Менструација

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
првите три дена ми се кошмар и се ме нервира кога ке го поминам првиот и вториот ден веке третиот полесно го поднесува а да не зборам за другите, тогаш се осеќам како да сум се препородила, толку години имам менструација и не сум станала отпорна на првиот и вториот ден...

машки не се смејте ова е сериозно :pipi:!

машки не се смејте ова е сериозно :pipi:!

Не е за смеење навистина е сериозно,срека што јас немам болки но пред да ми дојде сум многу нервозна и многу јадам а во текот на менструацијата се осекам поспано,немам апетит,немам желба за ништо,плачам,се нервирам...едноставно мислам дека светот се рушил над мене.
Некои велат ако мајката имала болки керката нема,незнам колку е вистина тоа.

После сето ова што го прочитав искрено среќна сум што ми трае само три дена, како што не поднесувам болка незнам како ќе ги издржев деновите да беа повеќе од три. Првиот ден е лежерно онака без апетит, вториот напад на благо, третиот веќе се смирувам. Ама пред да добијам една недела унапред сум хистерик невиден, се ми смета, сите ми се криви, градиве оток невиден ми се, едвај у прслук ги собирам и јадам благо ко идиот затоа после циклусов мавам брза диета и се враќам на старо за една недела :)

Не е за смеење навистина е сериозно,срека што јас немам болки но пред да ми дојде сум многу нервозна и многу јадам а во текот на менструацијата се осекам поспано,немам апетит,немам желба за ништо,плачам,се нервирам...едноставно мислам дека светот се рушил над мене.
Некои велат ако мајката имала болки керката нема,незнам колку е вистина тоа.

мајка ми имала болки страшни ги имам и јас мислам не е вистина!

Секогаш пред да добијам имам болки во долниот дел на абдоменот. Ги ублажувам со топла вода ставена во шише и го ставам шишето на абдоменот и тоа ми помага. Е тогаш јадам благо ко луда.
Инаку се советува да не се јадат пржени јадења во текот на менструацијата бидејќи таквата храна може да го засили крварењето.
И то....

После сето ова што го прочитав искрено среќна сум што ми трае само три дена, како што не поднесувам болка незнам како ќе ги издржев деновите да беа повеќе од три. Првиот ден е лежерно онака без апетит, вториот напад на благо, третиот веќе се смирувам. Ама пред да добијам една недела унапред сум хистерик невиден, се ми смета, сите ми се криви, градиве оток невиден ми се, едвај у прслук ги собирам и јадам благо ко идиот затоа после циклусов мавам брза диета и се враќам на старо за една недела :)

да се надоврзам,затоа цитирам..

Блазесити што ти трае само 3 дена..мене ми трае 7 дена цели,па дури понекогаш заедно со исцедоците знае и 10 да фати..хистерија невидена..одозгора и обилна е,посебно првите 3 дена,после некако се смирува..единствена утеха е што неам некои посебни болки,освен првите 2 дена малце у стомак,и што ми е зголемен апетитот тогаш..

Имам болки моментално..и те какви..
Здивувам.. се дерам ..вриштам ..кршам ..тепам итд:nerv: ahhhhhh......

Јас моментално имам,вчера ми дојде ама нак нак,немам некои страшни болки.Првиот ден малце ме боли мешето:Dама после се е во ред и така.Иначе не пијам никакви апчиња за болка,а ми се дешава по некој месец да ми прерипне али тоа е кога сум болна и кога земам терапија(апчиња),ништо страшно.:)ЗзЗ женски:P

Ваљда ќе дојде кај и да е, во исчекување сме. Боли по малце не многу, многу подобро е сега него ли на почеток.
Луси_Лу со среќа и само нека е живо и здраво. :back:

порано пијав кеторпофен и едни други мислам ventor али сега не пијам и е океј само чај од нане малце вкревет и толку

Неам болки ич, само ме нервира што трае долго (6-7 дена):nesum:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom