ги класифицирал како металкор Хејтбрид.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.515
Поени од реакции
8.224
caliban се тапа ама оние Hatebreed коа ги слушнам ми иде да се фрлам од прозор ,и скршам цд то на 100 дела
стварно немој... те мајку му... па фрли се од прозор да не пишуваш веќе на форумов...
Хејтбрид се најдобрите хардкорци после Биохазард.. ТОЛКУ од мене

ok, ај само ќе ја цитирам википедиа,шо не мора да е точно али у нашиот случај мислам дека е ''Hatebreed sound can be classified as metallic hardcore-era metalcore, taking influences from death metal[2] and groove metal.''

батали ти википедија...
иначе имат некое влијание од грув метал, ама далеку од дет метал...а за металкор инфлуенсес имат доста, најизразено у последниот албум...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361

Закон Wall of Death на Heaven Shall Burn :)
Ехх тој металкор , само за шуткање е измислен.

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.515
Поени од реакции
8.224

Закон Wall of Death на Heaven Shall Burn :)
Ехх тој металкор , само за шуткање е измислен.
оваа група само колку е страва... ццц... па овој Инонкласт најновиот што им е албум
закон... но комент повеќе...

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
стварно немој... те мајку му... па фрли се од прозор да не пишуваш веќе на форумов...
Хејтбрид се најдобрите хардкорци после Биохазард.. ТОЛКУ од мене

батали ти википедија...
иначе имат некое влијание од грув метал, ама далеку од дет метал...а за металкор инфлуенсес имат доста, најизразено у последниот албум...
види, вкусовите се субјективна ,сеа мене не ми се допаѓат hatebreed,секој има свое мислење.ти си им фан, тоа си е ок .слушај си ги и даље,

поздрав

Ares

Immortall
Член од
3 февруари 2009
Мислења
154
Поени од реакции
11
Lamb Of God, Machine Head. Доста е.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Lamb Of God, Machine Head. Доста е.
Не се овие металкор , само го инфлуенцирале

Инаку денеска ја симнав Дискографијата на Parkway Drive и можам да кажам воодушевен сум :) .

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
http://www.myspace.com/gravemaker прилично одличен бенд на кој налетав додека разгледував свирки во скоро време.
Ќе свират во Тунел во Куманово заедно со Better Decision и Screaming For Change, штета е вторник и нема да можам да идам . :(
Хардкор/Металкор Најт ..У вторник :(..

TheSunCries

фак.......i am dead!
Член од
16 јули 2008
Мислења
194
Поени од реакции
5
http://www.myspace.com/gravemaker прилично одличен бенд на кој налетав додека разгледував свирки во скоро време.
Ќе свират во Тунел во Куманово заедно со Better Decision и Screaming For Change, штета е вторник и нема да можам да идам . :(
Хардкор/Металкор Најт ..У вторник :(..
а во среда свират тука plague mass и endsight.plague mass се фини,јас имам една стара касетка кај што свират мелодичен дет метал,ама мислам дека зацврстиле со звукот на поновите ствари,додека ендсигхт ги немам слушнато!мислам,го пишав ова затоа што и овие 2 бенда свират и во куманово.

Член од
6 февруари 2008
Мислења
1.272
Поени од реакции
229
Не се lamb of god металкор. Барем мене не ми личат на тоа. :) Иначе браво за сликата на варг :vozbud:

R

Reve0ke

Гостин
Металокор мене ич не ме бендисува ама деткор поштуем.

Kajgana Shop

На врв Bottom