Mетал

• Креатор на темата Креатор на темата guitardemon666
  • Време на започнување Време на започнување

Метал

• Обожавам

Гласови: 623 54,4%
  • Слушам чат-пат

Гласови: 287 25,0%
  • Не ми прави толку мерак

Гласови: 104 9,1%
  • Неможам органски да го поднесам

Гласови: 132 11,5%

• Вкупно гласачи
    1.146
Интересно е тоа што двајца скроз различни гитаристи свират заедно во бенд и супер искача! Али уште по интересно е тоа што свират у два бенда заедно, а двата бенда немаат допирна точка ама НИКАКВА! СКРОЗ СЕ РАЗЛИЧНИ! :) Едина допирна точка е тоа што двата се добри :)
И двата бенда се добри , ама мене повеќе ми харесва Beyond the Horizon од Carnage . Се е до вкус ипак :).

еден добар,и за жал,подценет треш метал бенд.станува збор за hirax.бенд,кој постои од 80 и некоја,со долг прекин.од 2001 повторно се реобединуваат и издаваат пар добри албуми.од голема важност за секој трешер! =)

Овие муабетиве можеше и на месенџер него дајте нешто да слушниме јебове =] :pipi:

Еве едно бендче за кое што дискутабилен е жанрот . Македонско наравно .
http://www.myspace.com/betterdecision
Се познава чистата инфлуенца од Lamb of God. Ама вокалот е уникатен.

Еве едно бендче за кое што дискутабилен е жанрот . Македонско наравно .
http://www.myspace.com/betterdecision
Се познава чистата инфлуенца од Lamb of God. Ама вокалот е уникатен.

Закон се BD штета шо сум немал прилика во живо да ги затекнам

Закон се BD штета шо сум немал прилика во живо да ги затекнам
У живо..
Хм.. Тоа си е прича за себе.
Фрче енергија у живо.
Јове (вокалот ) е многу поенергичен во овој бенд отколку во Малфанкшн, и некако побрзи се у живо и ненормална потреба за шутки се добива на нив.

Овие муабетиве можеше и на месенџер него дајте нешто да слушниме јебове =] :pipi:

побарај го the new age of terror или assasins of war или ell diablo negro.пејачот е црнец,katon de la pena.звер.

исто,добар треш метал бенд од мексико.profanator.таков,дивтарски сиров треш.

побарај го the new age of terror или assasins of war или ell diablo negro.пејачот е црнец,katon de la pena.звер.

исто,добар треш метал бенд од мексико.profanator.таков,дивтарски сиров треш.

Муце постирај со видео

Вчера благодарение на минана слушнаф за феноменалниоф бенд Обскјура. Басистот е закон тапаните уште позакон гитарите исто така ѕверој жими око...

еве една песна од hirax
еве песна од profanator
а,еве песна и од многу добар блек бенд.book of black earth.
уште еден мрсен powerviolence/black metal.theen cthulhu

Book of black Earth се добри ама не доволно добри за да се споредат со пионерите Immortal,Ancient,Emperor и други.Значи овој бенд ја нема според мене таа енергичност

Book of black Earth се добри ама не доволно добри за да се споредат со пионерите Immortal,Ancient,Emperor и други.Значи овој бенд ја нема според мене таа енергичност

па,никој не ги ни споредува.за разлика од сите тие групи,боок оф блек ерт,не глумат некро култ,бла бла.мислам,имортал се најдобриот блек метал бенд,ама боок оф блек ерт имаат доста и потреши делови,по панкерски.

Obscura из д шизл!!! Заедно со Cynic, Death, Necrophagist и уште по некој технички дет бенд.

Не се прогресив затоа што немаат песни од по 10 минути, со clean делови (и пеење и свирење) и плус имаат нормална структура на песните (строфа - рефрен - строфа -рефрен) така да се чист технички дет. Туку имаа свирка еднаш кај нас... со Agonize од Босна мислам дека беа тие и уште еден наш бенд.. незнам кој само, мислам Better Decision. Врло добра свирка беше. Ама не беа овие членови.. сеа како што глеам тапанарот и другиот гитарист од Некрофагист се а за басистот... well басот не се слуша у кастро тоа иде по дифолт.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom