Менструација

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
mene mi kasni skoro 2 meseci ......niso cudno da dumkam bebe :nesvest:
Ништо чудно ....а не те загрижува тоа ????........абе и мене ми касни некој пат по 3 месеци ама не се секирам оти сум немала ниш а за тебе нз, ти си знаеш.

аман бе сте се разжалиле како трагедија да е... :tapp:

ќе се научите кога ви доаѓа и оп едно апче кетопрофен е најдобро, ако не може да најдете тогаш ибупрофен. и проблемот е решен. и нема шо да се плашите безбедни се овие апчиња

На некои девојки, жени ни апчиња не им помагаат од што имаат толку силни болки. :(

As lucky as beautiful! Lucku you luv!

Inaku, ne znam kolku e tocno, no velat ako imaat bolki pri mensturacija, zenit ei na poroduvanje ke imaat maka i bolki golemi, a onie koi nemaat bolna menstruacija pomalku bolno poroduvanje imaat. ne znam, ne tvrdam....ako su lagali mene i ja lazem vas ...Balasevic!

Za onie koi mnogu gi boli, Oxicontin, Vicodin, Codeine ili Percocet (samo da se vnimava oti se mnogu jaki i mozat da predizvikaat zavisnost)!

Ama zborime za uzasni boliki, bolki koi iburpfen, ketonal ili slicno ne gi smiruva!

Inaku, ne znam kolku e tocno, no velat ako imaat bolki pri mensturacija, zenit ei na poroduvanje ke imaat maka i bolki golemi, a onie koi nemaat bolna menstruacija pomalku bolno poroduvanje imaat. ne znam, ne tvrdam....ako su lagali mene i ja lazem vas ...Balasevic!

Мислам дека немаат врска болките со породувањето, при породување и карлица се шири и све, а карлицата нема врска со менструацијата. Сепак може е и точно. Јас фала Богу се немам уште породувано, па не можам да потврдам.:icon_lol:

Јас пак имам чуено дека тие што имаат многу јаки болки, биле поплодни и полесно затруднувале. :toe:

Za onie koi mnogu gi boli, Oxicontin, Vicodin, Codeine ili Percocet (samo da se vnimava oti se mnogu jaki i mozat da predizvikaat zavisnost)!

Ama zborime za uzasni boliki, bolki koi iburpfen, ketonal ili slicno ne gi smiruva!
Ej фала ме утеши..

Инаку претежно користам кафетин менструал и едно време бруфен земав,ама во последно време се некако ефектот им се намалува.. (до мене е ај ноу)..
Тенкс гад, почна да се регулира,ама пмс-от ме фаќат две недели пред да добијам,а од ко ќе добијам прв и втор ден ми се смрт.. (метафора)

Мислам дека немаат врска болките со породувањето, при породување и карлица се шири и све, а карлицата нема врска со менструацијата. Сепак може е и точно. Јас фала Богу се немам уште породувано, па не можам да потврдам.:icon_lol:

Јас пак имам чуено дека тие што имаат многу јаки болки, биле поплодни и полесно затруднувале. :toe:
ако одиме по оваа логика јас од поглед треба да забременам...
порано кетонал али као нешто ептен биле штетни па се префрлив на кафетин менструал... првите ден два ко бомбони ги голтам инаку умирачка е

Tikvi4ke, od kaj znaes, moze ne te gledaat oana plodnio pa ne si zabremenila, sacekaj da te zapuli nekoj so sperma u oci pa da vidis :)))))!

P.S. klajte i na vloskata malku rakija i malku namaluva bolki (bapski lek)!

Rekov ne znam, taka imam slusnato, btw, rekle, prasaj ja majka ti kako so tebe se porodila, taka i ti so tvoite ke se poragjas!
A okolu bolkite pri menstruacija i poragjanje samo imam slusnato rekla-kazala od zeni sto se poragjuele :)

mene mi kasni skoro 2 meseci ......niso cudno da dumkam bebe :nesvest:
И тоа така ладнокрвно си го кажуваш?
Ц ц ц ц не е дете за деца, ама сите сакаат да го прават.

Rekov ne znam, taka imam slusnato, btw, rekle, prasaj ja majka ti kako so tebe se porodila, taka i ti so tvoite ke se poragjas!
A okolu bolkite pri menstruacija i poragjanje samo imam slusnato rekla-kazala od zeni sto se poragjuele :)
A да не си смешал обратно од рекла казала? :)

Имам пријателка акушерка и има кажано дека најчесто тие со големи менструални болки, имаат помали при породувањето (во стилот навикнати се на одредена болка). А тие што немаат болки прв пат се соочуваат со огромни болки при породувањето.
И затоа се вели ако имаш големи болки полесно ти е породувањето. (обратно од тоа што ти си слушнал)
Иако во глобала нема разлика и некоја голема поврзаност, се е индивидуално. Како и да е породувањето боли :icon_lol:

И тоа така ладнокрвно си го кажуваш?
Ц ц ц ц не е дете за деца, ама сите сакаат да го прават.

a so treba da pravam da se treskam od zemja ili neso...?ako bidnalo neka e dobredojdeno ako ne zdravje nekoj den....ne vikam deka ne mi e strav,strav mi e i toa mnogu ama so da praam nema sigurno da abortiram ako se desilo veke....toa e

ако одиме по оваа логика јас од поглед треба да забременам...
порано кетонал али као нешто ептен биле штетни па се префрлив на кафетин менструал... првите ден два ко бомбони ги голтам инаку умирачка е
Еј стварно и јас имам чуено така:smir:

a so treba da pravam da se treskam od zemja ili neso...?ako bidnalo neka e dobredojdeno ako ne zdravje nekoj den

Па значи тебе ти доцни 2 месеци.
Штом си била сексуално активна нормално е да одиш да провериш дали си бремена или имаш некои проблеми и ти доцни менструацијата. Воедно и доцнење од 2 месеци на менструација не е нормално, значи имаш хормонска нестабилност.

А ненормално е да седиш дома и да чекаш да добиеш, а тебе да ти расне стомакот :icon_lol:

Во таа смисла зборев и бременоста не е играчка. Ако си веќе бремена и сакаш да го чуваш, треба да си внимаваш, да водиш здрав начин на живот тие месеци. Значи треба да си информирана што се случува, а не да викаш ајде бе сеедно што е.

Па значи тебе ти доцни 2 месеци.
Штом си била сексуално активна нормално е да одиш да провериш дали си бремена или имаш некои проблеми и ти доцни менструацијата. Воедно и доцнење од 2 месеци на менструација не е нормално, значи имаш хормонска нестабилност.

А ненормално е да седиш дома и да чекаш да добиеш, а тебе да ти расне стомакот :icon_lol:

Во таа смисла зборев и бременоста не е играчка. Ако си веќе бремена и сакаш да го чуваш, треба да си внимаваш, да водиш здрав начин на живот тие месеци. Значи треба да си информирана што се случува, а не да викаш ајде бе сеедно што е.

mi se ima slucuvano i porano ne me plasese do tolku,zatoa morav da pocekam takov bese sovetot od mojot ginekolog,ne rekov deka mi e seedno naprotiv voopsto ne mi bese seedno ni malce,a za zdraviot nacin na ishrana normalno deka ke go vodev za da bide se ko sto treba

......inace bebe nema tuku policisticni jajnici so odamna si iam problem so niv....mi olesna:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom