Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Еј стварно немаат слични рифови чоек...Баш се секси:):)
Абе а кој има боље техника ти или перо????

Абре чичин не се проценуваат гитаристите според техниката....
Како прво гитаристот мора да го гледаш во целина-шо има познавања,стил и слично.

Јас на пр кога правам сола гледам да се кратки, релативно бавни и јако осмислени.Другите делови од мојот стил не сакам да ви ги откривам:D
(како што е начинот на кој ги користам саклите,структурата на песната или пак начинот на хармонизација) ако има тука некој добричок прогресив музичар нека пише неш па да има соработка...:smir::smir:

Не се технички појке се на прогресив дет
НЕ заебавај Death се дед бенд не се прогресив....

А ти чичин според мене си тапа:)Ја сакам брзи солажи,мелодични и моќни(не знам да свирам ама уживам во слушање)

ооопс ...чекај малце. Death се сметат за Progressive Death metal и тоа The Sound of Perseverance , Symbolic, Individual Thought Patterns албумите ,а ако го земеш пр. Scream Bloody Gore таму нема баш да најдеш ногу прогресив елементи ама па тоа ти е зачеток на Death Metalот значи Death се пионери на тие два правци

ооопс ...чекај малце. Death се сметат за Progressive Death metal и тоа The Sound of Perseverance , Symbolic, Individual Thought Patterns албумите ,а ако го земеш пр. Scream Bloody Gore таму нема баш да најдеш ногу прогресив елементи ама па тоа ти е зачеток на Death Metalот значи Death се пионери на тие два правци
Да,.........потполно се сложувам со ова.Death не се чист death metal band.

А ти чичин според мене си тапа:)Ја сакам брзи солажи,мелодични и моќни(не знам да свирам ама уживам во слушање)

Тие се дет ама прогресив инаце праефме муабет за Obscura

Жими мајка не се заебавам коа зборам за музика :) .. кај и да сум зборел за музика шо и да сум зборел нај сериозно го мислам тоа. Иначе не се чист дет...далеку од тоа се. Првите два албума може веќе со Spiritual Healing полека почнува Чак да иде повеќе накај прогресив па и технички дет.

Ја сакам посмирен метал, како Кели фемили.

Дет имаат елементи на секаков дет метал! Највише на прогресив!

А катализам ги имате разглабано????Мене ми се ок,имаат јаки песни а бога ми и текстови.Добо звучат,супер глас вади пејачон.Со еден збор ЅВЕРКИ
Најдобра песна од нив(според мене)е http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=road+to+devastation&aq=0&oq=road+to+de

Јес да имаат и други јаки песни...

од Катаклизам For all our sins точка емпе3 највише ми се свиѓа :)

Не не овие се бољи:02 - Taking The World By Storm.mp3;09 - The Vultures Are Watching.mp3;01 - Prevail.mp3

Има и други...:)

Со оваа реченица си го загрози никаквиот углед на форумов.

Се вели - Не ми се мене такви нешта по вкус, јас повеќе сакам брзи и мелодични ствари.
+ немаш било каков аргумент да ми докажеш дека си тапа во спротивно самиот си докажа дека немаш појма....:smir:

Со оваа реченица си го загрози никаквиот углед на форумов.

Се вели - Не ми се мене такви нешта по вкус, јас повеќе сакам брзи и мелодични ствари.
+ немаш било каков аргумент да ми докажеш дека си тапа во спротивно самиот си докажа дека немаш појма....:smir:
Де де остај го таму... ти кажа не свири он. Ако почне да свири и не забега у "леле колку брзо свири [insert name на рандом шредер]" ондак ќе свати зашто и побавните ствари помагаат у песни.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom