Месо како дел во исхраната

• Креатор на темата Креатор на темата Budala!!!
  • Време на започнување Време на започнување
Гледам што се продава, како месо така и друга храна. Но ако само врз основа на тоа што кога купувам геврек продавачката со исти немиени раце ми подава храна, брои пари и откако ќе седне да одмори си ги чеша рацете и главата...ако се зафатиш со такви истражувања ќе ти се одмили секоа јадење.

tokmu toa higienata se zapostavuva ednas naracav taka hamburger kaj nas vo palma nesto slicno na 7 ka vo Skopje, e sega tipot so go pravese mesoto na skara ni gi izmi racete od metlata so koja mestese si ojde direkno na skara da go pravi mesoto zatoa koga jadam meso samo doma od nadvor nikako :mad:
--- надополнето: Aug 20, 2011 5:17 PM ---
Не баш, човекот е сештојад. И не му се потребни, мислам корисни се - ама не се неопходни за да мора да јаде месо. Како и да е се сложувам за остатокот.
Многу мрзам кога вегетаријанци или анти-вегетаријанци пробуваат да им го набутаат своето мислење на други.
Кој што сака нека јаде, негов стомак - негов избор.

Само да надополнам за горенаведениот муабет од некој членови :
Вегани не јадат ништо од животинско потекло.
Вегетаријанците не јадат воглавно месо. Како и да е има подгрупи милиони : Песци-вегетаријанци , Ово вегетаријанци , Ово-лакто вегетаријанци итн. итн.

celiot intelektualen kapacitet znaci samata intelegencija spored nekoi istrazuvanja glavniot izvor bilo mesto posto postojano neandertalecot pravel orudija mislel da pravi podobri za seto toa treba energija golema koja ja ima samo vo mesotot osobeno vo koskenata srz

Ни кај животните не е нешто подобро
IT'S A FUCKING FOOD CHAIN

As long as men massacre animals, they will kill each other. Indeed, he who sows the seeds of murder and pain cannot reap the joy of love.
—Pythagoras

"The time will come when men such as I will look upon the murder of animals as they now look on the murder of men."
Leonardo da Vinci, artist and scientist

tokmu toa higienata se zapostavuva ednas naracav taka hamburger kaj nas vo palma nesto slicno na 7 ka vo Skopje, e sega tipot so go pravese mesoto na skara ni gi izmi racete od metlata so koja mestese si ojde direkno na skara da go pravi mesoto zatoa koga jadam meso samo doma od nadvor nikako :mad:
--- надополнето: Aug 20, 2011 5:17 PM ---

celiot intelektualen kapacitet znaci samata intelegencija spored nekoi istrazuvanja glavniot izvor bilo mesto posto postojano neandertalecot pravel orudija mislel da pravi podobri za seto toa treba energija golema koja ja ima samo vo mesotot osobeno vo koskenata srz

Според некој истражувања србите имале најголеми пениси во светот.
Истражувањата биле направени од срби.
Месото, воедно и исхраната нема никаква поврзаност со интелигенцијата. Можеби има со помнењето количината на одредени протеини поврзаност меѓутоа не и со интелигенцијата.
А што се однесува до коскената срж - човекот не ја внесува преку јадење месо. Коскената срж сама по себе е продуцент на крвни зрнца - јадењето на коскената срж (покрај тоа што не е највкусно бидејќи е желатинеста мека материја) би била исфрлена бидејќи не би можеле да ја разградиме на попрости пептидни врски - протеини.

Според некој истражувања србите имале најголеми пениси во светот.
Истражувањата биле направени од срби.
Месото, воедно и исхраната нема никаква поврзаност со интелигенцијата. Можеби има со помнењето количината на одредени протеини поврзаност меѓутоа не и со интелигенцијата.
А што се однесува до коскената срж - човекот не ја внесува преку јадење месо. Коскената срж сама по себе е продуцент на крвни зрнца - јадењето на коскената срж (покрај тоа што не е највкусно бидејќи е желатинеста мека материја) би била исфрлена бидејќи не би можеле да ја разградиме на попрости пептидни врски - протеини.

ne be srbite nie imamae najgolemi kopja sarisi :)
e sega za koskena srz vo nea se sozdavaat crveni krvni zrnca, kako sto i preska ti kaza , znaci najvazniot element na krvta da ne odam off topik ce kazam deka zad vakavat konstatacija stojat doktori, znaci najkaloricniot del e tokmu vo koskenata srz.

Да и после видеото ќе си продолжам да јадам месо. Имаше еден муабет за вегетаријанците оди вака:

Ако толку се грижите за животните, тогаш зошто им ја јадете храната?

ne be srbite nie imamae najgolemi kopja sarisi :)
e sega za koskena srz vo nea se sozdavaat crveni krvni zrnca, kako sto i preska ti kaza , znaci najvazniot element na krvta da ne odam off topik ce kazam deka zad vakavat konstatacija stojat doktori, znaci najkaloricniot del e tokmu vo koskenata srz.
Ете што ти прават купени дипломите.
Во коскената срж се создаваат крвни зрнца, најважен дел од крвта - да . Ама ирелевантен дел од дигестијата. Нема да ги разложиме за да можеме да ги дигестираме а уште повеќе па да имаме некој бенефит од истите .
Црвените крвни зрнца се хемоглобинско-кислородни врски, немаат никаква нутрициона вредност.

Да и после видеото ќе си продолжам да јадам месо. Имаше еден муабет за вегетаријанците оди вака:

Ако толку се грижите за животните, тогаш зошто им ја јадете храната?
Постаро од Ное.
Знам дека е шала, меѓутоа стварно е overused. Башка, не се сите вегетаријанци бидејќи се грижат за животните - а и не им ја јадат само вегетаријанците храната.
Башка, кога имаш видено коза да копа за да стигне до компирот или пак крава која јаде домати.

• Ми се допаѓа
Reactions: ___
Jas nemozam vekeeeee...:(
Ovie veganite sekoj den nosat bolka na planetava, ubivaat nevini klasje zito, orevcinja koi si visat na grance, banani i portokali, ubavi okrugli i portokalovi...do koga ???

Додека ти го читав постот,оваа песна одеше у позадина

ОТ: Секој нека си јаде што сака без други да му гледаат во чинијата и да му попуваат што треба а што не треба да се јаде.Јас сум омнивор.Сакам зеленчук,сакам овошје,сакам месо,се сакам освен луѓе.They taste pretty bad.

http://www.youtube.com/watch?v=0dQPiUvGDcY

Dali posle ova video ke posakate da jadete meso? Zarem ne ve grize sovesta poradi toa sto ovie luge go rabotat ova za da jadete vie? Site sme dojdeni na svetov...bez razlika dali kako kuce ili covek....osvestete se luge toa se ZIVOTNI kako sto ste i vie!

хаха тие се животни како што сме и ние... ние животни ли сме? лол, мислам после ова што го кажа напротив ке земам да јадам дупло месо

Не знам оти сте толку патетични кој има ќар ако вас ве наговори да бидете веган или сештојад.

Нема причина да не јадам месо.
Месото е многу важно за правилна и здрава исхрана - си знаат тие што не јадат.
Инаку тие загрижените заштитници на животинските души и животи се лицемери, бидејќи ако толку сакаат да се борат против страдањето, на секој човек првичниот избор би му била помошта за овие: http://politirature.wordpress.com/2...lost-hope-in-humanity-ways-to-help-worldwide/
Ајде јунаци, да ве чујам!

До кога со видеово? Како што кажаа и другите човекот е сештојад и месото му е потребно во исхраната. Плус и вкусно е. :)

Ако сакате ставете го и најгадниот клип што постои како се прави месото..ке продолжам да јадам..бидејки тоа е потребно на организмот ..посебно за спортисти и оние што одат на теретана и такви чуда :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom