Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Абе ние не викаме дека не ги бива,ние викаме дека песните им се монотони,се едно исто.Имаш подоле мајспејс слушни ги па кажи.Може тоа е така пошо се инструметалки песните,со пеење можеби се подобри...

И тоа шо викаш. Ај коа ќе снимат и вокали ќе ги "судиме" :P.

Абе ние не викаме дека не ги бива,ние викаме дека песните им се монотони,се едно исто.Имаш подоле мајспејс слушни ги па кажи.Може тоа е така пошо се инструметалки песните,со пеење можеби се подобри...
Верувај дека ко ке се вметни вокал ќе може да се менуваат теми побавни побрзи поинакоф ритам а мене ми звучеа баш океј:helou:

Верувај дека ко ке се вметни вокал ќе може да се менуваат теми побавни побрзи поинакоф ритам а мене ми звучеа баш океј:helou:
Абе ги иам слушано у орце за патронатот или кога и да беше...Со вокал беа ок,иако лошо звучеа поради “добрата“акустика у орце...

Мене ми се ок :)

Де бре Ембриотоми не ги знаеш? Свират брутал дет. A BTH се добри... многу се напнати на брзина како драгонфорс. Треба малце да успорат и да поработат на рифовите...на толку песни што свиреа по свиркиве воглавно рифовите некако слични ми се.
moze eve neso da kazam za nas...
za brzinata so vikas da nas toa ni e filingot i za toa preferirame brzina a i primeti ne sme tolku brzi celo vreme samo ubavo zalusaj i ke vidis...a za rifovite iskreno jas si neam priemteno slicni rifovi ok fala na kritika ke porabotime na toa ama stv negelam slicnosti:toe:

Јас мислам дека BTH се добри.Ми се допаѓа стилот ми се допаѓа како ги разработуваат песните(мислам на преминот од еден во друг дел на песната)и ми се допаѓа како се уклопени.Имам слушнато неколку песни(мислам 3)и ми се допаднаа

moze eve neso da kazam za nas...
za brzinata so vikas da nas toa ni e filingot i za toa preferirame brzina a i primeti ne sme tolku brzi celo vreme samo ubavo zalusaj i ke vidis...a za rifovite iskreno jas si neam priemteno slicni rifovi ok fala na kritika ke porabotime na toa ama stv negelam slicnosti:toe:

Добро де ја да си кажам... иначе не мислев на слично како исти ноти, ово оно. Мислев на... како да го кажам... видот на рифот. На пример многу често имате делови каде што Суре пее а свирите риф со pedal tone (нота кон која постојано се враќате.... ме сваќаш шо мислам ваљда).
Иначе нај добронамерно ја дадов критиката.... ваљда така ме свативте.

Добро де ја да си кажам... иначе не мислев на слично како исти ноти, ово оно. Мислев на... како да го кажам... видот на рифот. На пример многу често имате делови каде што Суре пее а свирите риф со pedal tone (нота кон која постојано се враќате.... ме сваќаш шо мислам ваљда).
Иначе нај добронамерно ја дадов критиката.... ваљда така ме свативте.
da da ubavo svativ nema galje i rekov fala za kritikata a za toa so vikas toa e brat stil na muzikata na bendot taki raboti moes da primetis u sekoj bend (ne mislev ko nasiot moment nego drugi momenti so si gi ima bendot)ali ok nema veze toa ni e stilot...

Еј стварно немаат слични рифови чоек...Баш се секси:):)
Абе а кој има боље техника ти или перо????

Мене ми звучат феноменално

Еј стварно немаат слични рифови чоек...Баш се секси:):)
Абе а кој има боље техника ти или перо????
tesko prasanje....
dvajacta sme mn razlicni u svirenje...toa moes da go primetis u razlikata megju bth i carnage....pero naprimer slusa po thrash i death stvari i e naviknat na nekoi takvi rifovi so secki izmrdani i slicno i on u solo naprimer mn koristi legata i nekoi so bluz moemnti dodeka jas naprimer poise slusam power i melodic death i praam takvi po melodicni stvari ili takvi power ili melodic death rifovi ili praam izmegu nekoi momentri toa ubavo se primetuva u bth a za solo sviram svasta zs i kalsika sviram i iam takvi po tehicki brzi sola osobno iteresno mi e da improviziram so arpedza....toa iam da kazam za mene i pero pa sea sam odluci koj e bolje...:)
jas vikam i dvacata na svoj nacin;)

tesko prasanje....
dvajacta sme mn razlicni u svirenje...toa moes da go primetis u razlikata megju bth i carnage....pero naprimer slusa po thrash i death stvari i e naviknat na nekoi takvi rifovi so secki izmrdani i slicno i on u solo naprimer mn koristi legata i nekoi so bluz moemnti dodeka jas naprimer poise slusam power i melodic death i praam takvi po melodicni stvari ili takvi power ili melodic death rifovi ili praam izmegu nekoi momentri toa ubavo se primetuva u bth a za solo sviram svasta zs i kalsika sviram i iam takvi po tehicki brzi sola osobno iteresno mi e da improviziram so arpedza....toa iam da kazam za mene i pero pa sea sam odluci koj e bolje...:)
jas vikam i dvacata na svoj nacin;)
taka e. nema rezon da se sporeduva koa skroz razlicen stil iame:D inace za brzina zver e mnogu poise speeding bullet:D

taka e. nema rezon da se sporeduva koa skroz razlicen stil iame:D inace za brzina zver e mnogu poise speeding bullet:D
Да да тоа приметив...ок,фала ипак.Нормало дека се чуствува разлика во стиловите,па баш затоа те прашав...

Интересно е тоа што двајца скроз различни гитаристи свират заедно во бенд и супер искача! Али уште по интересно е тоа што свират у два бенда заедно, а двата бенда немаат допирна точка ама НИКАКВА! СКРОЗ СЕ РАЗЛИЧНИ! :) Едина допирна точка е тоа што двата се добри :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom