Месо како дел во исхраната

• Креатор на темата Креатор на темата Budala!!!
  • Време на започнување Време на започнување
Еден пример да земам ,за начинот на штроењето на прасињата...

Не гледам што е тука жалосно ,тажно ,безмилосно ,доколку не се штројат месото ќе мириса ,плус сите прасиња се штројат и кај нас на 5-6 месеци. Штроењето на овој клипов е на похуман начин.

Нормално дека има гадни работи на виедово кој ги прават овие копилињава ,но не се сите фарми вакви.

Ако сакате ставете го и најгадниот клип што постои како се прави месото..ке продолжам да јадам..бидејки тоа е потребно на организмот ..посебно за спортисти и оние што одат на теретана и такви чуда :)
Цел живот спортист, 2 ипол години теретана.
3 и нешто години вегетаријанец.

Сум гледал како кољат свиња, јагне и кокошка пред мене. И онака бев мех. Таму сме на синџирот на исхрана.
Ај сеа да им забраниме на лавовите, тигрите, волците, читите и другите месојадни животни да не јадат месо. Не е до свеста, туку до потребата.

Како беше таа фората? Вегетаријанец зборот потекнува од каменото доба и означува „човек кој е неспособен да си улови па јаде трева“.

Голема хипокризија се крие во save animals паролата.

Сум гледал како кољат свиња, јагне и кокошка пред мене. И онака бев мех. Таму сме на синџирот на исхрана.
Ај сеа да им забраниме на лавовите, тигрите, волците, читите и другите месојадни животни да не јадат месо. Не е до свеста, туку до потребата.
krokodil.jpg velis potreba kako ovoj krokodil na primer so izel covek samo prividno sme na lanecot na ishrana vo prirodata sme plen

Jas nemozam vekeeeee...:(
Ovie veganite sekoj den nosat bolka na planetava, ubivaat nevini klasje zito, orevcinja koi si visat na grance, banani i portokali, ubavi okrugli i portokalovi...do koga ???

Не е точно! Имаш врста на вегани, фруитаријани, кои јадат овошја, некои зеленчуци и житарки, само кога ќе паднат од стеблото/дрвото, т.е. ќе умрат. Ами сега? :)

Не е точно! Имаш врста на вегани, фруитаријани, кои јадат овошја, некои зеленчуци и житарки, само кога ќе паднат од стеблото/дрвото, т.е. ќе умрат. Ами сега? :)
Им ја одземаш храната на растенијата која ќе ја создадат тие овошја/зеленчуци откако ќе се скапат под земја.

Им ја одземаш храната на растенијата која ќе ја создадат тие овошја/зеленчуци откако ќе се скапат под земја.

Храна има доволно за сите... Само богатите ја собираат цела, за подоцна да ја фрлат!

Еве на пример ти, поради што си вегетаријанец? :)
Не ми се допаѓа месо. Вкусот, мирисот, помислата на јадење животинско ткиво.
Немам ништо против луѓето што го јадат, немам против луѓето што не го јадат. Личен избор е .
Ако еволуцијата наложила луѓето да бидат способни да се прехрануваат со месо - нека ја користат доблеста. Оние кој сакаат. Само, претпочитам оние кој не сакаат да бидат оставени на мира . :)

Не ми се допаѓа месо. Вкусот, мирисот, помислата на јадење животинско ткиво.
Немам ништо против луѓето што го јадат, немам против луѓето што не го јадат. Личен избор е .
Ако еволуцијата наложила луѓето да бидат способни да се прехрануваат со месо - нека ја користат доблеста. Оние кој сакаат. Само, претпочитам оние кој не сакаат да бидат оставени на мира . :)

Чудно ми е. Ја на пример без месо, трпеза неможам да замислам. У секој случај како штo кажа личен избор е тоа. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom