Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
МСВ-Пантера не се чист метал ко прво туку се најистакнатите зачетоци на Металкорот , а тоа дека Металика се јаки тоа си е точно . Го донесоа металот на ниво погоре од тогашното , али се само до 91 после се им е срање само можеби Death Magnetic има добри песни али другово е срамота ... Саинт Енгер ?WTF звучи на колонска вода ...

Fixed.

МСВ-Пантера не се чист метал ко прво туку се најистакнатите зачетоци на Металкорот , а тоа дека Металика се јаки тоа си е точно . Го донесоа металот на ниво погоре од тогашното , али се само до 91 после се им е срање само можеби Саинт Енгер има добри песни али другово е срамота ... Death Magnetic ?WTF звучи на колонска вода ...

Сеинт Енгр е најлошото нешто што излегло од Металика. Полош албум и од Дет Магнетик, таму барем има 2-3 песни кои личат дека нивни. По ...Енд Џастис Фор Ол најпаметно би им било да се повлекле од сцената.

/Се претворам во гад

А дали си слушала некој албум нивен од 1989 па надоле? И дали ти се свиѓаат Load/Reload албумите? :wink:

Пред 89 се снимани само Kill Em All и Master of Puppets. На девојка како денешниве не би и се допаднала ниедна од овие агресивни песни. После 90-та Metallica се сврте и кон таа целна група со оние баладичките.

Пред 89 се снимани само Kill Em All и Master of Puppets. На девојка како денешниве не би и се допаднала ниедна од овие агресивни песни. После 90-та Metallica се сврте и кон таа целна група со оние баладичките.

Женско сум, тинејџерка, еден од поомилените албуми ми е и Мaster of Puppets. Експленејшн? :)

Сеинт Енгр е најлошото нешто што излегло од Металика. Полош албум и од Дет Магнетик, таму барем има 2-3 песни кои личат дека нивни. По ...Енд Џастис Фор Ол најпаметно би им било да се повлекле од сцената.

Можеби... Технички најдобар албум на Metallica, но без душа... Кирк не исвирел ниедно асално соло во албумот, не е тоа што Metallica беше порано. Се мењаат времињата, според мене подобро ќе беше да сменеа име и да останеа запаметени според нивниот карактеристичен стил во историјата, а не да се менуваат од корен, но најновиот албум ветува враќање на старата треш класика.

Женско сум, тинејџерка, еден од поомилените албуми ми е и Мaster of Puppets. Експленејшн? :)

Редок исклучок си верувај. Тогаш, секоја чест.:smir:

Редок исклучок си верувај. Тогаш, секоја чест.:smir:

Во врска со тоа што го кажа претходно, дека прават балади, еден конкретен пример:

За жал, имам секојдневен контакт со шмизли, па еднаш со една од нив почнав муабет за омилена песна, и ми вика "мене омилена песна ми е Металика". Ја и викам, која од Металика, она ми вика ама мене омилена песна ми е Металика, на што и се изнасмеав у фаца. Откако виде дека згреши, вика, абе таа спората најмногу ја сакам.

Логично објаснување: Nothing Else Matters, затоа што Тоше и направи кавер.

Сеуште неможам да се изнасмеам на настанов.

^^ јеј, Violent Revolution (/me loves it!)

Во врска со тоа што го кажа претходно, дека прават балади, еден конкретен пример:

За жал, имам секојдневен контакт со шмизли, па еднаш со една од нив почнав муабет за омилена песна, и ми вика "мене омилена песна ми е Металика". Ја и викам, која од Металика, она ми вика ама мене омилена песна ми е Металика, на што и се изнасмеав у фаца. Откако виде дека згреши, вика, абе таа спората најмногу ја сакам.

Логично објаснување: Nothing Else Matters, затоа што Тоше и направи кавер.

Сеуште неможам да се изнасмеам на настанов.

^^ јеј, Violent Revolution (/me loves it!)

:pos2: Kако што те гледам сакаш треш и хеви. Девојка од сни.:vozbud:
Го обожавам почетокот на песнава.

:pos2: Kако што те гледам сакаш треш и хеви. Девојка од сни.:vozbud:
Го обожавам почетокот на песнава.

Сакам и дет, блек, дум, не само треш - т.е. музиката ми е океј, но не и трешерската философија.

Конкретно за песнава, на концертот во Бугарија само што почнале да ја свират, толку многу има силно загрмено, што публиката иако не било планирано, останала воодушевена.

Воедно, и ми е многу криво што не отидов.

Сакам и дет, блек, дум, не само треш - т.е. музиката ми е океј, но не и трешерската философија.

Конкретно за песнава, на концертот во Бугарија само што почнале да ја свират, толку многу има силно загрмено, што публиката иако не било планирано, останала воодушевена.

Воедно, и ми е многу криво што не отидов.

Топ, и мене не ми се допаѓа филозофијата на животот онака даркерска...:nenene: А велиш слушаш black а? Порано слушав многу black дека свиревме со бендот, но сега послабо. Не ми се допаѓа единствено затоа што солата се ограничени и речиси и да ги нема. А секоја респект за melodic black како на пример Children Of Boddom.
Кога сме кај black еве ти една класика.:)

Музиката е топ, но спотот - У ПИЧКУ МАТЕР.:pos2:

Сакам норвешки блек, ми се свиѓа, ама не можам да кажам дека знам цели дискографии, затоа што такви ми беа почетоците со металот, поагресивни, сега сакам прогресив (Dream Theater, кој го ставам во сопствениот топ 3 метал бендови), и фузија на gothic, black, death, melodic death, т.е. extreme - Cradle of Filth <3
Исто и Opeth, чија дискографија им ја знам на памет :)

Значи женско треба овде да се разгори дискусија :pos2::pos2:

:cuc::cuc::cuc:

Значи женско треба овде да се разгори дискусија :pos2::pos2:

:cuc::cuc::cuc:

А бе металци... немат видено женско.
Муабети само за гробој и ѓаоли прат, си ги мирисаат еден на друг чорапите и си повраќаат еден на друг в уста, слабо некое женско да се дружи со нив,....

А бе металци... немат видено женско.
Муабети само за гробој и ѓаоли прат, си ги мирисаат еден на друг чорапите и си повраќаат еден на друг в уста, слабо некое женско да се дружи со нив,....

Нормално е после овој твој пост да се постави прашањето: Ти нормален си? Ти на турбофолкер ми личиш, а? Од оние кои плачат на песните од Аца Лукас додека другарите скришум им го бутаат прстот у гз а они потајно се радуваат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom