Kaжете некој добар блекметал бенд ??
Kampfar слушни ги.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Diabolical Masquerade
и
Silencer - ова е тешко ама пробајте.
Silencer ми ги препорача Fallen Angel пред околу една година и мојата прва реакција беше смеење. Одкога навлегов подлабоко во суштината на песните, почнав да се ежам при нивно слушање.
Same here.shadow_rr напиша:мојата прва реакција беше смеење
ацка, не треба така да ги гледаш работите, може и миљон тонови у секунда да ти отсвири некој гитарист, ама ако не звучи квалитетно и интересно џабе му е таа техника и брзина,кд музиката не му е убава,милозвучна и сл...
сакам да ти кажем дека техничкиот одраз на некоја група(или поединац што свири у неа) немора да значи дека е боље од некоја друга(што свири друг жанр) и е помалку технички унапредена(без солажи едно-друго)...
на мене ми е баш фина ХЦ музиката, идеологијата и тн...а знај и дека моментално, највишето металкор/деткор, па до негде и мелодик дет метал и треш метал, унасат елементи од ХЦ...
така да, ретко ке најдеш некоја група која свири "чист" металкор/деткор/треш/мелодик дет...:salut:
е брат, не можам да јадам гомна за музиката, пошо ете има вкусови и иако не ми се свиѓа, не е лоша. Али ти најде да збориш за лоши вокали у металкор??? Па шо вокал е ова??? Ко ебено бебе, извинете на изразот али така е...Diabolical Masquerade
и
е брат, не можам да јадам гомна за музиката, пошо ете има вкусови и иако не ми се свиѓа, не е лоша. Али ти најде да збориш за лоши вокали у металкор??? Па шо вокал е ова??? Ко ебено бебе, извинете на изразот али така е...![]()
Ги слушнав музикчки план се добри ама вокалот малце...Kampfar слушни ги.
Old men's Child се еден од бендовите кои стално се вртат во мојот плеерMelodic Black , ама ептен ми удара во уво
Абе мина знајш дека болдираниве ми се омилениMarduk, Keep Of Kalessin, Hate, Immortal, Maihen, Burzum, Darkthrone
Овие ги немам слушнато ама ќе го простудирам денескаDiabolical Masquerade
и
Ги знам баткиве закон се
Ова со исклучоциве не ти е на место не можам да поднесам ништо што завршува на корНе знам брат за твој,мој или било чив вкус али не можам јас никако да ја поднесам едноставноста на металкор вокалите....колку и да пробам да слушам некој хардкор/металкор/деатхкор бенд звучи унакажано да се изразам...али секогаш гледај го фактот дека има исклучоци....поздрав!!
Чекај де смири се малку
Што викаш не мора некој да има техника за да биде јак е точно.Земи пример од џезот или од некои дум бендови.Бавна музика со изразени бавни темпа,обично членови со слаба техника али брат квалитет(со исклучоци во думот но не и во џезот)....тоа беа 2 лесно воочлииви примери за квалитетот и техниката но не и за мелодичноста.Значи не мора некој бенд да е мелодичен за да е квалитетен.
Застанавме кај ХК.
Што викаш дека ти е фин ХК-от е твое лично право,твое лично мислење.Секој ХК бенд што сака да постигне некој квалитет макар и да е низок тежнее обично накај метал. А како што ти кажа (само јас малку со други зборови) се наоѓаат и изроди во металот што сакаат да создадат нешто ново пред да размислат што создаваат и зошто создаваат.Додаваат ХК елементи,мешаат баби и жаби итн...тин...Е брат така дееволуира металот,за жал најголема жртва е мелодик дет металот.....За ова расправавме еднаш и на една тема со Гижо и уште некои дечки, а за жал јас бев на страната на која си ти сега....срамови...:kesa::kesa:
И начекав еден интересен ама многу точен пост
Нешто вака беше - Дечките кои уште не завршиле осмо се хардкор,средношколците се металци додека оние кои се на студии се џезери......ете увиди ги огромните разлики...
ГОВОРЕТЕ МАКЕДОНСКИ И ОЛ СТЕЈ \M/
Слаџот(овој посовремениот), ти е уствари мешавина од ХЦ и треш метал, а како што гледам, се повеќе и повеќе ги има такви бендови...
Ти сигурно мислиш на Old School Hardcore, тој ми е и мене тапа... едино што поштуем од тај период ти е Њу Јорк Хардкор... а како што гледам ти на тај(олд скул) хардкор мислиш, грешка си, и ја тај не га слушам(од причина што е не-доволно еволуиран)... едноставно си цепам некои понови изданија од хардкорот...
а тој што га кажа за осмо-оделенците,средношколците, и тие на факултет што се.... не ти требаше тој, мислим глупост истреска, нема врска тоа кој што си слуша,значи хардкорциве/металкорциве се "помали" од металциве? хахаха дај плс...
а у врска со вокалите, боље да си слушам Џејми Џаста или Дејв Питерс, него ли да плачам на Шерон Ван Адел или Тарја Турунен, или па да го слушам оној од Диму Боргир како реве(ко штотуку да е излезел од Бардовци или Сингелич)... :salut:
а и овој ако е прост вокал...
DESPISED ICON!!!! YEAAAAA...
Marduk, Keep Of Kalessin, Hate, Immortal, Maihen, Burzum, Darkthrone