Мене ова ми смета...

• Креатор на темата Креатор на темата Anco
  • Време на започнување Време на започнување
Па реално да правиме муабет кога сите би ги следеле правилата како што се би биле роботи а не луѓе, али добро ке биде барем да се трудиме да ги следиме колку што можеме. Е тука е проблем што сите тие што ги кажа и наброја не се потрудуваат ни најмалку тоа да го прават. Проблем е кај нас она... ајде бе фрлај кур те боли, има кој да чисти и сл....

п.с. респект за мислата подоле!
Picture 174.jpg оставено веднаш до лифтот на приземје,во нова зграда, е сега кој се овие граѓани кој мислат дека влезот е буниште,потоа уште неколку пати.Picture 583.jpg.Picture 584.jpg.Picture 586.jpg лето2013
велешко езеро, народ македонски,навика македонска,да не речам велешка.Picture 787.jpg.Picture 789.jpg.Picture 788.jpg пак наше
новите граѓани во нова населба Ново Лисиче,со стари навики (автохтони)....Picture 580.jpg.Picture 578.jpg.Picture 577.jpg од нашите
деца,секое сабајле се во ваква состојба сите паркови во градов и населбите.
(многу изгледа не посетуваат ноќни птици-вонземањци некултурни марсовци)

Picture 830.jpg.е мене ова ми смета.Picture 831.jpg 23.10.2013,пред да запеат петлите (некаде,бидеиќи овде ги нема)
Ај белки ќе се врати сега по таблицава,со метла и лопата во раце
Да видиш и да не веруваш-тоа во Македонија нема да го има уште 2 века.
------------------------
Ама жал за велосипедистите како мене,јас сум везден на точак или на ж......

Мене искрено,најискрено ми сметаат пратениците кои за својата работа се преплатени,а ја извршуваат со брзина на полжав,но и не посветуваат внимание за решавање на централните проблеми кои го мачат општеството.Како што веќе некои спомнаа полиција стои на секој чекор,со цел да спречи тепачка или нешто посериозно,ама до кога вака!Исто така ми пречат и ме нервираат судовите и судиите кои исто така се ранат со лебот од народот,а се координираат според одлуките на претпоставеното или помоќното лице во тој спор.Тоа е далеку од еднаквост,како што е далеку и од правилно и правно судство!Тоа се работите кои моментално ми сметат,а шутот и одпадот како што повеќето го вметнале не ми смета,затоа што проблемот потекнува од граѓаните,но тука е парламентот со донесување на закон да го санкционира,но и судот исто така да го санкционира,дали со парична казна,дали со казна затвор(ако станува збор за загадување на нешто што е заштитено со закон .пр.национален парк или езеро)останува на судството и пратениците односно на законодавната и судската власт да одлучат како да го решат овој проблем.

Picture 859.jpg.Picture 860.jpg.Picture 861.jpg
цел викенд шлепорот тука а тој кај швалерката над Рамстор,а мажот и на риба на
Тиквешко езеро,денес во Ново Лисиче,кај поштата подоле.
Е нема пајаци за вакви тешкаши,а Факом има мобилен подвижен кран од 50 тони.

Picture 873.jpg.Picture 874.jpg.Picture 875.jpg е ова е дупка
на мостот Близнак-веќе цело лето.еве и есен стиже Буџо моја.ал је ти не видиш.

Ми смета кога со некој сум приморана да делам чашка во која стојат повеќе четки за заби истовремено. Па посебно ми смета кога ќе видам дека некоја туѓа четка за заби ја допира мојата. Бљак!

и јас тоа најповеќе го „мразам“па затоа си ставив башка и држач и чашка,
само за мојта паста и четка.
Ама и нешто друго ми смета,кога ќе го употреби Бигчето за бричење на моето лице, женска страна,а не знам баш каде на кој места е употребено - свашта.
Ми смета кога со некој сум приморана да делам чашка во која стојат повеќе четки за заби истовремено. Па посебно ми смета кога ќе видам дека некоја туѓа четка за заби ја допира мојата. Бљак!

Ми смета коа место бонд ќе ми донесат родео. Ми смета што неам веќе кондиција да се журкам 3 дена со ред, пошо ни една вечер саглам не можам да издржам :D станав озбилен чоек бе :D

Ај овде да си кажам(оти да не го јадам,ако кажам кај што треба)
Колку глупа тема има отворено:Нај гол на Фифа-така мислам беше. Ова ми смета бре.
Што к.р ме боли мене за кој ќе биде нај гол на Фифа,мене ме интересира за јас што имам во подрум, па некое доживување од патиштата,па што бидна со споменикот на стреланите скопјани,па за кривината на Треска, или некои нов бизнис и сл.

Picture 950.jpg каде е сега овој споменик,на кого му сметаше па се сруши,
мене тоа ми смета.

http://sitel.com.mk/mk/video-tazhnata-prikazna-na-fifi-semejstvoto-ne-go-poddrzhuva-na-h-faktor

Немам ништо против никого затоа што го живеам својот живот иако сум конзервативен.Но неможам да одолеам а да не кажам со што се занимава мојата држава,поточно мојот народ.Само замислете ТАЖНАТА ПРИКАЗНА НА ФИФИ,СЕМЕЈСТВОТО НЕ ГО ПОДДРЖУВА НА ИКС ФАКТОР....... тажна приказна.. стварно,од аспект на Македонската фонетика и фонологија ме интересира,како може да се наречат ПРИКАЗНИТЕ на оние луѓе во Македонија кои поради неспособноста на нивната држава неможе да одат да се лечат во странство,за оние деца кои за смешни 2000 евра а да не зборам за оние од по 200.000 евра кои државата не сака да им ги плати со образложение НЕМА ШАНСИ ДА ПРЕЖИВЕЕ ги губат своите животи или живеат во агонија и умираат на страшни начини..... со каква фраза би се нарекле голготите А НЕ ПРИКАЗНИТЕ на овие луѓе од гледна точка на Македонската фонетика и фонологија.Претпоставувам ако ПРИКАЗНАТА НА ФИФИ Е ТАЖНА,тогаш нема збор што ги опшува овие агонични голготи... и сега неможе а да не се постави прашањето,треба ли ние да се лутиме на нашиот Јужен Сосед па и Источен затоа што не блокираат за во НАТО и Европската Унија ? или подобро ИМА ЛИ МОЗОК ОВОЈ МОЈ НАРОД !? ејјјјјјјјјјјјјјјјјј дојде ред животот на трансексуалец да биде тажна приказна... само поради мојата голема култура нема да кажам некои потешки зборови..

Ми сметаат дволични другари,лижачи скапани,и педери.

Мене батка ми сметаат комшиите кои у 3 саат сабајле знаат да почнат да се караат за глупости,зборувам за во Скопјево :vozbud:

Мене ова ми смета! За кус рок го обвинија човекот (болен) и го пикнаа зад решетки, а обвинетите за случајот "Монструм" сеуште не се екстрадирани од Косово...
Неможам да си објаснам...
http://a1on.mk/wordpress/archives/237826

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom