Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Нишо подобро од мотивирачки prog power...
Станува збор за бразилски бенд Angra
Многу извлијаени од класика и техникалија на кило

Дечки ако има некој што сака да купи кожна јакна рокерка воопшто неносена нека ми пише на профил или ПП

А шо има врска огласов со метал музиката? :)

А шо има врска огласов со метал музиката? :)
Да продаваше кошула ќе беше во Аца Лукас темата , да продаваше дуксер во рап ...
Еволуцијата на човекот има и копче за rewind.

Да не бидам тотално офтопик , еве едно песниче што е малце невообичаено и ми влезе во уво .
(има македонски фолк шмек ако некој знае за што зборам :) )

Да продаваше кошула ќе беше во Аца Лукас темата , да продаваше дуксер во рап ...
Еволуцијата на човекот има и копче за rewind.

Да не бидам тотално офтопик , еве едно песниче што е малце невообичаено и ми влезе во уво .
(има македонски фолк шмек ако некој знае за што зборам :) )

Интрото владее:smir:
После се префрлаат на доста јак death:vozbud:

http://www.youtube.com/watch?v=GF6ufEEif44

Lekcija za toa kako se praj metal:)

Рифовите ми се свиѓаат али вокалот ми е ненако тиње:wink:

Pospecificen vokal od King Diamond tesko da najdes takva kombinacija na glasovi toa e cudo:smir:.Na Smexy moze ne mu se sviga ali za mene e najdobar vokal na svet toa e se do vkusot.

Луѓе, би сакал да ви претставам еден бенд. Претпоставувам дека многумина од вас ги знаат Spiral Architect. Типците вријат од техника, бас линиите се луди, а текстовите се филозовски и мистериозни кои те тераат да размислиш. Ги слушам една година и многу се закон. Го препорачувам бендов на сите прогресивци. П.С. нема ништо да запамтиш од едно слушање :)

И кога сме кај King Diamond, сцени од Clerks 2 со нивни песни

Луѓе, би сакал да ви претставам еден бенд. Претпоставувам дека многумина од вас ги знаат Spiral Architect. Типците вријат од техника, бас линиите се луди, а текстовите се филозовски и мистериозни кои те тераат да размислиш. Ги слушам една година и многу се закон. Го препорачувам бендов на сите прогресивци. П.С. нема ништо да запамтиш од едно слушање :)

Spiral Architect се закон ги слушам неколку месеци али треба време да се привикне човек тешки се за слушање на пола и поише од активните на темава нема да им се допаднат
И да од прв пат нема да запамтиш ни дел од песна:wink:
Многу се jazzy а џез е многу тежок жанр за привикнување би препорачал нешто како Aghora јас со нив се напалив на овој жанр

Мислам дека сме ги спомнувале ама ајде да ги ре-спомнеме
техникалија на кило,бруталитет,енергичност и невероватни ритмички трзови од кои мозокот се претвара у течен сапун.
Неповторливите Meshuggah

едит:Да бе спомнати се xD и то од мене,али нема везе не е лошо да се повтори :D

За вокалот на King Diamond : да специфичен, уникатен, но јас лично не го преферирам тој стил! секоја чест на типот :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom