Metalcore - Металкор

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Сега со видеото од Boomerang, темава ја личи :pos:

Член од
15 јануари 2009
Мислења
66
Поени од реакции
7
Mеталкор ужасно расипување на слух:pos:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.515
Поени од реакции
8.224
ццц... ко банда дечишта сте на моменти(у последно време се почесто)
значи... според вас(зборам за оние на форумот, не за металците општо)прва музика што се појавила е метал...
панкот според вас представува собир на музички незналици(што е и точно до негде, ама ипак музиката е топ)
металкорот-хмм не вреди да зборам за овој затоа што сеуште сум дете, судејќи според вас, по тоа што ја слушам, сакам, обожавам оваа музика, т.е КОР музичето...
секој пат кога излезе некој јак металкор бенд(немора да е металкор, КОР музика уствари) овие металчугиве, т.е оние на метал блоговите,архивите и веб страните, пишуваат дека е некој метал стил...
пр. коа некоја група е деткор тие ми пишале техникал дет/индустриал метал... втф?? или пак некој металкор бенд, што стварно поседуе квалитет, го стаиле мелодик дет метал... ај ве молам..
кога пак се пише некој стереотип за металциве, вие одма ааааааааајјјјјјјјјјдееее ко некои стари баби се карате
искрено, мене ме боли газот колку и што зборите за музиката што ја слушам, т.е корот... ама продолжете си, неможете да се помирите со некои работи... хаха

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Чек малку, вас ви е дозволено да ја уништувате метал темата со кор видеа, а ние не смееме да пишуваме наши ставови за корот на оваа тема?

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
За мене и металкор е метал, ама туп метал. Ама видеоно е топ.

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
За мене и металкор е метал, ама туп метал. Ама видеоно е топ.
Нож за мачкање путер..

Него металкор е како и секое кор музиче .. :)
Лично ми фаќа уво , ама деткор повеќе ми иде ...
Гледам сеа wanna-be Emo клитовлажнаторски фаци ја зафаќаат металкор сценава , и тоа не ми се допаѓа ...

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Мене ми се допаѓа BOSS Metal-core папучата иначе музиката не баш:nesum:

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.515
Поени од реакции
8.224
Нож за мачкање путер..

Него металкор е како и секое кор музиче .. :)
Лично ми фаќа уво , ама деткор повеќе ми иде ...
Гледам сеа wanna-be Emo клитовлажнаторски фаци ја зафаќаат металкор сценава , и тоа не ми се допаѓа ...
знам, и мене тоа ме нервира... па затоа си се нафаќам на некои андерграунд бендови...
п.с има купишта такви бендови.... најверојатно мислиш на It Dies Today,Bring Me The Horizon и таквите плачипичиња...

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
знам, и мене тоа ме нервира... па затоа си се нафаќам на некои андерграунд бендови...
п.с има купишта такви бендови.... најверојатно мислиш на It Dies Today,Bring Me The Horizon и таквите плачипичиња...
Bring me the Horizon конкретно , ги слушам . Ми се допаѓа звукот на нивното деткор срање , единствено што ме нервира е вокалот кој е премногу раскурчен ... Инаку не е тој до толку wanna-be Emo , не носи креон или stuff like that , имав гледано бендови кој буквално носат креон , Proud to Be Emo маици и такви ствари...
Таквите бендови ја расипуваат сцената...

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
metalcore слични такви корови ич не ме бендисуват,те једно те исто ... освен August burns red, тие се ок

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.515
Поени од реакции
8.224
metalcore слични такви корови ич не ме бендисуват,те једно те исто ... освен August burns red, тие се ок
August Burns Red се страва, ги имам Трил Сикер, и Месенџерс... закон дела...вториот албум е боље...
имат доста интересен вокал, доста големо влијание од австралиската металкор сцена, и поштуем тоа...
иначе омилени песни ми се Composure,Black Sheep и Back Burner

во споредба со

Не е исто:)
hehe... CAliban... значи овие некако ми се најтапа група од сите... некако самата музика ми е одвартна...
инаку респект...

Член од
12 март 2007
Мислења
650
Поени од реакции
73
caliban се тапа ама оние Hatebreed коа ги слушнам ми иде да се фрлам од прозор ,и скршам цд то на 100 дела

gODHEAD

Crucified
Член од
6 декември 2007
Мислења
1.827
Поени од реакции
1.163
Hatebreed :cuc: :cuc: :cuc:

Хејтбрид не се металкор бенд (фала богу)

Kajgana Shop

На врв Bottom