Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Ако више мора да ги вбројувам у метал би рекол new али туториалот вика тоа не е метал :D и искрено ич не ми се свиѓаат:toe:али тоа е више вкус
А и у туториалот изборот не ми е по укус :(

Можно е ТЕја, ама ја како шо знам тија првите аблуми им беа дед метал, зна4и не сигурно некои ми имааа кажано декаи прогресив имале...:toe:

Да бе, и јас така слушнав за корн, демек прогресив дет им биле првите албуми. :pos:
Btw, Welcome back, Unholy :)

Francuska Masina nema tuka mrdanje:)Posebno kef mi praj Mat i Arno koi ludaci se za gitara:).A noviot tapanar e masina mnogu bolje od tapanarkata koja lupase na prethodniot album

За љубителите на Тул

Праска е англискиот Тул.

Влезо пинкфлојдоски.
Добар прогресив од полска мислам не ме држете за збор

Hatebreed...Helloween....Metallica....Slayer...Tankard....Overkill...Iron Maiden...Violator...Testament... и да не набројувам .. многу се :)

Нешто интересно најдов на интернетов.

In 1968, the sound that would become known as heavy metal began to coalesce. That January, the San Francisco band Blue Cheer released a cover of Eddie Cochran's classic "Summertime Blues" from their debut album Vincebus Eruptum, that many consider the first true heavy metal recording.

Стварно интересна работа. :)

Подоцна меѓу првите метал песни се смета дури и оваа песна од The Yardbirds' "Think About It" во соработка со Џими Пејџ (солото е брилијантно)

Подоцна и бендот Iron Butterfly :) ја отсвириле In-A-Gadda-Da-Vida.

Интересно е да се види од каде почнал металот иако не е ова типичен метал сепак звукот тука се формирал.

Ајдее браќоо металцу прогресија на патот
Станува збор за Galatctic Cowboys од Хјустон,Тексас.
Бендот е спој од тешки прогресивни рифови и некој Битлси стил во вокалите и не измислува топла вода но сепак се добри и вредат да се слушнат.
Активни од 1989 до некаде 2000 и доста се плодни за тие години дури седум албуми.Имаат свирено на турнеи со Dream Theater Kings X и Overkill и се на се не е бенд кој би го прескокнал.Последната песна треба да премотате до некаде 2:30

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom