Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Знам дека темава е стара, али може ли некој поискусен,медар да ми одговори на неколку малце покомплицирани прашања?
1. Дали хлорот во водата ги уништува минералите во медот (пијам вода со мед бидејќи читав дека е најдобра комбианација а и најлесно е некако може да се конзумира повеќе)
2. Како да се дознае дали медот е чист или има шеќер? дали има некој "тест" што може барем приближно да ни каже нешто повеќе.
3. Дали мешањето на медот со лимон исто така уништува некои од својствата во него (лимонската киселина можеби?)
4. Знам дека ова е релативно но сепак, каде во Македонија, поточно Скопје или околниве села како и да е може да се најде (чист високо квалитетен мед, не ми пречи да дадам некој денар повеќе за вистиски добар,прав мед)
Исто и јасСакам мед, но не го јадам редовно. Не ми текнува да купам.:wink: Не знам дали е спомнато на темава, но медот е една од ретките, можеби и единствена храна која никогаш не се расипува. Може да кристализира, но тоа не е никаква пречка за конзумација, напротив.![]()