Мед

• Креатор на темата Креатор на темата rossonerka
  • Време на започнување Време на започнување
уф,обожавам.особено со палачинки и ореви....прекрасно!мислам,знам да си земам само мед,понекогаш.

Се би било супер, да не бев алергична на мед..А толку многу го сакам...:(

исто!!!!! само чудно ми е што во благи работи како торти и колачи можам да го јадам, али така обично не!!!!

Најдобро нешто што природата може да го направи во било која комбинација е прекрасен, али не сите само оние природните без додатоци и слично.

Порано не толку, ама сега го конзумирам често во комбинација со цимет.

Во кафе и чај наместо шеќер си користам така да дневно барем по една лажичка конзумирам =)

И јас сум љубител на мед, иако се трудам да го конзумирам ограничено (сепак 300 калории на 100 грама не е малку:)), ама не ми оди чајот без бар малку кремаст мед! Инаку, силен ми е за од лажица да го сркам, или да го мачкам на леб...

секој дневно дркам по 4-5 големи лајци мед ... мн уба работа :wink:

Najmnogu sakam med i najmnogu go jadam,no imam procitano pred mn dolgo vreme deka e stetno za jadenje posto predizvikvel rak ili nesto vo ovaa smisla..ne mi teknuva ama nzam deka rakot imase nesto vrska pa sega neznam...jas go obozavam i ne bi prekinala da jadam:helou:

Секое сабалје си јадам мед по една лажица

Го ставам во млекото!

можеби сум една од ретките овде што воопшто не јаде мед :kesa:
јадам колачи подготвени со мед,( во кои едвај се чувствува неговиот вкус) но онака да го јадам медот:nenene:

Претежно го консумирам помешан со таан,а неретко и како додаток во чај.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom