Мендух Тачи на ТВ Клан

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
"Та кој ми ја краде земјата и во очи ми ја фрла!
Кој ми го погани морето, ѕвезди крвави ќе му потопам!"
Радован Павловски

Ова ти е чиста поезија. Тоа би му дошло нешо као првата поема на Тошо Малерот наречена "Што се тресе у ладна вода".

Друже проблемот ви е у главите ваши, разбери го тоа. Живееш во оваа држава и плукаш по неа. Па што да мислам после за вас? Дека сте цивилизиран народ?

Не ја злоупотребувај поезијата!

Живееш во оваа држава и плукаш по неа.

Проблемот е што повеќето македонци пљукаат во неа и по неа. Душата да му излези на тој шо пљука по неа.

Ја мислам дека ти си попљукал по неа повеќе него јас.:wink:

Тие луѓе кои пљукаат и Македонските Албанци ги нарекуваат како ТИЕ, тие истите се антипод на Геровски, на Милчин, Беличанец итн.
Истите тие се бунат зошто албанците во Македонија се идентификуваат како Албанци а не како Македонци.

ехх сега еднаш тврдевте албанците секаде се албанци и обединети сега најдовте и ваши милчин геро...и тоа во албанија

јас велам да ги оставиме раат албанија...многу работи се сменија таму а албанија бтњ ги уништи залихите на хемиско оружје(и нервни агенси)поточно ПРВА земја во светот која уништи ВМД"s

така да албански интелектуалци од албанија не можат и нема основ да бидат геро и милчин за албанците во македонија...туку претставници на албанците ВО МАКЕДОНИЈА тука треба да ги барате...

патем тачи стварно игра на карта на национализам:toe:

Ја мислам дека ти си попљукал по неа повеќе него јас.:wink:
Јас мислам дека живееш во заблуда. И кој си ти да ми кажеш колкав патриот сум јас? Патем, поемата е наменета за таквите како тебе.

Немој така ти се молам. Он размислува со мал мозок :)
еј знаеш што слушнав пред некој ден од еден мој другар,дека малиот мозок се активирал со многу гласна музика во кола а овај изгледа нема радио во колата па затоа не му работи ниту малиот мозокот:pos2::pos2:

еј знаеш што слушнав пред некој ден од еден мој другар,дека малиот мозок се активирал со многу гласна музика во кола а овај изгледа нема радио во колата па затоа не му работи ниту малиот мозокот:pos2::pos2:
:vozbud:

Mozam samo da se soglasam so Albanskite pisateli.Bravo za niv.Ne mislev deka ke mozam da doziveam da postoi nekoj ''asolen'' Albanec,i da priznaj deka sepak ima greski kaj Albancite vo Makedonija.:tv:

МЕНДУХ ТАЧИ ДОБИ ШЛАКАНИЦА ОД АЛБАНСКИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ЗА ОДНЕСУВАЊЕТО НА АЛБАНЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА

Со минариња не се оди во Европа

Албанците секогаш ја негираат државата, дури и војуваа против неа. Тие џамии во селата во Македонија ми изгледаат како ирански ракети. Ако вие не можете да се искачите на повисоко културно ниво во социјалниот живот, да не правите дискриминација на жените, да изградите граѓанско општество, нема да можете да им се спротивставувате на Македонците. Со овие зборови албанскиот критичар Макс Вело му се обрати на лидерот на ДПА Мендух Тачи во дебатна емисија на ТВ КЛАН од Тирана

E52DB6EC8CA2BA4586E31D1102EFE5EC.jpg
Цивилизациски шок доживеа лидерот на ДПА Мендух Тачи од неговите сонародници интелектуалци на дебатна емисија на албанската телевизија ТВ Клан. Во дискусија за Енциклопедијата на МАНУ, Тачи неочекувано доби шлаканица за однесувањето на албанските партии и Албанците во Македонија.
Непочитување на сопстевната држава, екстремен исламизам, ниско ниво на култура. Со вакви квалификации, неколкумина албански интелектуалци го нападнаа Тачи, кој и овој пат очекуваше политички да профитира преку медиумите во Тирана.
На оценката на Тачи дека Енциклопедијата на МАНУ е политичка провокација за Албанците од македонската Влада, учесниците во дебатата остро го нападнаа дека Албанците во Македонија се неблагодарни на државата во која живеат.
- Македонија е единствената држава на Балканот каде што има внатрешно неприфаќање. Албанците секогаш ја негираат државата, дури и војуваа против неа. Вие направивте војна во средината на Европа и се дигнавте со оружје против сопствената држава. Во заседа беа убиени македонски полицијаци, рече Макс Вело, албански писател - критичар.
Според него, застрашувачки е екстремниот исламизам кај албанските партии во Македонија и не е случајно што Тачи е на црната листа на САД.
- Тие џамии во селата во Македонија ми изгледаат како ирански ракети. Ако вие не можете да се искачите на повисоко културно ниво во социјалниот живот, да не правите дискриминација на жените, да изградите граѓанско општество, нема да можете да им се спротивставувате на Македонците. Со минариња не се оди во Европа. Мора да постигнеме повисоко културно и економско ниво, му се обрати Вело на Тачи.
Критичарот Фатос Лубоња, пак, посочи дека постојат две визии за Албанците на Балканот. Првата е за голема Албанија, што "ја имаат Тачи и политичарите во Македонија, со убедување дека дека Албанија треба да ги храни, истото што го прави Србија за Косово".
- Европа вели Косово ќе биде држава со шест ѕвезди, а Македонија нема да се подели и тука се раѓа спротивставеност. Дали ќе извлечеме една поука дека поделбата никаде не не води, само во војна и незадоволство. Затоа сметам дека е добро да се идентификувате како Македонец. Да живееш во Југославија, а потоа и во Македонија и да зборуваш и работиш против држава во која што живееш, тоа е голем културен недостаток.
Визијата на Балканот мора да биде европска визија бидејќи овие национлистички тези со секоја поставена граница се повеќе не осиромашува. Во Европа нема да влеземе само како Албанци, туку во пакет со Македонија и Србија, рече Лубоња. Лидерот на ДПА со кисела насмевка ја проследи целата дебата.

МЕНДУХ ТАЧИ ДОБИ ШЛАКАНИЦА ОД АЛБАНСКИТЕ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ ЗА ОДНЕСУВАЊЕТО НА АЛБАНЦИТЕ ВО МАКЕДОНИЈА
Zimi patlakot dobi slakanica.
Zosto nikoj ne go komentira Artur Zhei, koj sto isto taka prisustvuvase na debatata i mu ja zatvori ustata na Maks Velo?!!
Od koga be eden edinstven covek e reprezent na cela edna intelektualna zaednica? Ili kako koga vi odgovara a? Kopajte, kopajte, valjda ke najdete uste nekoj zalutan....

Овие албански интелектуалци (не им ги знам имињата) според преводот, кажаа дека имало ектремен албански исламизам во Македонија, дека Албанците во МКД не го достигнале културното ниво на Македонците и дека со минариња не се оди во Европа. Тоа не го изјави некој Македонец, туку Албанци, интелектуалци од Албанија, на албанска телевизија :toe: Затоа и ќе напредува Албанија, зошто првенци се прогресивни европски ориентирани луѓе, како овие. Дефинитивно овие не им ставиле мантили и шамии на нивните сопруги и не ги водат зад нив:helou:

Zimi patlakot dobi slakanica.
Zosto nikoj ne go komentira Artur Zhei, koj sto isto taka prisustvuvase na debatata i mu ja zatvori ustata na Maks Velo?!!
Od koga be eden edinstven covek e reprezent na cela edna intelektualna zaednica? Ili kako koga vi odgovara a? Kopajte, kopajte, valjda ke najdete uste nekoj zalutan....

Абе чоекот сака да ве цивилизира, а вие пак одите по старо. И после ќе се лутите што некои ве викале Албанци?!

Овие албански интелектуалци (не им ги знам имињата) според преводот, кажаа дека имало ектремен албански исламизам во Македонија, дека Албанците во МКД не го достигнале културното ниво на Македонците и дека со минариња не се оди во Европа. Тоа не го изјави некој Македонец, туку Албанци, интелектуалци од Албанија, на албанска телевизија :toe: Затоа и ќе напредува Албанија, зошто првенци се прогресивни европски ориентирани луѓе, како овие. Дефинитивно овие не им ставиле мантили и шамии на нивните сопруги и не ги водат зад нив:helou:
Ne se ovie, tuku e ovoj, eden e samo, Maks Velo. A toj vo albanskata javnost ti e edna bezglasna bukva, koja sto ne e sisana ama bas od nikogo, po naski "zadna dupka na supelka". :toe:
Duri i Fatos Lubonja ( koj sto e nasiroko poznat po negovite liberalni i kosmopolitski ubeduvanja ) mu kontrirase nemu i na negovite izjavi okolu navodniot ekstremen Islam vo Makedonija, ocenuvajki gi takvite tvrdenja kako klasicni nebulozi i gluposti. :toe:

Алелуја, алелуја...

Кој дигаше анти-НАТО протести во МКД?
Кој е против нато по цена на се! Кој не сака да го промени името или идентитетот за да влезе во НАТО и ЕУ?

Ако разбираш некогаш нешто, ќе сфатиш дека тој тип, кој го зборува тоа, е баш оној кој е радикален во случајов, и подобро ги знае нештата во врска со Камбоџа отколку со Македонија и Албанците.

Јас би прифатил да сум Македонец, кога и ти ќе ме прифатиш како таков, со мој јазик, култура, етногенеза.

Тој тип, со тоа сугерира на анти етнички и националистички побуди, тоа што го има кај двата ентитети во МКД, и тие двата си ги почитуваат своите доктрини. Истиот тој бара од тебе да го промениш името, и да станеш роб на ЕУ и НАТО, затоа што таму и ти ќе се доцивилизираш и ќе станеш она што треба да станеш(!).

Не ги разбирате нештата!

Пак, албанците муслимани се за ЕУ, а македонците христијани не се! И сега шо прајме? Кој се терористи во случајов?

Ne se ovie, tuku e ovoj, eden e samo, Maks Velo. A toj vo albanskata javnost ti e edna bezglasna bukva, koja sto ne e sisana ama bas od nikogo, po naski "zadna dupka na supelka". :toe:
Duri i Fatos Lubonja ( koj sto e nasiroko poznat po negovite liberalni i kosmopolitski ubeduvanja ) mu kontrirase nemu i na negovite izjavi okolu navodniot ekstremen Islam vo Makedonija, ocenuvajki gi takvite tvrdenja kako klasicni nebulozi i gluposti. :toe:

Абе чоекот си кажа што си мисли, дека со радикален ислам не се оди никаде. Нормално ли е во Европска цивилизирана држава жените да се забулуваат, да носат фереџиња, да се раѓало по 10 деца како по Пакистан, на 10 жители да има по една џамија и така сакаш да одиш во Европа? Си видел некој народ во ЕУ така да прави? Јас такво нешто гледам во Пакистан, Газа итн.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom