D
Daftie
Гостин
Го имам Еп-то долго време, а would му е одлично преработена.
секоја чест за Opeth
Од каде го набави ЕП-то?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Го имам Еп-то долго време, а would му е одлично преработена.
секоја чест за Opeth
Кој има бе стереотипи за металот?!? Ти па се најде тука мудрецот а? Ако слушам метал не значи дека треба да величам се од него и да плукам на се шо не е метал. А за тие вокали пак ќе кажам дека не ми се свиѓаат и дека ми се крш (значи вокалите, не значи тоа дека ќењам музика)..Зашо одма грешно сфаќаш?Tи најде да збориш за вокал кој е надвор од било која димензија на металот (а посебно блек металот) и да споредуваш со дечишта како металкор и хардкор? Слушаш метал, а имаш стереотипи за металот. Брао бе.
Металот и операта имаат толку многу поврзаности, што Тарја Турунен слободно може и да завладее со металот. Убаво што слушате металкор, деткор и други корови, ама не се понашајте ограничено. Инструменталниот склоп на Најтвиш, граулите и вокалот на Тарја е феноменален. Пример подолу
Кој има бе стереотипи за металот?!? Ти па се најде тука мудрецот а? Ако слушам метал не значи дека треба да величам се од него и да плукам на се шо не е метал. А за тие вокали пак ќе кажам дека не ми се свиѓаат и дека ми се крш (значи вокалите, не значи тоа дека ќењам музика)..Зашо одма грешно сфаќаш?
Ок е се тоа, ама не ми е јасно како ти се допаѓа вокалов, а не можеш да ги поднесеш ДечиштатаЗа вокали збориме, и за вокали ти реплицирав, читај го мојот пост.
Вокалот на Silencer е вистински болен. Со други зборови, чоекот е на медикаменти и институционализиран, а музикава му е како лек, издувен вентил. Реална слика се на неговата душа, не вади ништо со сила и не вади такви вокали од чиста мира што прави метал. Ништо нема исфорсирано. Реков ова е надвор од секоја димензија, а за да навлезеш во нив, малце ке се потрудеше да ги проголташ, да ја ислушаш инструментализацијата која наводно ти се допаѓа, и ке ја пронајдеше приказната на чоеков кој веќе има нов проект за новото лечење.
Јес да све ова што пишав нема уопште да те тангира, што е тоа е.
Од каде го набави ЕП-то?
ти брат си имаш некој дефект еј... читаш шо си пишал? ретко ке најдеш МЕТАЛКОР / ДЕТКОР шо свири чист МЕТАЛКОР / ДЕТКОР без КОР елементи??? И кај си вишол треш кор коа такви бендови 3 у цел свет дали ги има? Слушни малце музика и после карај се.. мрзам кор зашо ми е тапа и нема твоите постови да ми го сменат мислењето... друго... горното болдирано.. Каде спомнал ацка, (кој шо има слика од вокалот од кој шо е краден цел Хард Кор стил, мада он боље звучи миљарда пати од нив и е уан оф мај фејворитс (ет д гејтс е тоа на слика, така х))) дека се е у брзина.. врати се и читај.. ти напраи ко цела музика да е кор.. ти луд си бе.. ај речи сеа дека има и пауер кор.. можда Хамерфол се тоа.. или Бодом (мелодик дет/екстим повер) а ете Креатор се треш кор ... (сарказам за тие шо ќе ме мислат за неписмен дур читаат)...Има многу бендови шо свират чист ТРЕШ,ДЕТ,МЕЛОДИК ДЕТ итн... дури и да не е чист сигурно нема КОР примеси... ако си фан на корот немора се да ти биде КОР! А за милозвучност и техника шо звучи убаво (а не само брзина) слушај пауер... рашири малце видик а не ко коњ само напред да глеаш (не сакам да вреѓам, со коњов мислев онакво на очине шо им ставаат да неможат настрана да глеат)ацка, не треба така да ги гледаш работите, може и миљон тонови у секунда да ти отсвири некој гитарист, ама ако не звучи квалитетно и интересно џабе му е таа техника и брзина,кд музиката не му е убава,милозвучна и сл...
сакам да ти кажем дека техничкиот одраз на некоја група(или поединац што свири у неа) немора да значи дека е боље од некоја друга(што свири друг жанр) и е помалку технички унапредена(без солажи едно-друго)...
на мене ми е баш фина ХЦ музиката, идеологијата и тн...а знај и дека моментално, највишето металкор/деткор, па до негде и мелодик дет метал и треш метал, унасат елементи од ХЦ...
така да, ретко ке најдеш некоја група која свири "чист" металкор/деткор/треш/мелодик дет...:salut:
Слаџот(овој посовремениот), ти е уствари мешавина од ХЦ и треш метал, а како што гледам, се повеќе и повеќе ги има такви бендови...
Ти сигурно мислиш на Old School Hardcore, тој ми е и мене тапа... едино што поштуем од тај период ти е Њу Јорк Хардкор... а како што гледам ти на тај(олд скул) хардкор мислиш, грешка си, и ја тај не га слушам(од причина што е не-доволно еволуиран)... едноставно си цепам некои понови изданија од хардкорот...
а тој што га кажа за осмо-оделенците,средношколците, и тие на факултет што се.... не ти требаше тој, мислим глупост истреска, нема врска тоа кој што си слуша,значи хардкорциве/металкорциве се "помали" од металциве? хахаха дај плс...
а у врска со вокалите, боље да си слушам Џејми Џаста или Дејв Питерс, него ли да плачам на Шерон Ван Адел или Тарја Турунен, или па да го слушам оној од Диму Боргир како реве(ко штотуку да е излезел од Бардовци или Сингелич)... :salut:
а и овој ако е прост вокал...
DESPISED ICON!!!! YEAAAAA...
пак ке нагласим, техниката не ја прави музиката да биде добра, многу други стфари ја прават...
иначе, финтата со Тарја Турунен и Шерон Ван Адел беше тоа што типкиве не се за у метал музика.... поседуат квалитет(и тој огромен) имат боја на глас итн, ама за мене тие боље да си беа у поп музика, или опера, него ли да се мешат у некој потврд стил...
жив пример е тоа што оваа Шерон Ван Адел,напраи светска слава со песнава оваа, со диџејов што е... така да, оди најди му нзс...
бај д веј, можемо до утре да се карамо кој е боље вокал, нема да има резон...
ајт,биди ми поздравен, и ке си оправимо муабетот у живо :smir:
Tи најде да збориш за вокал кој е надвор од било која димензија на металот (а посебно блек металот) и да споредуваш со дечишта како металкор и хардкор? Слушаш метал, а имаш стереотипи за металот. Брао бе.
лол кај глеаш стереотипи бе... си кажа дека било ко ебено бебе.. и шо па и ја така мислам дека е.. ама дека не треба да се споредуе ебено бебе со 30 годишни мажи шо седат на веце шоља (ај погодете шо праат.. ХИНТ.. НЕ СЕРАТ СНИМААТ АЛБУМ!)...у право си за тоа...
Металот и операта имаат толку многу поврзаности, што Тарја Турунен слободно може и да завладее со металот. Убаво што слушате металкор, деткор и други корови, ама не се понашајте ограничено. Инструменталниот склоп на Најтвиш, граулите и вокалот на Тарја е феноменален. Пример подолу
Дечишта ми е описен збор кога го наведувам металкорот во дебата. Како придавката Symphonic во Black Metal.
Нека не ти се свиѓа, ја не реков слушај ја и точка. Само наведов мислење зошто Тарја е перфектна во Најтвиш и во металот.
За вокали збориме, и за вокали ти реплицирав, читај го мојот пост.
Вокалот на Silencer е вистински болен. Со други зборови, чоекот е на медикаменти и институционализиран, а музикава му е како лек, издувен вентил. Реална слика се на неговата душа, не вади ништо со сила и не вади такви вокали од чиста мира што прави метал. Ништо нема исфорсирано. Реков ова е надвор од секоја димензија, а за да навлезеш во нив, малце ке се потрудеше да ги проголташ, да ја ислушаш инструментализацијата која наводно ти се допаѓа, и ке ја пронајдеше приказната на чоеков кој веќе има нов проект за новото лечење.
Јес да све ова што пишав нема уопште да те тангира, што е тоа е.
.Има многу бендови шо свират чист ТРЕШ,ДЕТ,МЕЛОДИК ДЕТ итн...
.
Хеј дај немојте ова бе сега и ти.ти брат си имаш некој дефект еј...
хехехехех еј ова јако ти бешеАбе според џејми сите свират КОР (нема везе шо е битно кор е)
ти брат си имаш некој дефект еј... читаш шо си пишал? ретко ке најдеш МЕТАЛКОР / ДЕТКОР шо свири чист МЕТАЛКОР / ДЕТКОР без КОР елементи??? И кај си вишол треш кор коа такви бендови 3 у цел свет дали ги има? Слушни малце музика и после карај се.. мрзам кор зашо ми е тапа и нема твоите постови да ми го сменат мислењето... друго... горното болдирано.. Каде спомнал ацка, (кој шо има слика од вокалот од кој шо е краден цел Хард Кор стил, мада он боље звучи миљарда пати од нив и е уан оф мај фејворитс (ет д гејтс е тоа на слика, така х))) дека се е у брзина.. врати се и читај.. ти напраи ко цела музика да е кор.. ти луд си бе.. ај речи сеа дека има и пауер кор.. можда Хамерфол се тоа.. или Бодом (мелодик дет/екстим повер) а ете Креатор се треш кор ... (сарказам за тие шо ќе ме мислат за неписмен дур читаат)...Има многу бендови шо свират чист ТРЕШ,ДЕТ,МЕЛОДИК ДЕТ итн... дури и да не е чист сигурно нема КОР примеси... ако си фан на корот немора се да ти биде КОР! А за милозвучност и техника шо звучи убаво (а не само брзина) слушај пауер... рашири малце видик а не ко коњ само напред да глеаш (не сакам да вреѓам, со коњов мислев онакво на очине шо им ставаат да неможат настрана да глеат)
е вака сеа.. за вокалите.. ВКУС е у прашање.. прво.. да знаеш дека не слушаме сите најтвиш и боргир за нив да ги земеш за пример... некој од нас сакаат треш, пауер, дет (шо ти ги прекрстуеш у трешкор, деткор и слично.. зашо според тебе сите бендови се КОР!) ете ја сакам Креатор стил вокал, вајолејтор (сигурно се трешкор нели?) или пауер вокали... Хамерфол (најпознат пауер-КОР бенд... јеа рајт..) имаат јак СКРИМ ВОКАЛ (зашо хаце е само дерење мора да се дере ако е пауер кор... јеа рајт..) значи доста со тоа хаце твое... не им се свиѓа на сите... а вокалот пее ко да СЕРЕ! ја тие звуци дур сум на шоља ги испуштам... ако сакаш кажи ќе ти снимам некој КЕЊАМ-КОР албум...
Зашо збориш само за женски вокали? И ги споредуеш со мажи на веце шоља? Се споредуе пауер со пауер, треш со треш вокал а не најтвиш со ХЦ! Аууу забораив бе леле ама сум глуп се е КОР... според тебе
Па и металот со класиката има сличности и ај сеа за тоа треба се да е без вокал (оти нели класика вокал нема)?
Како фан на најтвиш моеш да речеш перфектна во најтвиш.. ама во металот? Да не забега малце бе брат? За да биде перфектна треба СИТЕ да ја сакаат.... па не ја сакам ја, не ја сака перо, НЕ Е ПЕРФЕКТНА... ТЕБЕ ТИ Е ПЕРФЕКТНА.... НЕ ГЛОБАЛИЗИРАЈ!!!!!
Зашо го тераш да му се засвиѓа? Си пиша шо мисли и нема зашо да го тупиш да почне да слуша тоа...
Aj сеа идам накај школо ама вечер ке се вратам некоку ствари поназад и ке ти даам quote на се ова шо ме прашуеш..ок?
ацка, не треба така да ги гледаш работите, може и миљон тонови у секунда да ти отсвири некој гитарист, ама ако не звучи квалитетно и интересно џабе му е таа техника и брзина,кд музиката не му е убава,милозвучна и сл...
сакам да ти кажем дека техничкиот одраз на некоја група(или поединац што свири у неа) немора да значи дека е боље од некоја друга(што свири друг жанр) и е помалку технички унапредена(без солажи едно-друго)...
на мене ми е баш фина ХЦ музиката, идеологијата и тн...а знај и дека моментално, највишето металкор/деткор, па до негде и мелодик дет метал и треш метал, унасат елементи од ХЦ...
така да, ретко ке најдеш некоја група која свири "чист" металкор/деткор/треш/мелодик дет...:salut: