Менструација

• Креатор на темата Креатор на темата The`bItCh
  • Време на започнување Време на започнување
Ахх... една од причините поради која понекогаш се двоумам што е подобро да бидеш машко или женско :lut: Добив кај 12 години... летото. Баш ми беше редовна првата година... и воопшто не го сакав тоа :uvo: ама оваа година ми е многу нередовна, и искрено ЕДВАЈ чекам да ми дојде.

И не сум имала големи болки досега (пу пу) ама знам многу често мензисот да го земам како непотребна (недоволна :toe:) причина за не тренирање (ретко) и за активности кои не ми се баш нај нај (често)

И точно е дека можеме да трчаме, играме, скокаме и се друго кога имаме (освен ако болките се неподносливи) но доколку е премногу обилна едноставно неможеме да си дозволеме да се одвоиме 4цм од земјата, не стравувајќи дека едноставно ќе прелие! :vozbud:

Се надевам дека на вас машките што читате ви стана малку јасно околу мензисот и женската психа околу неа :smir:

Инаку тоа дека девојките не можат да спортуваат додека се во периодот е глупост. Ништо не ги спречува да трчаат или да прават било каква физичка активност, освен во случај да чувствуваат јаки болки во стомакот.
Значи, точно е дека го користат мензисот како изговор. :kesa:

Има исклучоци со многу болна менструација, кај кои не помагаат ни апчиња. Но поголемиот број по испиено апче сме како нови, АМА знаеме и тоа да го искористиме :pos2:

Има исклучоци со многу болна менструација, кај кои не помагаат ни апчиња. Но поголемиот број по испиено апче сме како нови, АМА знаеме и тоа да го искористиме :pos2:
Точно така.

Кетонал Форте- лек за менструални болки, реума, артритис, стомачни тегоби, депресија, налудничавост, дијареа и скршено срце.

Едно ако се напиеш, само менструалните болки исчезнуваат (прилично експресно).

Три-четири ако се напиеш, ти си one hell of a happy bitch on drugs :pos:

Јас на едно си се држам. :icon_lol:

Точно така.

Кетонал Форте- лек за менструални болки, реума, артритис, стомачни тегоби, депресија, налудничавост, дијареа и скршено срце.

Едно ако се напиеш, само менструалните болки исчезнуваат (прилично експресно).

Три-четири ако се напиеш, ти си one hell of a happy bitch on drugs :pos:

Јас на едно си се држам. :icon_lol:

Држи си се ти на едно, јас сум си happy bitch all the time :pos:

Доста им откривавме, не е интересно се да знаат па :pipi:

lelejj site razlicno reagiraat,jas nemam nekoj posebni problemi,redovna mi e i ponekogas imam bolki a ponekogas mi pominuva samo so zamor so glavobolka i gradite me bolat i me tera na spienje mnogu i ne mi tece mnogu ama koga me boli si stavam cep vo gaze i za 15 min sekakvi bolki pominuvaat..:wink:

:uvo:

tesko na nas so takov period vo mesecot,uzasno se cuvstvuvam taa nedela i edvaj cekam da pomine ama toa e zenski problemi ,od bolni menstruacii zamraziv i bolnici,ifuzija i inekcii..ama sepak so zenskite svetot se dzivi :smir:

Ај, менструацијата и дај и придај, болки, крварења....ама ПМС-от, е тоа е неподносливо. Ждерам како скот, а нервозна сум, од кожа ми иде да излезам-живи луѓе јадам. Да кажеше некоја некаков „иљач“ пред да се читам во некоја црна хроника?
П.С Диазепам и лексилиум не помагаат:toe:

Пу пу пу да чукнем у дрво веќе 17 год. не ми дошла xD

Ај, менструацијата и дај и придај, болки, крварења....ама ПМС-от, е тоа е неподносливо. Ждерам како скот, а нервозна сум, од кожа ми иде да излезам-живи луѓе јадам. Да кажеше некоја некаков „иљач“ пред да се читам во некоја црна хроника?
П.С Диазепам и лексилиум не помагаат

try sex :pusk:

И ПМСот и целиот тој неколкудневен период ми е опасен по живот!Буквално се валам од болки,на сите цркам,нервозна сум и што уште не.Поболен циклус не верувам дека има овде :(

Добив во четврто, и нема еден месец да помине а да не ме боли и тоа мноооооогу неможам на нозе да стојам:nesvest::nesvest::nesvest: а кога ме боли многу сум нервозна, така да циклусот не си го поднесувам :cry:

Ужасен ми е периодот на месецот :1 недела пред да ми дојди па се до првите три дена од циклуцот.Потоа 4-тиот и 5 тиот ми се рај.
Инаку во овој т.н ужасен период сум нервозна можам да убијам некој.Кратко кажано:неподнослива сум и мене се ми е неподносливо.Тешко на тој шо ќе ме изнервира тогаш.
Откако ќе добијам ми се зголемува нервозата.Стомакот боли,неподносливо... се виткам в кревет како змија.
некогаш ни кетонал ни кафетин менструал не ми помага и одам до болница да примам една инекција да ми се смират болките.
Го мразам овај период.Ај нервозата и малата депресија можам да ги толерирам.Но болките во стомакот се неподносливи.Но како шо рекле постарите подобро да боли отколку да расти

Го мразам овој период. Сега за два три дена треба да ми дојт, а од пред една недела ги чувстувам последиците. Ужасно ме боли стомаков. Прв пат вака ми се случува. Здебелена сум 2 кг, една недела јадам ко ненормална благо, а посебно нашколо. Неможам да се воздржам и навечер да не пројадам нешо(то вечерва беше шлаг со банани). Несакам да помислам ни како ќе ми е кога ќе имам добијано првите два дена и фала му на господа шо нема да е ни понеделник зошто најнапорни часој ми се нашколо

Kaфетин менструал! :cuc:

Јас ќе кажам само кетонал :cuc:

Кафетин менструал ич не ми помага, воопшто.
Кога пиев еднаш мислев дека ќе умрам од болки. После тоа си земав златно кетоналче и помина.
Прејаки апчиња се. Штетни се за организмот. Знам, знам.
Но јас не можам од болки да умирам.
Просечно на една менструација по 3 кетоналчиња од најслабите од 50грама. На 6 саати си зимам по едно, обично веднаш штом осетам минимални болки. Се случувало и да се трудам да ми поминат без кетонал и сум плачела од болка и на крај пак ќе се напијам, па чекам саат време јаките болки да ми стивнат ааааах.
Баш еве сега сум издрогирана со кетонали. Малку се смешкам повеќе али добро е :icon_lol: од утре како нова ќе сум.

Сакам во овие моменти да сум машко, сакаааааам :smir:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom